Jelenlegi hely

Skandináv stílusú konyha berendezése

A tökéletes konyha berendezése mindenki számára fontos, különösen igaz ez akkor, ha minden nap kihasználásra kerülnek a különböző funkciói. A konyha berendezésekor nagyszerű választás lehet a skandináv stílusú irány követése, hiszen ennek alapelve a funkcionalitás és az egyszerűség.

Ha tehát te is örülnél egy nagyszerűen kihasználható konyhának, ez a cikk neked készült! Nézzük meg együtt, hogy mikre kell majd odafigyelned.

Bútorok kiválasztása

Természetesen a legfontosabb a megfelelő bútorok kiválasztása. Itt a legfontosabb szempont a praktikusság és letisztultság. Az étkezőasztal esetében ez minimalista kinézetet és általában valamilyen többfunkciós megoldást jelent. Nagyon gyakoriak például az összecsukható és bővíthető asztalok. Ezek segítségével könnyű nagyobb vendégsereg fogadása is, azonban a hétköznapokon a kisebb méret mellett is maradhatsz majd. Igazán praktikus és igényes megoldás! Anyagukat tekintve a skandináv stílushoz mindenképpen valamilyen jó minőségű fa illik majd. Színeket tekintve pedig a neutrális és természetes árnyalatok a klasszikusak, azaz leginkább a fehér, szürke, valamint barna színek közül érdemes választanod.

A fentiekhez hasonlóan, a konyhabútorok között is a természetes színeket és anyagokat keresd majd. A fa mellett nagyszerű választás lehet a márvány vagy kő, hiszen ezek tökéletesen illenek a fa bútorokhoz. Ezek tisztítása is meglehetősen egyszerű, mely praktikusságot is ad a felületeknek.

Ugyanez igaz az étkező székek kiválasztásakor is, tehát igyekezz az asztalhoz illő fa anyagot és színt választani. A székeknél ugyan a praktikusság nem annyira releváns szempont, a letisztult stílusjegyek azonban itt is megtalálhatók. 

Színek és anyagok

Ahogy azt fentebb már említettük, a skandináv stílus leginkább a természetes színekkel és anyagokkal dolgozik. A fa, márvány, kő, üveg lesznek a legjobb választások. Színpalettáját tekintve a visszafogott és letisztult összhatás érdekében neutrális vagy pasztell színeket válassz.

Mindezekkel könnyedén elérheted a letisztult összhatást és a praktikus használatot, amely a stílusjegy alapja.

A fotó forrása: Followtheflow / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 17 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére