Jelenlegi hely

Milyen babakocsi lenne ideális számunkra?

A babakocsi kiválasztása a legtöbb szülő számára nem könnyű feladat, főleg, ha első babáról van szó. Óriási a kínálat, ezerféle funkció, közben a leendő anyuka és apuka tapasztalatlan, nem tudja, mi lenne igazán praktikus. És hogy még bonyolultabb legyen a helyzet, minden rokontól, baráttól, ismerőstől más és más, egymásnak teljesen ellentmondó tanácsokat kapnak.

Babakocsiból pedig azért van annyiféle, mert ilyen különböző lehet az emberek igénye is. Van, aki esküszik a multifunkciósra, mások szeretik a könnyű sportbabakocsikat. Van, akinek fontos, hogy teljesen dönthető legyen, másnak ez nem szempont. Szerencsére az Alza kínálatában mindegyik típus megtalálható, így biztosan lesz olyan, ami éppen nekünk megfelelő!

A mindent tudó multifunkciós

Kezdetben a szülők elsöprő többsége a multifunkciós babakocsi mellett teszi le a voksát. Könnyű kitalálni, hogy miért: nagyon jól hangzik, hogy ez a babakocsi alakítható, mindent tud, így jó lesz végig, amíg a gyereknek szüksége van babakocsira. Nos, ez elég ritkán igaz.

Bár elméletileg a multifunkciós babakocsi tényleg jó újszülött korban is, illetve később is, mert sportbabakocsivá alakítható, általában fel szokott merülni a gondolat, hogy kéne egy kisebb, könnyebb is. Így előbb-utóbb kerül mellé egy sima sportbabakocsi, aminek kicsi a súlya, könnyen össze lehet csukni, és nem foglal sok helyet.

Sportbabakocsi: lapra vagy esernyőre csukható?

Ha sportbabakocsi, akkor az a kérdés szokott felmerülni, hogy lapra csukható vagy esernyőre csukható legyen. Utóbbi minimális helyet foglal, és tömegközlekedési eszközökön is egyszerűen szállítható. Utóbbiak ugyanakkor nagyobbak valamivel, így a gyerkőcnek kényelmesebbek lehetnek, és egyszerűen a fal mellé lehet őket állítani, amikor éppen nincs rájuk szükség.

Szintén fontos szempont, hogy menetiránnyal szemben ül benne a baba, vagy háttal is fordítható, hogy ránk nézzen. Ki ezt, ki azt szereti, érdemes átgondolni, melyik megoldást preferáljuk, és aszerint dönteni, mert ez a tényező lényegesen leszűkíti a kört.

A fotó forrása:

Standret / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Tulipán, szabadnap, elhízás elleni kampány: avagy hogyan ünnepli a világ a Nőnapot

Tulipán, szabadnap, elhízás elleni kampány: avagy hogyan ünnepli a világ a Nőnapot

Sztrájktól az állami derék-méret felmérésig... világkörüli csatangolásunkban a Nemzetközi Nőnap szokásait néztük meg, ki hogyan ünnepli. Még ebben a több mint száz éve egységesnek tűnő ünnepben is hatalmas eltérések vannak világszerte.
Évente ünnepeljük a világban, 112 éves, ki az?

Évente ünnepeljük a világban, 112 éves, ki az?

A Nemzetközi nőnap! Ugyan máig sokan azzal próbálnak kivonulni a Nőnapi nemzetközi virágosítási kampányból, hogy kommunista ünnep, de messze áll ettől az érvtől az igazság. Több köze van hozzá sztrájkoknak, választási jognak és a mimózának, mint eredetének a kommunistákhoz.
Lélekfrissítő történetek 2.

Lélekfrissítő történetek 2.

Egy jó történet tanít, megerősít, beszélgetésre késztet, összekapcsol másokkal. Ezek a tanulságos, szívhez szóló történetek az élet dolgairól szólnak, útravalók a mindennapokban.
Mától ellenőriznek és büntethetnek a hálapénz miatt, ha adsz, ha kapsz

Mától ellenőriznek és büntethetnek a hálapénz miatt, ha adsz, ha kapsz

Mától elköszönünk egy újabb több évtizedes megkövesedett rendszertől, a hálapénztől. Jól gondold meg, hogy mától mivel köszönöd meg orvosodnak, szülésznődnek vagy éppen a család egyik tagját ápoló egészségügyi dolgozónak a segítségét.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére