Jelenlegi hely

Őszi szünet az Állatkertben

Állati jó LégyOtt programok várják a gyerekes családokat október 20. és november 4. között az Állatkertben. A 14 év alatti gyerekek csupán 200 Ft-ért válthatnak belépőt, a jeggyel a Holnemvolt Várba is bemehetnek.

Javában tart még a szezon a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A városligeti intézmény a közelgő őszi iskolai szünetre is programokkal és kedvezményekkel készül, de lesznek a halloweenhez kapcsolódó események is, a nyugdíjasoknak pedig egészen november végéig kínálnak rendkívüli kedvezményeket.

Őszi szünet az Állatkertben

Az őszi iskolai szünet idején, egészen pontosan október 20-tól november 4-ig, azaz most szombattól jövő vasárnapig sok-sok programmal, látnivalóval várják a családokat a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Nap közben félóránként állatbemutatók, látványetetések, állattréningek lesznek a kert különböző pontjain, amelynek során többek között a sörényes hangyászok, a brazil óriásvidrák, a keák, a kenguruk, az oroszlánfókák, a pingvinek, a gorillák és más főemlősök, az ázsiai vadkutyák, az elefántok, vagy éppen a Mérgesház lakóinak életét ismerhetik meg az érdeklődők. A pelikánok etetésébe pedig az állatgondozók a nagyközönséget is bevonják.

A Nagyszikla belsejében található Varázshegyben naponta kétszer az „Állatok akcióban” élő etológiai bemutató lesz látható, de az őstengeri lényekkel, a hatlábúak birodalmával és az állati szuperérzékekkel is meg lehet ismerkedni. Ugyanitt térhatású filmeket is bemutatnak, az „időgép” segítségével pedig jégkorszaki kalandok vagy egy miocén kori utazás részesei is lehetnek a vállalkozó kedvűek.

A programok mellett rengeteg kisállatot is lehet látni a kertben, hiszen az elmúlt hetekben, hónapokban számos kölyök és fióka látott napvilágot. Többek között az elefántoknál, a gorilláknál, az orangutánoknál, a zebráknál, a nagy maráknál, a vízidisznóknál, az agutiknál és még sok más állatnál is cseperedő apróságokkal találkozhat a látogató.

Az őszi szünet idejére szervezett programok mellett az Állatkert jelentős kedvezményt is kínár erre az időszakra: október 20-tól november 4-ig ugyanis a 14 éven aluli gyermekek jelképes, 200 forintos áron megváltható jeggyel látogathatják az Állatkertet.

Holnemvolt halloween

Mindenszentek előestéje helyett már öt nappal korábban, október 26-án, pénteken este megtartják a Holnemvolt halloweent a Holnemvolt Várban, az Állatkert új játszóparkjában. A programok este 6-kor kezdődnek, és egészen éjjel 11-ig tartanak. Belépni a Holnemvolt Vár kapuján (a cirkuszépülettől jobbra, a régi körhintánál) lehet, a jegyek egységesen 1000 forintba kerülnek, de azok a 14 éven aluli gyermekek, akik halloweeni jelmezben, vagy arcfestéssel, vagy töklámpással érkeznek, díjmentesen látogathatják a Holnemvolt halloweent.

A programok között lesz tűzzsonglőr bemutató, mécsesek fényes ösvénye, családi tökfaragó műhely, boszorkányos arcfestés, szellemvasút, tevegelés, lovaglás, „szellemes” körhinták és törpekerék is. A Titokpincénél tomboló zombikkal lehet találkozni, a Mesterségek Udvarában pedig lámpást, madárijesztőt, szellemet és rémisztően finom süteményt készíthetnek az alkotni vágyók. Emellett többféle tökös ételt is meg lehet majd kóstolni, a töklevestől a tökös-mákos rétesig.

Nyugdíjas Ősz november végéig

Október elején kezdődött, és egészen november végéig tart a nyugdíjas ősz a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Ebben az időszakban mindazok, akik nyugdíjas igazolvánnyal rendelkeznek (kortól függetlenül), illetve azok, akik betöltötték a 65 éves kort (nyugdíjas jogviszonytól függetlenül) 1500 forintos kedvezményes áron válthatnak belépőjegyet az Állatkertbe. További kedvezményt nyújt részükre az állatkerti Barlang étterem, amely 910 forintos, háromfogásos nyugdíjasmenüvel kedveskedik a vendégeknek. Emellett az akciós nyugdíjasjegy mellé a főbejáratnál lévő ajándékboltban is 10 %-os kedvezményt adnak.

2018. október 20. 9.00-2018. november 4. 16.00
​Fővárosi Állat- és Növénykert, 1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12.
       

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére