Jelenlegi hely

Mikor érdemes elektromos kandallót venni?

A legtöbb ember azért dönt az elektromos kandalló mellett, mert olyan típusú épületben lakik, amely nem alkalmas arra, hogy egy rendes, fatüzelésű kandallót lehessen beépíteni. Természetesen más érvek is szólnak az elektromos kandalló mellett. Olvass tovább, ha meg szeretnéd tudni, hogy mikor érdemes elektromos kandallót venni.

5 érv az elektromos kandalló mellett

Környezetkímélő

Az elektromos kandalló sokkal környezetbarátabb megoldás, mint a fatüzelésű, pláne ha napelemes rendszerhez csatlakozik az ingatlan, amelybe bekötik. Mivel a legtöbb megrendelőnek nem az áramfogyasztás mértéke a legfontosabb, így azok, akik elektromos kandalló mellett döntenek, nagyon jól tudják, hogy ez a berendezés feljebb fogja vinni az áramszámlát a hónap végén.

Ezért a legtöbben úgy próbálják meg kikerülni a megnövekedett áramszámlát, hogy napelemeket szereltetnek fel az ingatlan tetejére, hogy támogatni tudják a környezetbarát energiaforrások piacát.

A telepítés nem igényel komolyabb építési feladatot

Például az Argo elektromos kandalló teljesen úgy néz ki, mint egy hatalmas LCD tévé, amelyet bátran felhelyezhetünk oda, ahol régen a tévé volt - 2020-ban már amúgy sem sokan néznek tévét az internet miatt.

Az elektromos kandalló emiatt kiváló választás akkor is, ha olyan díszítőelemet szeretnénk a lakásba tenni, amelynek a telepítéséhez semmilyen építési munkálat sem szükséges.

Nem kell hozzá kémény

Egy hagyományos fatüzelésű kandallót nem lehet kémény nélkül telepíteni, hiszen mégis hova menne így el az égéskor keletkezett tűz? Az elektromos kandallónál egy ilyen probléma miatt szerencsére nem kell aggódnunk, hiszen kémény nélkül is tudjuk élvezni a hangulatos lángok táncát.

Apropó hangulat: ha olyan modellt keresünk, ami a régmúlt időkre emlékeztet, érdemes lehet megnézni a csodaszép és stílusos Igotherm elektromos kandallót, amely remekül mutat egy régi idők stílusát visszaidéző nappaliban.

Nem kell a fával foglalkozni

Egy hagyományos kandalló esetében meg kell rendelni a fát, fel kell aprítani, ki kell szállítani, s ezt minden egyes fűtési szezon kezdete előtt el kell játszani. Ha ez nem lenne elég, egy hagyományos kandalló esetében folyamatosan ügyelni kell arra, hogy mikor mennyi fa van a kandallóban, ki kell takarítani a tűzteret, üríteni a kis tartályt, mely nem valami kellemes elfoglaltság.

Ezzel szemben egy elektromos kandallóhoz semmi sem kell, csak egy konnektor, amibe be tudjuk dugni, hogy szépen mutassa azokat a hangulatos kis lángnyelveket. Időnként leportalanítjuk, átmossuk kívül egy nedves ronggyal, s ennyi is az elektromos kandalló karbantartása.

Az elektromos kandalló portabilis - hacsak nem építjük be

A hagyományos kandallót ha egyszer beépítjük, az bizony ott marad, hiszen erre kértük meg a kőművest.

Viszont egy elektromos kandalló esetében ez másképp van, hiszen, ha arra van kedvünk, hogy délelőtt a konyhában, délután pedig a nappaliban legyen az elektromos kandalló, akkor könnyűszerrel meg tudjuk oldani a mozgatását egyik helyiségből a másikba.

Pláne akkor, ha egy olyan apró modellt választunk, mint az Argo elektromos kandalló, amely alig nyom 3 kilót, a PTC elemnek köszönhetően azonnal felmelegszik és még esés elleni védelemmel is ellátták a tervezők.

Szponzorált tartalom

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére