Jelenlegi hely

Okostelefonok – a fényképeszet jövője?

A különféle okostelefonok szerves részét képzik mindennapjainknak. Ez nem is csoda, hiszen olyan multifunkciós készülékekről beszélünk, amik számtalan feladat elvégzésében segítségünkre lehetnek. Ez alól a fényképek készítése sem kivétel: a legtöbb embernél teljes mértékben felváltották a fényképezőgépeket ezek a készülékek. Kiválthatja-e viszont a profi fotósok munkáját ez a technológia?

A készülékek specializálódása

Ahogy a telefongyártás felvirágzásával útjukra indultak a különféle funkciókra különös hangsúlyt fektető modellek, úgy az okostelefonok világában sincs ez ma másképp. Elég szétnéznünk bármely nagyobb áruház kínálatában, jól láthatjuk, hogy minden telefonnak megvan a maga erőssége. Ha például az Alza kínálatában végigfutunk a magasabb árkategóriás készülékek között, jóval szembetűnőbb ez a különbség, mint az olcsóbb telefonok esetében. A különböző kamerák funkciói egy olyan területet képeznek, amely mindig is jelentősnek számított az új modellek tervezésében. Egyre újabb és újabb, tripla vagy négyes kamerarendszerek jönnek ki, hihetetlen képminőséget produkálva. Joggal merül fel tehát a kérdés, hogy van-e így jövője a hivatásos fényképészetnek.

Amire a technológia nem képes

Bár szuper felbontást és különféle digitális effekteket kapunk ezektől a modern készülékektől, a szakértelmet mégsem képesek kiváltani – legalábbis még jó pár évig biztosan. Bár a fény- és az árnyékhatásokat pótolhatja a digitális technológia, a megfelelő szögek kiválasztásához komoly szaktudás szükséges. Ezzel egyetemben a helyszín rendezését sem képes megszervezni semmilyen technológia. Így azok számára, akik szerint a fényképészet divatja múlt dolognak tűnik, érdemes első kézből megtapasztalniuk, mit is tud egy profi szakember. Tehát a szakma korántsem halott, csupán kikerült a reflektorfényből. A különféle magazinokban vagy plakátokon szereplő fényképeket nem véletlen készítik profi szakemberek még a mai napig is. Nem érdemes tehát naivan azt hinnünk, hogy csúcsszuper telefonunk kompenzálni tudja mindazt, amit egy ilyen szakember nyújthat a felejthetetlen emlékeink megörökítése kapcsán.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére