Jelenlegi hely

Okostelefonok – a fényképeszet jövője?

A különféle okostelefonok szerves részét képzik mindennapjainknak. Ez nem is csoda, hiszen olyan multifunkciós készülékekről beszélünk, amik számtalan feladat elvégzésében segítségünkre lehetnek. Ez alól a fényképek készítése sem kivétel: a legtöbb embernél teljes mértékben felváltották a fényképezőgépeket ezek a készülékek. Kiválthatja-e viszont a profi fotósok munkáját ez a technológia?

A készülékek specializálódása

Ahogy a telefongyártás felvirágzásával útjukra indultak a különféle funkciókra különös hangsúlyt fektető modellek, úgy az okostelefonok világában sincs ez ma másképp. Elég szétnéznünk bármely nagyobb áruház kínálatában, jól láthatjuk, hogy minden telefonnak megvan a maga erőssége. Ha például az Alza kínálatában végigfutunk a magasabb árkategóriás készülékek között, jóval szembetűnőbb ez a különbség, mint az olcsóbb telefonok esetében. A különböző kamerák funkciói egy olyan területet képeznek, amely mindig is jelentősnek számított az új modellek tervezésében. Egyre újabb és újabb, tripla vagy négyes kamerarendszerek jönnek ki, hihetetlen képminőséget produkálva. Joggal merül fel tehát a kérdés, hogy van-e így jövője a hivatásos fényképészetnek.

Amire a technológia nem képes

Bár szuper felbontást és különféle digitális effekteket kapunk ezektől a modern készülékektől, a szakértelmet mégsem képesek kiváltani – legalábbis még jó pár évig biztosan. Bár a fény- és az árnyékhatásokat pótolhatja a digitális technológia, a megfelelő szögek kiválasztásához komoly szaktudás szükséges. Ezzel egyetemben a helyszín rendezését sem képes megszervezni semmilyen technológia. Így azok számára, akik szerint a fényképészet divatja múlt dolognak tűnik, érdemes első kézből megtapasztalniuk, mit is tud egy profi szakember. Tehát a szakma korántsem halott, csupán kikerült a reflektorfényből. A különféle magazinokban vagy plakátokon szereplő fényképeket nem véletlen készítik profi szakemberek még a mai napig is. Nem érdemes tehát naivan azt hinnünk, hogy csúcsszuper telefonunk kompenzálni tudja mindazt, amit egy ilyen szakember nyújthat a felejthetetlen emlékeink megörökítése kapcsán.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Ünnepet csalogató mesevilág vár a gödöllői Karácsonyházban, ahol a legidősebb felnőtt is gyerekként érezheti magát, a rengeteg színben tündöklő karácsonyi paradicsomban. 22 éve minden évben novembertől Gödöllőn egy csodálatos ház karácsonyi díszbe öltözik, és nyitja meg kapuit és hangulatos adventi vásárát.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére