Jelenlegi hely

Négy hétvégén a gyalogosoké a Szabadság híd

Négy nyári hétvégén – június 17-18-án, 24-25-én, valamint augusztus 5-6-án és 12-13-án – ismét visszaadják a gyalogosoknak a Szabadság hidat – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes.

Emlékeztetett rá, hogy a tavaly kényszerűségből lezárt híd népszerű helyszínné vált, ezért döntött a Főváros az újbóli lezárás mellett, megvizsgálva, hogy az miként illeszkedik a vizes vb előkészületeihez és más nyári fővárosi programokhoz. 

A négy érintett hétvégén az átkelőt szombat hajnal 4-től vasárnap éjfélig fogják lezárni a forgalom elől. Hangsúlyozta, hogy a biztonság elsődleges szempont, így a híd főtartójának felső ívéhez – ahol a turulhoz lehet feljutni – nem szabad felmászni. "Amennyiben ez megtörténik, a főpolgármester visszavonja a lezárásról szóló döntését" – figyelmeztetett, ezért mindenkit arra kért: ne másszon fel a hídra, ne rontsa el mások örömét. Kitért arra is, hogy a lezárt hídon "nem lesz zsibvásár", nem szeretnének ott túlzsúfolt, kereskedelmi tevékenységgel terhelt területet, hanem 
"egy olyan szabad teret, ahol lehet fagyizni vagy a Dunát nézni"

Forrás: budapest.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Parázs a hó alatt

Parázs a hó alatt – Karácsonyi ének házasoknak

„Már a kezdeteknél elromlott valami. Vagy egyszerűen csak megfagyott az évek alatt.” Történet a reményről és újrakezdésről, egy különös lelki utazásról. „Minden hópehely olyan, mint egy meghozott döntés. Ezek a hópelyhek idővel egymásra rakódnak.” A házasságban is ez történik. Nyerd meg a Harmat Kiadó újdonságát nálunk!
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére