Jelenlegi hely

Mezítlábas parkok Budapest környékén

A Kneipp-parkok, vagyis mezítlábas parkok jótékony hatással vannak az egészségre, egyben remek családi programot is ígérnek. Megtapasztalhatjuk, milyen érzés fakérgen, tobozon, kavicsokon, süppedős tőzegen, meleg téglán járni.

Üdít, frissít és pihentet

Sebastian Kneipp német természetgyógyász az 1800-as évek második felében fedezett fel olyan természetes gyógymódokat, amelyeket Németországban a modern orvostudomány a mai napig szívesen ajánl a betegeknek, és az emberek nagyon komolyan is veszik. 

Kneipp szerint a mezítláb járás az, ami a legjobban kapcsolatba hozza szervezetünket a földdel, és annak gyógyító energiáival. Nemcsak a vérkeringést szabályozza, hanem az egész alhasra is hatással van, serkenti a vérkeringést, salaktalanít, javítja az anyagcserét és az emésztést, többek közt a migrént is megszünteti.

Az eltérő anyagokon sétálva változatos talpmasszázsban részesülünk, ami jó hatással van az idegrendszerre, az érrendszerre és erősíti az izomzatot. A parkok csodaszép természeti környezetben helyezkednek el, kellemes sétát tehetünk az árnyat nyújtó fák között, patak mellett.

Tabajdi mezítlábas park

A Budapesttől 45 km-re lévő helység huszonegy különféle talajt biztosít a mezítlábas sétához. A túra, a teljes kört, kb. 2-2,5 óráig tart, de a gyerekek lassabban haladnak a sokszor nem könnyű terepen. Egy kis dombról, mely ugyan a Szabadsághegy nevet viseli remek kilátásban gyönyörködhetünk, akár a Vértes-hegységet is láthatjuk a távolban, vagy elleshetünk néhány pillanatot egy nyugalmas kis falu életéből. Lovasokat láthatunk a határban, de előfordul egy-egy fogat is vagy szekér. Eközben a jó levegő biztosított, hiszen ameddig a szem ellát, és még azon túl sincs ipari környezetnek nyoma.

Egy szakaszon érdes bazalt kövek jelentenek kihívást, másutt süppedős tőzegben hagyhatjuk ott lábunk nyomát, vagy ha kedvünk van bebátorkodhatunk a patakba is, érzékelhetünk itt a hűvöset a vagy éppen a téglaburkolat melegségét. És, hogy nem szoktunk járni kukorica csutkán vagy fenyőtobozon? De lehet! Gyere próbáld ki!

Tabajd, Petőfi Sándor utca 2. Bejárat a falu központban Nepomuki Szent János szobra mellett.

További infó

Békásmegyer-Ófalu játszótér és mezítlábas ösvény

Az Árok utcai játszótér mellett egész évben, 0-24 órában látogatható. Az ösvényen 23 féle felülettel (pl. mosott folyami kavics, faforgács, fakocka, homok) találkozhat a kicsik talpa, rendszeres használatukkal pedig csökkenthető a lúdtalp kialakulása.

A régi játszótér teljesen fel lett újítva, a balesetveszélyes eszközöket modern, biztonságos játékszerekre cserélték, a környezetet pedig rendezték, parkosították, s kialakították a taposóösvényt. Amíg a kicsik a játszótéren szórakoznak, a felnőttek megtekinthetik az itt található, szépséges közösségi mintakertet.

A mezítlábas ösvény egy hosszabb kirándulás kiinduló vagy célpontja is lehet, a közelben található a Nagy-kevély, vagy Pilisborosjenő határában az Egri vár másolatának romjai, amelyet az Egri csillagok című film forgatásához építettek fel.

Békásmegyer-Ófalu, Árok utcai játszótér

További infó

Remeteszőlősi Bodzaliget Pihenőpark

A Bodzaliget Pihenőpark 12 állomásból álló tanösvénye a közelben felújított játszótér mellett található. A mezítlábas ösvény számos, különféle anyag segítségével pezsdíti fel a talp vérkeringését, emellett mozgásfejlesztő gyakorlatokat is végezhetünk a séta közben, a közeli fűszerkertből áradó illat pedig a szaglásunkat teszi próbára.

Amíg a kicsik játszanak, a szülők a könyvmegállóban választhatnak maguknak érdekes könyvet az itt elhelyezett polcokról, melyeket a helyszínen ingyenesen olvashatnak.

Remeteszőlős, Hold u.

További infó

Ceglédi erdei tornapálya és mezítlábas park

Az útvonalon 30 féle járófelület dolgoztatja meg a talpizmokat. Egyes helyeken a meleg bazalt kövek, majd a különböző frakciójú kavicsok, máshol a süppedő tőzeg és a hűs pázsit kényezteti talpunkat.

Árnyas környezetben leülési és pihenési lehetőséggel, egy méter széles, szakaszolt területekben, egy kanyargós útszakaszon. Hangulatos szép környezetben talpunk izgalmas anyagokkal találkozik és mindez jót tesz egészségünknek lelkünknek egyaránt.

2700 Cegléd, Nádasdi u. 1.

További infó

Mezítlábas ösvény a Gödöllői Királyi Kastély parkjában

Gödöllő, Grassalkovich-kastély 5852, 2100

További infó

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére