Jelenlegi hely

Megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren

Európa tíz legszebbje között tartják számon a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt, ahol a hagyományoknak megfelelően a tér hatalmas fenyőfája az adventi és karácsonyi időszakban gyönyörű ünnepi díszítést kap, az összes épület pedig karácsonyi díszkivilágítást. Kézműves portékákkal és minőségi gasztronómiai kínálattal várják az érdeklődőket.

Budapestet fesztiválkínálata teszi igazán vonzóvá, hiszen a kulturális rendezvénysorozatok mellett egész évben gasztronómiai és más jellegű fesztiválok várják a látogatókat - mondta el a karácsonyi vásár pénteki sajtótájékoztatóján Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes. Mint kiemelte, a Vörösmarty téri rendezvényen kizárólag kézműves termékekkel találkozhat a vásárló; a kiállítókat szakmai zsűri választja ki szigorú minőségi követelmények alapján.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője hozzátette: a város téli turisztikai kínálatának fontos eleme a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, amelyet évek óta Európa tíz legjobbja közé sorolnak.

A BFTK idén először könyvgyűjtést szervez a rászoruló fővárosi szociális intézmények részére a vásáron, amelyre nyolc karitatív szervezetet is meghívtak. Újdonság, hogy a Belföldi Budapest Card tulajdonosai a MÁV járatain kedvezményesen utazhatnak a vásárra, és vehetnek igénybe számtalan kedvezményt a fővárosban.

Miben egyedi a Vörösmarty téri vásár?

Abban, hogy szakmai zsűri választja ki azokat a magas minőségű termékeket, amelyeket bemutathatnak és árusíthatnak a rendezvényen, legyen szó kézműves termékekről, ajándéktárgyakról, vagy trendi és kifinomult gasztronómiai különlegességekről, kulturális programokról.

Itt az ajándéknak szánt kézműves termékeket maguk a kézművesek árusítják. Így nemcsak a portéka kerül a vevőhöz, hanem az alkotó személyiségéből is egy darab. Egy készítői mosoly, illetve a vásárfia valódi ismerete – a bizalom és a személyre szabott ajándék jóleső érzése – az a plusz, ami a Vörösmarty téri vásárban az ajándékokhoz jár.

A kézművesek ugyanazon az áron kínálják a portékájukat, ahogyan egész évben. Folyamatosan követik a trendeket, a saját és egyedi stílusukkal ötvözik, színesítik a modern formákat, művészi elemeket.

Gasztrokínálat

A tér közepére épített 1200 négyzetméteres terasz – a finomság terasza – ad helyet a melegkonyhás vendéglátó pavilonoknak, átláthatóbbá, szellősebbé téve a teret.

A hagyományos és újra gondolt karácsonyi ételek és italok: a szálkamentes halászlé, faszénen sült pisztráng, egész malac sütve, kacsazsírban pirított sütőtök csípős tökmaggal, és lúdmáj kolbász is szerepel a vásár étlapján. Illatos kürtöskalács és sült gesztenye, kézműves édességek, csokoládé, marcipán, flódni, bejgli, és rétes is kapható majd a forgatagban. Az illatos adventi italok széles választéka is várja a nézelődőket: lesz málnapálinkás puncs, krampampuli, illatozó forralt bor, vagy akár meleg meggyes sör is.

160 színvonalas zenei és gyerek program várja a látogatókat!

A vásár ideje alatt a közönséget csaknem 160 nívós program várja. A színpadon népzenei, jazz, crossover, alternatív, blues, soul koncertek váltják egymást hétköznaponként és hétvégén egyaránt. Idén a vásár zenei programkínálatának kialakításában a Cziffra György Fesztivál partnerként működik közre.

A gyerekeket szombat-vasárnap bábszínházzal és zenés-táncos előadásokkal szórakoztatják a színpadon, a kézműves játszóházban pedig óvodás és iskolás csoportoknak, illetve a térre kilátogató családoknak kínálnak kikapcsolódási lehetőséget.

A BFTK idén először könyvgyűjtést szervez a rászoruló fővárosi szociális intézmények részére a vásáron, amelyre nyolc karitatív szervezetet is meghívtak. Újdonság, hogy a Belföldi Budapest Card tulajdonosai a MÁV járatain kedvezményesen utazhatnak a vásárra, és vehetnek igénybe számtalan kedvezményt a fővárosban.

Részletes információk a programokról ITT.

Idei újdonság a titkos kívánságok kuckója és a könyvgyűjtés

Új lesz a vásárban egy karácsonyfát formáló, fából készült installáció, amely titkos kuckóként várja a gyerekeket, akik titkos kívánságaikat is elküldhetik itt az angyaloknak.

Könyvgyűjtés
Idén először a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ könyvgyűjtést szervez rászoruló fővárosi szociális intézmények részére. A BFTK a vásár ideje alatt minden héten átadja az azon a héten összegyűlt könyvcsomag az adott intézmény lakóinak, akiket a vásár vendéglátósainak felajánlásának köszönhetően vendégül is lát egy ebédre a Vörösmarty téren a finomságok teraszán.

Karitatív
A hagyományokhoz híven, az idén hat héten át tartó kézműves vásárra nyolc karitatív szervezetet hívtak meg a szervezők. Hetente egy-egy segélyszervezet mutatkozik majd be és gyűjthet adományokat. (Felkért intézmények: Magyar Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda, Baptista Szeretetszolgálat, Zonta Club Budapest City Közhasznú Egyesület, Katolikus Karitász, Rotary Club Budapest, Oltalom Karitatív Egyesület, Vizsolyi Biblianyomató Műhely, "Összefogás a Magyar Családokért, Országos Egyesület").

Advent
Az adventi időszakban angyali kórus és gyertyagyújtás várja a látogatókat vasárnaponként az óriás adventi koszorúnál.

Hagyomány
A nyitott műhely keretében a helyszínre telepített hagyományos kovácsműhelyben a kovácsmesterség kulisszatitkaiba avatják be a közönséget.

Forrás: http://budapestinfo.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére