Jelenlegi hely

Nézni, etetni, simogatni – 10 állati jó hely Budapesten és környékén

Szeretitek az állatokat? A klasszikus állatkerteken kívül több helyet is bemutatunk, ahol etetni, simogatni lehet a kedvenceket vagy éppen lovagolni tudtok. Nagyvadak, egzotikus állatok vagy pónik? Nehéz választani!

Budapesten:

Margitszigeti Kisállatkert

A Margitsziget ma egy európai hírű park, ahol a már több évtizede működő vadaskert apróvadakat, hagyományosan magyar, de ritkaságnak számító háziállatokat mutat be. A park elkerített kis terület a sziget pesti oldalán, a Duna-part mellett található. Jávorszarvasok, dámvadak, nyulak, vízimadarak, pávák, kacsák, libák, gólyák is laknak a Margitszigeten. Az állatetetés mellett a kicsik pónilovon is lovagolhatnak. Nyitva az év minden napján áprilistól októberig.
A látogatás ingyenes.

Állat­szi­get

Állat- és természetvédelmi kultúrpark, ami magában foglalja az állatotthont, egy állat- és természetvédelmi oktatóközpontot, egy háziállatokat bemutató parasztudvart, valamint az alapítvány által működtetett kutyaiskolát, és a terület közepén életre keltett vizes élőhelyet. A Parasztudvar egy olyan őshonos magyar háziállatokat, mezőgazdasági eszközöket és sajátos hazai kultúrnövényeket bemutató háztáji gazdaság, ahol a látogatók oktatótáblák és szakvezetőink segítségével ismerkedhetnek meg a tanyasi élet elfeledett világával.  Az Állatsziget közepén elterülő tó jelenleg 2 vadkacsa családnak, és rengeteg egyéb állatnak (emlősök, madarak, hüllők, halak, stb.) valamint csodálatos ritka vízinövényeknek ad otthont. Az Álla­tö­rök­be­adási köz­pont pom­pás hely­szín arra, hogy a láto­ga­tók meg­is­mer­hes­sék a leg­kü­lön­bözőbb kiné­zetű és lel­kü­letű kutyu­so­kat és cicá­kat.
A látogatás ingyenes.

Piczinke Póni és Gokart Udvar

Vidéki hangulat, varázslatos környezet a XII. kerületben. Sétalovaglás póniháton 2-8 éves korú gyermeknek, elektromos Gokart vezetés külön erre kialakított pályákon, állatsimogató udvar várja a kicsiket. A gyerekek közvetlenül megismerkedhetnek kedves kis jószágainkkal, simogathatják, etethetik őket, ezáltal is erősítve az állatokhoz való kötődésüket és szeretetüket, a pénztárnál pónicsemege váltható.
Árak: Udvarra való belépés gyerekeknek: 1000 Ft (homokozó, állatsimogató, játszótér, nyereghinta, trambulin), felnőtteknek: 500 Ft Pónilovaglás: 2000 Ft (10 perc),Elektromos Gokart vezetés: 2000 Ft (10 perc)
poniudvar.hu

Sas hegyi Látogatóközpont, kisállat bemutató

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület megújult Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat. Az emeleti panorámateraszról pazar budapesti kilátás tárul elénk, sőt webkameránk segítségével a környék ragadozó madarainak szemszögéből is pásztázhatjuk a tájat. Két szabadtéri terráriumban természetes élőhelyükön mutatják be a pannon gyíkot és a zöld gyíkot. Tavasztól őszig rendszeresen tartanak kisemlős-bemutatót borzzal, nyesttel, görénnyel és más, városokban élő kisállatokkal. Megfigyelhetik az állatok viselkedését, mozgását, táplálkozását, külső jellegzetességeit.
Részvételi díj a kisállat bemutatón: teljes árú: 1 400 Ft/fő, kedvezményes: 950 Ft/fő, családi jegy (2 gyermek+2 szülő): 3 500 Ft

Tropicarium

A Tropicariumot “cápás állatkertnek“, is nevezik, mert a leghíresebb része a 12 méteres látványfolyosó, ahol a látogatók karnyújtásnyira csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.  Csütörtökönként 15 órakor kezdődik a látványos cápaetetés, melynek során a búvárok kézből etetik a ragadozókat. Az esőerdő részen, az aligátorok felett negyedóránként elered a trópusi eső. A világ minden tájáról érkeztek ide állatok. Megtalálhatók a lusta aligátorok, egzotikus hüllők, kétéltűek, apró majmocskák, szabadon repkedő madarak, és több ezer színes halfaj képviselője, no meg a tengerek „nehézfiúinak” számító cápák is. A rájasimogató medencében minden látogató megsimogathatja és a gondozók segítségével akár meg is etetheti a tengerek eme fenséges élőlényeit. Esős napokon is jó program.
A felnőtt belépőjegy ára 2500 Ft, a gyerekjegy (4-18 éves korig) 1800 Ft, családi jegy (2 felnőtt +2 gyerek): 8200 Ft

Pest megyében:

Veresegyházi Medveotthon

Az ország harmadik legkedveltebb állatkertje, Közép-Európa egyetlen Medveotthona. Összesen 42 barnamedve és 29 farkas él itt a hatalmas körbezárt területen. Egy mesterséges tó, barlang és közel másfél hektáros erdős terület biztosítja a természetes élőhelyükhöz hasonló körülményeket. Minden hétvégén farkasbemutató, látványetetés, kisvonatozás, ill. nyitvatartási időben BarátkoZOO (állatsimogató), medveetetés hosszú fakanalakkal, macilift (a magasból az egész medvefarm belátható) várja a látogatókat.
A felnőtt belépőjegy ára 600 Ft, a gyerekjegy (2-14 éves korig) 500 Ft, családi jegy (2 felnőtt +2 gyerek): 2000 Ft, parkolás: 300 Ft
medveotthon.hu

Budakeszi Vadaspark

A budai hegyek közt, Budapest és Budakeszi határában található. A Budakeszi Vadaspark elsődleges feladata a hazánkban és Európában őshonos vadfajok erdei környezetben való bemutatása.  A családbarát vadasparkban medvék, őzek, szarvasok, muflon, farkasok, bölények, vaddisznók és más nagyvadakat élnek természetes élőhelyükön, erdei környezetben. A park egész éven át érdekes és tartalmas programokat kínál. A vadaspark látványosságait biztonságos turistautakon járhatjuk végig, a tanösvényeken hatalmas sétákat tehetünk az év minden szakaszában.
A felnőtt belépőjegy ára 1350 Ft, a gyerekjegy (2-14 éves korig) 700 Ft, családi jegy (2 felnőtt +2 gyerek): 3000 Ft
vadaspark-budakeszi.hu

Szigethalmi vadaspark és állatsimogató

A Családi csodaparkban” játszóterekkel, kisállatsimogatóval, halastóval, pónilovaglási lehetőséggel, állatetetéssel, piknikezési lehetőséggel várják a látogatókat. Itt lakik Gizi az őzsuta, Saci a papagáj, a három kis róka Szmöre, Lili és Vadóc, Turcsi a vadmalac, dámpár Yoda és Leila, és Su, az ormányos medvelány.
A felnőtt belépőjegy ára 1200 Ft, a gyerekjegy (2-14 éves korig) 400 Ft
szigethalmivadaspark.hu

Törökmezői Kis-állatpark

Az állatpark a Börzsöny hegység festői szépségű környezetében Törökmezőn található. 35 állatfaj közel 120 egyedével, háziállat simogatóval, színpompás madarakkal, egzotikus állatkülönlegességekkel, így Bennett kengurukkal, Emukkal, Lámákkal, pónilovaglási lehetőséggel, látványetetésekkel, állatbemutató előadásokkal várják az érdeklődőket. A Törökmezői Turistaház és Dunakanyar Kalandpark egész napos kikapcsolódást tud biztosítani kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Túra útvonalak, források, patakok, tavak, kilátó a Dunakanyar szemet-gyönyörködtető panorámájával egy-egy jóleső sétával elérhető a közvetlen közelben.
A Kis-Állatpark ingyenesen látogatható!
dunakanyarkalandpark.hu/kis_allatpark

Pónikaland Veresegyház

A Medveotthon közelében találjátok a Minifarmot, ahol 2-8 éves gyermekek tudnak sétalovagolni mini póniháton. Vezetőt minden esetben biztosítanak a programhoz, amihez lovaglótudás nem szükséges. Jelenleg 13 shetland póni, és 1 classic póni várja a gyermekeket.
Árak: 15 perc  1.500 Ft, 30 perc   2.500 Ft
ponikaland.hu

Budapestimami

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére