Jelenlegi hely

Szilveszter 2023 – Ünnepelj idén a gyerekekkel!

Szilveszteri buli ötletek kicsiknek és nagyoknak otthonra A szilveszter éjszaka a legtöbb ember számára egyet jelent a bulizással, a pezsgőzéssel és a tűzijátékkal, azonban ha otthon töltjük az év utolsó napját a kisgyerekekkel, akkor érdemes más elfoglaltságok után nézni. Íme néhány ötlet, hogyan tehetjük emlékezetessé a szilvesztert a gyerekek számára is!


kép forrása: canva

Készítsünk saját “tűzijátékot”!

Ahhoz, hogy emlékezetes legyen az otthoni szilveszteri buli, nem kell semmi más, mint egy nagy kartonlap, néhány fénylő felületű színes papír, ragasztó és olló. Vágjunk ki különböző alakú és méretű papír csillagokat, és ragasszuk fel őket a kartonra úgy, hogy minél színesebb és látványosabb legyen.

Ha kész vagyunk, akasszuk fel a falra vagy az ablakra! A papírcsillagok úgy fognak ragyogni a lámpafényben, mintha igazi tűzijáték lenne.

Játsszunk időutazós játékot!

Vegyünk elő egy nagy dobozt, és díszítsük fel úgy, mintha egy időgép lenne. Írjunk rá, hogy szilveszter 2023 és még egy évszámot, például 2050, és képzeljük el, hogy milyen lesz akkor az élet. Mi lesz a divat? Milyen technikai eszközök lesznek? Milyen állatokkal találkozhatunk?

Beszélgessünk erről a gyerekekkel, és rajzoljuk le vagy mutassuk be, hogy milyenek leszünk mi és a világ a képzelt jövőben.


kép forrása: canva

Tegyünk egymásnak vicces fogadalmakat!

A szilveszteri fogadalmak általában komolyak és nehezen betarthatóak – de miért ne lehetnének vidámak és könnyedek is? Írjunk le egy-egy fogadalmat egy papírdarabra, például “Fogadom, hogy minden nap megmosom a fogam”, vagy “Fogadom, hogy nem eszem meg az összes csokit”.

Húzzunk ki véletlenszerűen egy-egy papírt a dobozból, és olvassuk fel hangosan. Aki nevetni kezd, annak teljesítenie kell a fogadalmat.

Nézzünk meg egy régi családi videót vagy fotóalbumot!

A szilveszter ideális alkalom arra, hogy visszaemlékezzünk az elmúlt évekre, és megosszuk egymással a kedves emlékeinket. Keressünk elő egy régi családi videót vagy fotóalbumot, amelyen valamilyen különleges esemény vagy pillanat van megörökítve.

Nézzük meg együtt a gyerekekkel, és meséljünk nekik arról, hogy mi történt akkor, kik voltak ott velünk, milyen érzéseink voltak.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére