Jelenlegi hely

Stabil szülők, boldog gyerekek: Ezért fontos a szülői öngondoskodás!

A gyerekek rendkívül érzékenyek az őket körülvevő világra, így a szülők lelki állapotát is hajlamosak visszatükrözni. Ha megérzik, hogy anya vagy apa nincs jól, az rájuk is kihat, ezért a kicsik számára a teljes boldogsághoz elengedhetetlen a szülők jólléte is. Így hát fontos, hogy ne csak a gyermekek testi-lelki egészségére figyeljünk oda!


Kép forrása: canva.com

A kulcs az egészséges párkapcsolat

A szülők rossz kapcsolata könnyen rányomhatja a bélyegét a gyermek fejlődésére. Azonban minden párkapcsolatban lehetnek – és lesznek is – hullámvölgyek, amit fontos mihamarabb helyre hozni. Ez csak rengeteg közös munkával sikerülhet, amihez érdemes lehet professzionális párkapcsolati tanácsadó segítségét is kérni.

A párkapcsolati tanácsadás nem más, mint egy biztonságos közeg, ahol a pár tagjai bátran kimondhatják mindazt, ami bántja őket. A szakember segít megtalálni azokat az eszközöket, amelyek segítenek előre vinni a párkapcsolatot. Mivel a probléma gyökere gyakran az elhibázott kommunikációban rejlik, a párkapcsolati tanácsadáson nagy hangsúlyt kap ez a terület.


Kép forrása: canva.com

Énidő a szülőnek, boldogság a gyerekeknek

A gyermekekről való gondoskodás az egyik legszebb feladat egy szülő életében. Azonban a folyamatos „készenlét” rendkívül fárasztó tud lenni. A kimerült szülők pedig rosszabbul bírják a terhelést, ezért hajlamosak ingerlékenyebbé és türelmetlenebbé válni.

Épp ezért rendkívül fontos a szülők számára a megfelelő mennyiségű énidő, amely során a felnőttek egy kicsit csak magukkal törődnek és végre elmélyedhetnek saját gondolataikban. Az énidő haszna a gyermektelenek esetében is megkérdőjelezhetetlen, ám egy szülő életében még sokkal fontosabb.

Közös minőségi időtöltés

Az énidő mellett a közös minőségi együttléteket sem szabad elmulasztani! Az állandó rohanás és a folyamatos terhelés során nem nehéz megfeledkezni arról, hogy mennyit ér egy-egy közös társasjátékozás vagy séta.

A szakkörök, edzések, bevásárlás és egyéb elintéznivalók mellé érdemes a heti időbeosztásba belekalkulálni néhány közös programot is, ami semmi másról nem szól, csak az egymásra figyelésről és a közös játékról.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére