Jelenlegi hely

MINDEN BÁB! – Megnyílt a Budapest Bábszínház kulisszatitkai kiállítás

A Bábszínház 74 évét feldolgozó kiállítás nyílt a Deák17 Galériában. Az ingyenesen megtekinthető tárlat a színház egyedülálló báb-, és képzőművészeti gyűjteményéből válogat.

A 150 éves Budapest 74 éves intézménye a Budapest Bábszínház. Kiállításunk a színház egyedülálló báb- és képzőművészeti gyűjteményéből válogat. A bábok, fotók, plakátok, megtekintésén túl a látogatóknak lehetőségük nyílik arra is, hogy végig kísérjék egy bábelőadás születését a tervezőasztaltól a színpadig.

Budapest egyesítésének 150. évfordulóját ünnepeljük idén – a kiállítás, amit ebből az alkalomból rendezünk meg, szimbolikus kézfogás két fővárosi intézmény között. A Budapest Bábszínház és a Deák17 Galéria céljai nem is állnak olyan messze egymástól: érezzük felelősségünk súlyát abban, hogy a legfiatalabb korosztállyal is megszerettessük szakterületeinket, legyen szó a művészet bármely szegmenséről.

Hangsúlyozzuk ugyanakkor, hogy a bábszínház, akárcsak a képzőművészet nem korosztályfüggő, hanem mindenkié!

A színház immár 73 éves múltjának köszönhetően képzőművészetileg is értékes bábarchívummal rendelkezik, melyet kiállítótér hiányában nem tud a nagyközönségnek megmutatni.

E cél érdekében fogtunk össze most: egy időszakos kiállítás keretében ennek a különleges gyűjteménynek egy részét tárjuk a nyilvánosság elé. A bábok mellett az előadások plakátjai, fotók, dokumentumok, archív kiadványok, díszletek – valamint a művészettörténet szempontjából jelentős életművek egyes elemei is helyet kapnak. Ugyanis, mint ismert, az 1950-es években a Bábszínház keretei között dolgozott több progresszív, az Európai Iskolával induló képzőművészünk – mások mellett Ország Lili, Márkus Anna, Bálint Endre, Bródy Vera és Jakovits József.

A kiállítás egyúttal tisztelgés az intézményben dolgozó kollégák mindegyike előtt, hiszen azon igyekszik, hogy a kulisszák mögé betekintve megismerjük az egyes részlegek munkáját, az előkészítéstől a megvalósításig. 

A MINDEN BÁB! – A Budapest Bábszínház kulisszatitkai kiállítás május 27-ig ingyenesen megtekinthető a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériaban (Budapest, V., Deák Ferenc utca 17.)

Forrás

- Budapestimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hátizsák

Hátizsák

„Június volt s ujjongtunk, nincs tovább…” Hosszú évekig június közepe táján Dávid is átérezte az Ady-vers üzenetét, várva a „szabad mellű” örömöket ígérő vakációt. A gimnázium hat évének legutolsó tanítási napján viszont nem volt ujjongás. Valami véget ért. Eljött a búcsúzás ideje.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére