Jelenlegi hely

Mi van a húsvéti nyuszin túl?

Túl vagyunk a húsvéton. Ehhez az ünnephez kötődő figura a nyuszi. Ünnep ide vagy oda, számtalan tapsifüles vált olyan híressé, hogy a világban sokfelé ismerik.

Lássuk, mi van a húsvéti nyuszin túl?!

Kisgyermekes szülők esetében ismerős lehet Bing neve. A mesecsatornákon előszeretettel sugárzott animációs sorozat főszereplője a Bing névre hallgató fekete nyuszi, aki társaival igyekszik felfedezni a világot és választ kapni a kérdéseire. A rövidke, mindössze néhány perces epizódok a kicsi gyerekek figyelemtartásához igazodva igyekeznek tanító jellegű történetekkel szórakoztatni.

Volt idő, amikor a Kockásfülű nyúl volt az egyike a leadott meséknek. Úgy is mondhatnánk, hogy hazánk egyik leghíresebb nyuláról van szó, amely 1974 és 1976 között készült. Habár jelenleg nincs műsoron, de az internetnek köszönhetően megismerkedhetnek a mai gyerekek is.

A Kockásfülű nyuszival nagyjából egyidőben indult a csehszlovák nyulak, Bob és Bobek története. A fekete bűvészkalapból előbújó nyulak vicces és kedves történetei az optimizmust, a megfelelő hozzáállást erősítik.

Magyarországra visszatérve ugyancsak említést érdemel Ugrifüles, méghozzá a legkisebb, akit Csukás István keltett „életre” bábfiguraként. Több társával - Tüskéshátú, Brekkencs – együtt két évados bábsorozat készült.

A Bolondos dallamok című amerikai rajzfilmsorozat ismert karaktere Tapsi hapsi. A répát ropogtató szürke nyúl olykor együgyűnek tűnő kérdésekkel bombázza a környezetét, ám igenis megvan a magához való esze és végül mindig jól alakul a története.

A televíziót magunk mögött hagyva akár a szobába is vihetünk nyuszit. Méghozzá a Sylvanian Families-nek köszönhetően. A nyúlcsalád tagjai bájosak, velúr borításuknak köszönhetően pedig puhák, mint a valódi nyuszik. Az 1985 óta ismert játékcsalád nemcsak aranyos mozgatható és öltöztethető állatfigurákból áll, hanem számos kiegészítővel tehető még élvezetesebbé a játék.

- Budapestimami - 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére