Jelenlegi hely

Szivárvány a világ! - Kiállítás az esélyegyenlőség jegyében

A rendezvény szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy nem az számít, kinek milyen betegsége, testi vagy szellemi fogyatékossága van, hanem az, hogy mindannyian képesek vagyunk alkotni, és egyikünk sem kevesebb a másikunknál.

A Babagenetika Egyesület és a budavári Hilton Budapest szervezésében március 18 és április 7. között kerül sor a "Szivárvány a világ!" című kiállításra. A Budai Várnegyedben lévő patinás szálloda Dominikánus Kerengőjében ezúttal fogyatékkal és tartós betegséggel élő, valamint daganatos gyermekek alkotásai láthatók.

Az ötlet

A három héten keresztül látható rendezvény legfőbb üzenete, hogy egyikünk sem kevesebb a másikunknál. Nem az számít, kinek milyen betegsége, vagy testi, szellemi fogyatékossága van, hanem az, hogy képesek vagyunk alkotni. A művekben ott rejlik ifjú alkotóik képzelő erejének és lelkének sokszínűsége. A legtöbb rajzhoz magyar és angol nyelvű leírás is található. A alkotások többségéhez – ahol a szülők ezt engedélyezték – leírás készült az alkotóról, valamint a legtöbb esetben fényképen is igyekeznek megmutatni gyerekeket. A képeket meg lehet vásárolni, így támogatva a kis művészeket. A kiállítás kabalája a szivárványos felhő, a pillanat szabadságának, a képzelőerőnek, a változatosságnak a jelképe.

A kiállított művek gondolatokat, érzelmeket keltenek bennünk, hiszen mindegyikben ott rejlik az alkotójuk képzelő ereje, lelki világa. Mindegyik egyedi, és sajátos kifejezőeszköz, mely csodálatos utazásra invitálja a látogatókat. Sokszor a legegyszerűbbnek tűnő művek mögött rejlik a legnagyobb munka és családi, intézményi összefogás, hiszen néha egy pacát nehezebb elkésziteni, mint egy komplex alkotást.

A támogató

A Danubius Hotels Group egyik legszebb szállodája, a budavári Hilton Budapest – akárcsak az egész Hilton szállodalánc - mindig is szívügyének tekintette a karitatív tevékenységet. Ezen belül is kiemelt hely jut a gyermekek támogatásának. Ahogyan azt már Conrad N. Hilton (1887-1979), az alapító is hangsúlyozta: "Mindig ragadd meg a lehetőséget, hogy jótékony cselekedeteken keresztül védelmezhesd és támogathasd a gyermekeket, mert a jövő a gyermekeké!" Nem véletlen, hogy a fiatalok támogatása oly nagy múltra tekint vissza a cégnél. Szerveztek már többek közt jótékonysági koncerteket a UNICEF javára, rendszeres támogatói a fogyatékkal élő iskolások sportnapjának, kirándulást, kézműves programokat, gyűjtést szerveznek gyermekotthonok kis lakóinak, pályaorientációs napokra invitálják a szakma iránt érdeklődő tanulókat, minden ősszel 50 rászoruló gyermeknek élelmiszeradományt juttatnak el és minden évben valóra váltják egy betegséggel élő gyermek kívánságát a Csodalámpa Alapítvány partnereként.

Főszervező: Babagenetika Egyesület

A kiállítás fővédnöke: Árvai Zoltán, a Hilton Budapest igazgatója

Forrás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Megmentő ölelés

Megmentő ölelés

Az ölelés megnyugtat, oldja a stresszt, lelki állóképességet ad és növeli az összetartozás érzését. Ez a rendkívüli történet is azt bizonyítja, hogy az ölelés gyógyító erőket tud mozgósítani, sőt életet is menthet.
Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Hogyan NE motiváld a vizsgára készülő gyerekedet? 10 mondat, amit azonnal felejts el!

Érettségi, felvételi vagy nyelvvizsga? Szülőként természetes, hogy szeretnénk ilyenkor is a gyerek mellett állni, motiválni, segíteni őt. Mit mondjunk a nagy megmérettetés előtt álló kamaszunknak? Egyelőre azt tudom, hogy mit NE mondjunk! :) Íme 10 demotiváló mondat, amit azonnal törölj ki a szótáradból, ha jót akarsz neki. És magadnak.
Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Húsvéti sonka, tojás újabb élete

Gyakran szembesülünk azzal, hogy a hagyományos húsvéti ételek megmaradnak, 3-4. napon már nem szívesen eszi a család. Új köntöst adva nekik azonban elfogy!
Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Emlékek a Kecskeméti Kórház Covid osztályáról és intenzívéről – ők az én, és a családom hősei!

Nem féltem a koronavírustól, nem rettegtem a betegségtől, a szövődményeitől, valahogy úgy éreztem, hogy én azok közé fogok tartozni, akik át sem fognak esni rajta, hiszen nem törvényszerű, hogy minden ember elkapja. 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére