Jelenlegi hely

A társasjátékozás összehozza a családtagokat, barátokat - Társasjáték Kávézó a belvárosban

Akik már unják a Ki nevet a végén?-t és a Monopoly-t vagy még csak most ismerkednek a társasjátékok világával, azoknak ajánljuk a Játsz/Ma Társasjáték Kávézót. De miért jó a mai rohanó világban ez a fajta játék? 

A mai online, felgyorsult mindennapokban többféle lehetőség adódik arra, hogy egy kicsit lelassuljunk, és kézzel fogható játékokkal kapcsolódjunk ki szeretteink, barátaink körében. Ez a program jó okot ad arra, hogy egymásra figyelve szórakozzunk, és a hétköznapokból kizökkenjünk, sőt még a memóriát is fejleszti, és könnyebben megismerhetjük a másikat.

Egy éve nyílt meg a Játsz/Ma társasjáték kávézó, amely menedéket nyújt a tapasztalt társasjátékosoknak, és tárt karokkal fogadja az újonnan érkezőket is.

Akik még csak most ismerkednek a társasjátékok világával, vagy esetleg egyáltalán nem ismerik őket, de már unják a Ki nevet a végén?-t, a Monopoly-t vagy a Gazdálkodj okosan-t! akkor itt az ideje, hogy betérjenek a szépen kialakított, több termes kávézóba!

Nyilas Mihály, a hely tulajdonosa részletezi, milyen pozitív hatással rendelkeznek ezek a játékok.

Hogyan jött az ötlet, hogy létrehozzátok a Játsz/Ma társasjáték kávézót?

A társasjátékozás már gyerekkorunk óta megvolt mind hármunknál. Szerintem minden emberben megvan a kis "kalandvágy", hogy egyszer nyisson egy éttermet vagy kávézót. Mi úgy gondoltuk, hogy összekötjük a kellemest a hasznossal, és akkor már egy olyan kávézót hozunk létre, ahol az embereknek finom ételek és jó italok mellett minőségi időtöltést is tudunk adni.

A mai digitális világunkban - ahol az emberek kicsit eltávolodtak egymástól -, úgy gondoljuk, ez egy remek lehetőség arra, hogy a családok, barátok, párok egymásra tudjanak figyelni végre, és tényleg egy jó programban tudjanak részt venni. Mi azt vállaltuk, hogy nincs olyan korosztály és olyan típusú ember, aki ha eljön hozzánk, unatkozna!

Hogyan alakítottátok ki a helyszínt? Több teremben tudnak elkülönülni a vendégek?

A kávézónál figyelembe vettük, hogy több stílus is találkozzon. Otthonos helyet szerettünk volna létrehozni, ahova az emberek szívesen járnak vissza, ahol tényleg "szinte" otthon érzik magukat. Ebből kifolyólag van két nagyobb termünk, az egyik a klasszikus kávézó hangulatot idézi, amit játékos hangulattal és egy hatalmas szekrénnyel, tele társasjátékokkal dobtunk fel.

A másik teremben a fa dominál, ami inkább egy nappali hangulatú hely. Illetve van egy kisebb VIP, exkluzív termünk is, ami kifejezetten szülinapokra, csapatépítőkre van.

Mi a célja? Miben vagytok egyediek, különbözőek mint egy kávézó?

Több célunk is van. Az egyik, hogy szeretnénk, ha az emberek jobban megismerkednének a társasjátékokkal, és megtudnák, hogy vannak más játékok is, mint a Monopoly, Ki nevet a végén? illetve a Gazdálkodj okosan! A másik pedig, hogy az emberek tudjanak egymással minőségibb időt tölteni, és ebben a rohanó, "kütyüktől hemzsegő" világban igenis figyeljenek egymásra.

A kávézóban olyan felszolgálóink vannak, akik egyben játékmesterek is, akik tudnak személyre szabottan játékot ajánlani, el is magyarázzák őket, hogy az idő ne a szabályok megtanulásával teljen. Vissza-visszajárnak az asztalokhoz segíteni, ha bármi kérdés merülne fel. Az embereket embereknek kezeljünk, és nem csak vendégeknek!

Mennyire hozza össze az embereket a társasjátékozás?

Erre egy példával válaszolnék: sokan jöttek be hozzánk a kávézóba, hogy egyedül vagy ketten vannak, és sajnos nem tudnak kivel társasjátékozni, mert nem olyan a baráti vagy a családi körük.

Ezért létrehoztuk a Játsz/Ma társasjáték klubot kifejezetten nekik. Azóta nagyon sok baráti társaság jött össze nálunk, illetve már konkrét szerelmekről is hallottunk. Szóval összehozza, nagyon is.

Játsz/Ma Társasjáték Kávézó, 1053 Budapest, Reáltanoda utca 16.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére