Jelenlegi hely

Skandináv stílusú konyha berendezése

A tökéletes konyha berendezése mindenki számára fontos, különösen igaz ez akkor, ha minden nap kihasználásra kerülnek a különböző funkciói. A konyha berendezésekor nagyszerű választás lehet a skandináv stílusú irány követése, hiszen ennek alapelve a funkcionalitás és az egyszerűség.

Ha tehát te is örülnél egy nagyszerűen kihasználható konyhának, ez a cikk neked készült! Nézzük meg együtt, hogy mikre kell majd odafigyelned.

Bútorok kiválasztása

Természetesen a legfontosabb a megfelelő bútorok kiválasztása. Itt a legfontosabb szempont a praktikusság és letisztultság. Az étkezőasztal esetében ez minimalista kinézetet és általában valamilyen többfunkciós megoldást jelent. Nagyon gyakoriak például az összecsukható és bővíthető asztalok. Ezek segítségével könnyű nagyobb vendégsereg fogadása is, azonban a hétköznapokon a kisebb méret mellett is maradhatsz majd. Igazán praktikus és igényes megoldás! Anyagukat tekintve a skandináv stílushoz mindenképpen valamilyen jó minőségű fa illik majd. Színeket tekintve pedig a neutrális és természetes árnyalatok a klasszikusak, azaz leginkább a fehér, szürke, valamint barna színek közül érdemes választanod.

A fentiekhez hasonlóan, a konyhabútorok között is a természetes színeket és anyagokat keresd majd. A fa mellett nagyszerű választás lehet a márvány vagy kő, hiszen ezek tökéletesen illenek a fa bútorokhoz. Ezek tisztítása is meglehetősen egyszerű, mely praktikusságot is ad a felületeknek.

Ugyanez igaz az étkező székek kiválasztásakor is, tehát igyekezz az asztalhoz illő fa anyagot és színt választani. A székeknél ugyan a praktikusság nem annyira releváns szempont, a letisztult stílusjegyek azonban itt is megtalálhatók. 

Színek és anyagok

Ahogy azt fentebb már említettük, a skandináv stílus leginkább a természetes színekkel és anyagokkal dolgozik. A fa, márvány, kő, üveg lesznek a legjobb választások. Színpalettáját tekintve a visszafogott és letisztult összhatás érdekében neutrális vagy pasztell színeket válassz.

Mindezekkel könnyedén elérheted a letisztult összhatást és a praktikus használatot, amely a stílusjegy alapja.

A fotó forrása: Followtheflow / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pályázat típusa: alkotói pályázat óvodsoknak és kisiskolásoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.
"Ez a gyerek egyszerűen csak épp kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

"Ez a gyerek épp csak kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

Esik a havaseső és fagyos szél csípi arcom a délutáni szürkületben, mikor várom a villamost egy hosszú és megterhelő januári munkanap után.Annyira elfáradtam ma, csak bámulni szeretnék ki az ablakon, és nézni, ahogy a város elhalad mellettem.Éppen csak lehuppanok az ülésre, mikor két korombeli nő foglal helyet előttem.
Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeptembertől a gyerekeink házi feladata okozza az egyik legnagyobb stresszforrást a családokban. Bár ugye a legtöbb szakember már nyíltan hangoztatja: "az otthoni házi feladat rossz hatással van a gyerek és a szülő kapcsolatára", még sincs ilyen irányú változás a rendszerben.
Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Ha január, akkor sokak fogadalmában az életmódváltás szerepel. Hogy egészségesebben fognak táplálkozni, esetleg bevezetik a rendszeres testmozgást az életükbe. Ehhez szeretnék nektek segítséget nyújtani 10 egyszerű lépésben.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére