Jelenlegi hely

Lehetséges-e állást találni tapasztalat nélkül?

A jó pozíció megszerzéséhez tapasztalatra van szükség. Mi a teendő ez esetben? Hogyan lehet kilépni ebből az ördögi körből? Minden cég igyekszik csak tapasztalt munkatársakból stábot formálni, így néha még felsőfokú végzettséggel sem lehet elhelyezkedni.

Például ha a Jooble weboldalán az állások Budapest III. kerület szavakra rákeresünk, akkor sok aktuális hirdetést találhatunk munkatapasztalat nélkül is.

Tapasztalat nélkül hogyan lehet munkát találni?

A munkáltató által a jelöltekkel szemben támasztott követelmények általában hozzávetőleges iránymutatások. De néhány pont, mint például az idegen nyelv ismerete vagy az autó megléte, szigorú betartást igényel.

Ha könnyen tanul, a tapasztalat hiánya nem akadályozza meg abban, hogy sikeresen leadja az állásinterjút és Önnek megfelelő munkát kapjon.

Önéletrajzot készítünk

Mielőtt munkatapasztalat nélküli szakmában helyezkedne el, önéletrajzot kell készítenie. Miután a munkáltató megkapja az összes szükséges információt, sokkal könnyebben tudja majd eldönteni, hogy megéri-e egy jelöltet felvenni egy bizonyos állásra. Ezenkívül írjon néhány szót arról, hogy miért szeretne jelentkezni erre a pozícióra.

Hol lehet tapasztalatot szerezni?

Kezdetben tapasztalatszerzés céljából alacsony fizetésű pozíciót kaphat.

Ha érdekli, milyen lehetőségei vannak tapasztalat nélkül, az alábbi állások közül választhat:

Pincér

Ez a leggyakoribb pozíció, amelyre tapasztalat nélkül jelentkezhet. De egy ilyen szakma nagy fizikai kitartást igényel. Napi 8-10 órát kell álló munkát végeznie. Pincérként dolgozva a következő hasznos tulajdonságokat sajátíthatja el:

  •  agilitás;
  •  stresszállóság;
  • kommunikáció;
  •  az ügyfelekkel való kommunikáció képessége.

Tanácsadó eladó

Azoknak a fiataloknak, akik tapasztalat nélkül keresnek állást, egy vízvezeték szaküzletben vagy egy divatbutikban elfoglalt eladói pozíció tökéletes. A mobiltelefon-szalonoknak és a könyvesboltoknak is szükségük van ilyen alkalmazottakra.

Futár

Ez egy nagyszerű lehetőség azok számára, akik nem tudják, milyen munkát kaphatnak tapasztalat nélkül. Futárként dolgozva pontosabb, figyelmesebb és mozgékonyabb lesz.

Menedzser

A vezetői pozíció, függetlenül attól, hogy melyik cégnél dolgozik, megtanít embereket irányítani és több feladatot megoldani egyszerre. A pályázótól elvárás, hogy legyen felelősségteljes és tudjon kommunikálni az ügyfelekkel, hiszen ettől nagyban függ az értékesítés volumene.

Álláskeresés az interneten

Sokféleképpen lehet gyorsan jó munkát szerezni. Ezek közül a leghatékonyabb az álláskeresés az interneten. Egyesek úgy vélik, hogy ez hiábavaló gyakorlat, de nagyon is lehetséges, hogy megfelelő lehetőséget találjanak az interneten.

A szakértők a következőket javasolják:

  • Készítsen cselekvési tervet;
  •  Rendszeresen látogassa meg az állásbörzéket és a munkaügyi központokat;
  • Ha összegyűjt egy bizonyos számú lehetőséget, döntse el, hol jobb munkát szerezni, és a választott irányba cselekedjen;
  • Ha valamilyen oknál fogva nem talál megfelelő helyet, menjen továbbképző tanfolyamokra;
  • Kezelje első munkáját befektetésként a jövőbe, ne pénzkereseti eszközként.

Ne higgy azoknak, akik azt mondják, hogy tapasztalat nélkül lehetetlen jó pozíciót találni. Csak azok a vesztesek gondolják így, akik félnek megoldani a problémákat. Használjon különböző álláskeresési módszereket, és álmai biztosan valóra válnak. A legfontosabb, hogy ne adja fel, és ne térjen le a tervezett útról.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pályázat típusa: alkotói pályázat óvodsoknak és kisiskolásoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.
"Ez a gyerek egyszerűen csak épp kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

"Ez a gyerek épp csak kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

Esik a havaseső és fagyos szél csípi arcom a délutáni szürkületben, mikor várom a villamost egy hosszú és megterhelő januári munkanap után.Annyira elfáradtam ma, csak bámulni szeretnék ki az ablakon, és nézni, ahogy a város elhalad mellettem.Éppen csak lehuppanok az ülésre, mikor két korombeli nő foglal helyet előttem.
Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeptembertől a gyerekeink házi feladata okozza az egyik legnagyobb stresszforrást a családokban. Bár ugye a legtöbb szakember már nyíltan hangoztatja: "az otthoni házi feladat rossz hatással van a gyerek és a szülő kapcsolatára", még sincs ilyen irányú változás a rendszerben.
Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Ha január, akkor sokak fogadalmában az életmódváltás szerepel. Hogy egészségesebben fognak táplálkozni, esetleg bevezetik a rendszeres testmozgást az életükbe. Ehhez szeretnék nektek segítséget nyújtani 10 egyszerű lépésben.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére