Jelenlegi hely

Szilveszter 2023 – Ünnepelj idén a gyerekekkel!

Szilveszteri buli ötletek kicsiknek és nagyoknak otthonra A szilveszter éjszaka a legtöbb ember számára egyet jelent a bulizással, a pezsgőzéssel és a tűzijátékkal, azonban ha otthon töltjük az év utolsó napját a kisgyerekekkel, akkor érdemes más elfoglaltságok után nézni. Íme néhány ötlet, hogyan tehetjük emlékezetessé a szilvesztert a gyerekek számára is!


kép forrása: canva

Készítsünk saját “tűzijátékot”!

Ahhoz, hogy emlékezetes legyen az otthoni szilveszteri buli, nem kell semmi más, mint egy nagy kartonlap, néhány fénylő felületű színes papír, ragasztó és olló. Vágjunk ki különböző alakú és méretű papír csillagokat, és ragasszuk fel őket a kartonra úgy, hogy minél színesebb és látványosabb legyen.

Ha kész vagyunk, akasszuk fel a falra vagy az ablakra! A papírcsillagok úgy fognak ragyogni a lámpafényben, mintha igazi tűzijáték lenne.

Játsszunk időutazós játékot!

Vegyünk elő egy nagy dobozt, és díszítsük fel úgy, mintha egy időgép lenne. Írjunk rá, hogy szilveszter 2023 és még egy évszámot, például 2050, és képzeljük el, hogy milyen lesz akkor az élet. Mi lesz a divat? Milyen technikai eszközök lesznek? Milyen állatokkal találkozhatunk?

Beszélgessünk erről a gyerekekkel, és rajzoljuk le vagy mutassuk be, hogy milyenek leszünk mi és a világ a képzelt jövőben.


kép forrása: canva

Tegyünk egymásnak vicces fogadalmakat!

A szilveszteri fogadalmak általában komolyak és nehezen betarthatóak – de miért ne lehetnének vidámak és könnyedek is? Írjunk le egy-egy fogadalmat egy papírdarabra, például “Fogadom, hogy minden nap megmosom a fogam”, vagy “Fogadom, hogy nem eszem meg az összes csokit”.

Húzzunk ki véletlenszerűen egy-egy papírt a dobozból, és olvassuk fel hangosan. Aki nevetni kezd, annak teljesítenie kell a fogadalmat.

Nézzünk meg egy régi családi videót vagy fotóalbumot!

A szilveszter ideális alkalom arra, hogy visszaemlékezzünk az elmúlt évekre, és megosszuk egymással a kedves emlékeinket. Keressünk elő egy régi családi videót vagy fotóalbumot, amelyen valamilyen különleges esemény vagy pillanat van megörökítve.

Nézzük meg együtt a gyerekekkel, és meséljünk nekik arról, hogy mi történt akkor, kik voltak ott velünk, milyen érzéseink voltak.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére