Jelenlegi hely

Stabil szülők, boldog gyerekek: Ezért fontos a szülői öngondoskodás!

A gyerekek rendkívül érzékenyek az őket körülvevő világra, így a szülők lelki állapotát is hajlamosak visszatükrözni. Ha megérzik, hogy anya vagy apa nincs jól, az rájuk is kihat, ezért a kicsik számára a teljes boldogsághoz elengedhetetlen a szülők jólléte is. Így hát fontos, hogy ne csak a gyermekek testi-lelki egészségére figyeljünk oda!


Kép forrása: canva.com

A kulcs az egészséges párkapcsolat

A szülők rossz kapcsolata könnyen rányomhatja a bélyegét a gyermek fejlődésére. Azonban minden párkapcsolatban lehetnek – és lesznek is – hullámvölgyek, amit fontos mihamarabb helyre hozni. Ez csak rengeteg közös munkával sikerülhet, amihez érdemes lehet professzionális párkapcsolati tanácsadó segítségét is kérni.

A párkapcsolati tanácsadás nem más, mint egy biztonságos közeg, ahol a pár tagjai bátran kimondhatják mindazt, ami bántja őket. A szakember segít megtalálni azokat az eszközöket, amelyek segítenek előre vinni a párkapcsolatot. Mivel a probléma gyökere gyakran az elhibázott kommunikációban rejlik, a párkapcsolati tanácsadáson nagy hangsúlyt kap ez a terület.


Kép forrása: canva.com

Énidő a szülőnek, boldogság a gyerekeknek

A gyermekekről való gondoskodás az egyik legszebb feladat egy szülő életében. Azonban a folyamatos „készenlét” rendkívül fárasztó tud lenni. A kimerült szülők pedig rosszabbul bírják a terhelést, ezért hajlamosak ingerlékenyebbé és türelmetlenebbé válni.

Épp ezért rendkívül fontos a szülők számára a megfelelő mennyiségű énidő, amely során a felnőttek egy kicsit csak magukkal törődnek és végre elmélyedhetnek saját gondolataikban. Az énidő haszna a gyermektelenek esetében is megkérdőjelezhetetlen, ám egy szülő életében még sokkal fontosabb.

Közös minőségi időtöltés

Az énidő mellett a közös minőségi együttléteket sem szabad elmulasztani! Az állandó rohanás és a folyamatos terhelés során nem nehéz megfeledkezni arról, hogy mennyit ér egy-egy közös társasjátékozás vagy séta.

A szakkörök, edzések, bevásárlás és egyéb elintéznivalók mellé érdemes a heti időbeosztásba belekalkulálni néhány közös programot is, ami semmi másról nem szól, csak az egymásra figyelésről és a közös játékról.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére