Jelenlegi hely

Mi van a húsvéti nyuszin túl?

Túl vagyunk a húsvéton. Ehhez az ünnephez kötődő figura a nyuszi. Ünnep ide vagy oda, számtalan tapsifüles vált olyan híressé, hogy a világban sokfelé ismerik.

Lássuk, mi van a húsvéti nyuszin túl?!

Kisgyermekes szülők esetében ismerős lehet Bing neve. A mesecsatornákon előszeretettel sugárzott animációs sorozat főszereplője a Bing névre hallgató fekete nyuszi, aki társaival igyekszik felfedezni a világot és választ kapni a kérdéseire. A rövidke, mindössze néhány perces epizódok a kicsi gyerekek figyelemtartásához igazodva igyekeznek tanító jellegű történetekkel szórakoztatni.

Volt idő, amikor a Kockásfülű nyúl volt az egyike a leadott meséknek. Úgy is mondhatnánk, hogy hazánk egyik leghíresebb nyuláról van szó, amely 1974 és 1976 között készült. Habár jelenleg nincs műsoron, de az internetnek köszönhetően megismerkedhetnek a mai gyerekek is.

A Kockásfülű nyuszival nagyjából egyidőben indult a csehszlovák nyulak, Bob és Bobek története. A fekete bűvészkalapból előbújó nyulak vicces és kedves történetei az optimizmust, a megfelelő hozzáállást erősítik.

Magyarországra visszatérve ugyancsak említést érdemel Ugrifüles, méghozzá a legkisebb, akit Csukás István keltett „életre” bábfiguraként. Több társával - Tüskéshátú, Brekkencs – együtt két évados bábsorozat készült.

A Bolondos dallamok című amerikai rajzfilmsorozat ismert karaktere Tapsi hapsi. A répát ropogtató szürke nyúl olykor együgyűnek tűnő kérdésekkel bombázza a környezetét, ám igenis megvan a magához való esze és végül mindig jól alakul a története.

A televíziót magunk mögött hagyva akár a szobába is vihetünk nyuszit. Méghozzá a Sylvanian Families-nek köszönhetően. A nyúlcsalád tagjai bájosak, velúr borításuknak köszönhetően pedig puhák, mint a valódi nyuszik. Az 1985 óta ismert játékcsalád nemcsak aranyos mozgatható és öltöztethető állatfigurákból áll, hanem számos kiegészítővel tehető még élvezetesebbé a játék.

- Budapestimami - 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hátizsák

Hátizsák

„Június volt s ujjongtunk, nincs tovább…” Hosszú évekig június közepe táján Dávid is átérezte az Ady-vers üzenetét, várva a „szabad mellű” örömöket ígérő vakációt. A gimnázium hat évének legutolsó tanítási napján viszont nem volt ujjongás. Valami véget ért. Eljött a búcsúzás ideje.
Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére