Jelenlegi hely

MINDEN BÁB! – Megnyílt a Budapest Bábszínház kulisszatitkai kiállítás

A Bábszínház 74 évét feldolgozó kiállítás nyílt a Deák17 Galériában. Az ingyenesen megtekinthető tárlat a színház egyedülálló báb-, és képzőművészeti gyűjteményéből válogat.

A 150 éves Budapest 74 éves intézménye a Budapest Bábszínház. Kiállításunk a színház egyedülálló báb- és képzőművészeti gyűjteményéből válogat. A bábok, fotók, plakátok, megtekintésén túl a látogatóknak lehetőségük nyílik arra is, hogy végig kísérjék egy bábelőadás születését a tervezőasztaltól a színpadig.

Budapest egyesítésének 150. évfordulóját ünnepeljük idén – a kiállítás, amit ebből az alkalomból rendezünk meg, szimbolikus kézfogás két fővárosi intézmény között. A Budapest Bábszínház és a Deák17 Galéria céljai nem is állnak olyan messze egymástól: érezzük felelősségünk súlyát abban, hogy a legfiatalabb korosztállyal is megszerettessük szakterületeinket, legyen szó a művészet bármely szegmenséről.

Hangsúlyozzuk ugyanakkor, hogy a bábszínház, akárcsak a képzőművészet nem korosztályfüggő, hanem mindenkié!

A színház immár 73 éves múltjának köszönhetően képzőművészetileg is értékes bábarchívummal rendelkezik, melyet kiállítótér hiányában nem tud a nagyközönségnek megmutatni.

E cél érdekében fogtunk össze most: egy időszakos kiállítás keretében ennek a különleges gyűjteménynek egy részét tárjuk a nyilvánosság elé. A bábok mellett az előadások plakátjai, fotók, dokumentumok, archív kiadványok, díszletek – valamint a művészettörténet szempontjából jelentős életművek egyes elemei is helyet kapnak. Ugyanis, mint ismert, az 1950-es években a Bábszínház keretei között dolgozott több progresszív, az Európai Iskolával induló képzőművészünk – mások mellett Ország Lili, Márkus Anna, Bálint Endre, Bródy Vera és Jakovits József.

A kiállítás egyúttal tisztelgés az intézményben dolgozó kollégák mindegyike előtt, hiszen azon igyekszik, hogy a kulisszák mögé betekintve megismerjük az egyes részlegek munkáját, az előkészítéstől a megvalósításig. 

A MINDEN BÁB! – A Budapest Bábszínház kulisszatitkai kiállítás május 27-ig ingyenesen megtekinthető a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériaban (Budapest, V., Deák Ferenc utca 17.)

Forrás

- Budapestimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére