Jelenlegi hely

Milyen ágyneműhuzatot válasszunk a gyerekeknek?

 A kiváló minőségű ágyneműhuzat minden gyerekágy alapja. Mintája remekül kiegészíti a szoba designját és a gyermekek fantáziáját is megdolgoztatja. A minőségi anyagnak köszönhetően az alvást is egészségesebbé teszi.


A fotó forrása: Dima Moroz / Shutterstock.com

Saját ízlés és a gyermekek kívánsága

Az ágyneműhuzat sikeres kiválasztásának alapszabálya, hogy hagyjuk, hogy a gyerekek válasszák ki, milyen motívumot szeretnének. Amennyiben a kiválasztott termék megfelel a költségvetésednek és esetleg minőségi követelményeidnek is, mindenki nyert. Ellenkező esetben próbálj meg kompromisszumot kötni. Lehetséges, hogy gyermeked kedvenc mesehősét szeretné látni az ágyneműhuzaton, de az ilyen darabok általában nagyon olcsók és rossz minőségűek. Inkább mindig a minőség legyen az első helyen, így nem történik meg, hogy már az első mosás után hasznavehetetlenné válik a huzat.

Motívum

Valószínűleg már tudod, hogy gyermeked milyen mintákat és színeket szeret jobban és kevésbé. Vannak klasszikus ágyneműhuzatok, amelyek lágy színekben és klasszikus mintákkal kaphatók. A modern gyerekágyneműket tiszta vonalvezetés és merész motívumok, például csíkok vagy élénk szivárványszínek és minták jellemzik. A következő típus a tematikus ágyneműhuzat, olyan motívumokkal, amelyeket a gyermeked szeret. Ezek lehetnek hercegnők, kedvenc Disney-figurák, sporttal kapcsolatos motívumok, állatok vagy akár autók és vonatok.


A fotó forrása: 3dmitruk / Shutterstock.com

Anyag

Bár mindig lehet olcsóbb szintetikus változatokat kapni, az igazán jó minőségű ágyneműhuzat pamutból készült. Még mindig az egyik legnépszerűbb, nem is csoda, hiszen kellemes, puha, nedvszívó és légáteresztő. Minden évszakban használható.

Léteznek azonban más anyagok is. Választhatsz például praktikus kreppvászon változatot, amelyet egyáltalán nem kell vasalni. Ez időt takarít meg a rendszeres karbantartás során. Választhatsz mikroszálas ágyneműt is, amely nagyon meleg, tehát ideális télre. A mikroflanel ágyneműhuzat is nagyon meleg és gyorsan szárad.

Ne feledkezz meg a rendszeres ápolásról

Az anyagnak amellett, hogy tartósnak kell lennie, könnyen karbantarthatónak is kell lennie. Mivel az ágyneműhuzatot legalább kéthetente kell mosni, a gyakori mosást is gond nélkül ki kell bírnia. Ha gyorsabban koszolódik, ez kétszeresen igaz. Mindig olvasd el a címkét. Ott megtalálod hogy, hány fokon szabad mosni, illetve szabad-e fehérítőt használni vagy hogy szabad-e centrifugázni. A modern mosógépeknél már van külön ágynemű-program, ami a pamutból vagy mikroszálas anyagokból készült ágyneműhuzatok tisztítására lett kifejlesztve.


A fotó forrása: New Africa / Shutterstock.com

Az allergiás reakciók vagy irritált bőr elkerülése érdekében használj gyengéd, hipoallergén mosószereket.

A kevesebb néha több - ez a gyerekszobában nem érvényes

A klasszikus hálószobák esetében érvényesülhet az a szabály, hogy a kevesebb néha több. De egy gyerekszobára ez egyáltalán nem igaz, a több egyszerűen minden tekintetben több. Különösen a gyerek ágyneműhuzatok esetében érdemes kockázatot vállalni a színek és a minták tekintetében. Végül is sokkal könnyebb lecserélni az ágyneműt, ha a gyermek már megunta, mint az egész szoba berendezését vagy dekorációját.


A fotó forrása: 3dmitruk / Shutterstock.com

A megfelelő méret kulcsfontosságú

Ha a paplan nem megszokott méretű, győződj meg róla, hogy az ágyneműhuzat valóban illeni fog rá. Ez vonatkozik a matracra és a lepedőre is. Ha a lepedő túl kicsi, lecsúszik a sarkokról. Ha túl nagy, akkor éjszaka összegyűrődik a gyerek alatt.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére