Jelenlegi hely

Megjelent a Gluténmentes könyv!

Játékos versekkel, tanulságos történetekkel és szép illusztrációkkal „jól emészthető” formában mutatja be a gluténmentes életet egy most megjelent kiadvány. Ha van érintett gyerek a családban, akkor érdemes vele együtt elolvasni a Gluténmentes könyvet. Nyerd meg nálunk! 

Diétázó hősöknek

A felnőtteknek sem könnyű, de a gyerekeknek még nagyobb kihívás a gluténmentes élet. Megjelent egy könyv, ami a "diétázó hősöknek" szól, akik kedves verseken keresztül ismerkedhetnek meg Búza Manóval, egérkével, az Incselkedős ételekkel és sok más izgalmas dologgal. 

A könyv gluténmentes diétára szoruló kisgyermekek számára készült, hogy segítséget nyújtson diétájuk fontosságának megértésében és elfogadásában. 

A te gyermeked is gluténérzékeny? Akkor te is tudod, milyen nehéz egy kisgyermeknek megmagyarázni, hogy diétát kell tartania. Még a legügyesebb diétázó is vágyik majd a sok finomság után, amit a társai megehetnek, de neki nem szabad. Az új helyzetben, ezt is fel kell dolgoznia.

Korda Zsuzsa Gluténmentes könyve segítséget nyújt gluténérzékenység, lisztérzékenység (cöliákia) esetén a gyermekek számára azzal, hogy egészségügyi problémájuk jobb megértését és elfogadását támogatja. Legfontosabb üzenete, hogy a kis diétázók nincsenek egyedül!

„Diétázom, mint a nagyok,
egészséges akkor vagyok,
így kerülnek el a bajok,
az evésben sosem csalok.”

„Minden diétázónak ajánlom Korda Zsuzsa „gluténmentes” verseit. Talán nem tévedek, ha azt írom, ez az első olyan szépirodalmi kötet, amely kifejezetten arról szól, hogyan táplálkozzunk akkor, ha ételérzékenyek vagyunk, és teszi ezt apró mesékben, lírai alkotásokban. Korda Zsuzsa játékosan, humorral, magas költői színvonalon fogalmazza meg ezt az egyre gyakoribb problémát napjaink mesterséges és vegyianyagokkal terhelt világában.

Gyerekek, felnőttek egyaránt szeretni fogják, hogy végre valaki „jól emészthető” formában szól a gluténmentes életről. Gyönyörűen illusztrált, jól megírt és nagyon okos kötetet ajánlok tehát, szeretettel!” – írja ajánlójában Petőcz András.

Tavaly decemberben indult útjára a Mentes Gyerekkönyvek sorozat, amely ételérzékenység/ételallergia miatt diétára szoruló kisgyermekek számára készült. A sorozat fontos hiányt tölt be: a legkisebb korosztály részére korábban nem létezett könyv a témában, holott a megváltozott étkezés számukra okozza a legnagyobb kihívást.

A sorozat első része a Gluténmentes könyv, ami a gluténmentes diétára szoruló gyermekekhez szól, segítséget nyújtva diétájuk fontosságának megértésében és elfogadásában. Játékos versekkel, ismeretterjesztő résszel és egy tanulságos szülinapi történettel járja körül a témát Várkonyi Ágnes rajzaival. A sorozat következő része, a Tejmentes könyv megjelenése az év második felében várható.

A Gluténmentes könyv már kapható a nagyobb könyvhálózatokban.

További információ

Nyerd meg a Budapestimamin ITT!

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére