Jelenlegi hely

Legnépszerűbb hálóingek és pizsamák

 A nők számára a ruhavásárlás teljes függőséget tud okozni.

Az azonban egyénenként eltérő, hogy kinek melyik ruhadarab vagy kiegészítő a gyengéje. Sokaknak a cipő vagy táska, másoknak pedig a hálóing vagy a pizsama. Utóbbi igazán fontos, hiszen a kényelmes és pihentető alvás elengedhetetlen része. A megfelelő fazon kiválasztása azonban sok fejtörést okozhat, tekintve a rengeteg választási lehetőséget. Ebben a cikkben összegyűjtjük a legfontosabb fazonokat és tényezőket, hogy te is a neked megfelelő darabot válaszd majd.

Típusok

Elsődlegesen két típust tudunk megkülönböztetni: pizsamákat és hálóingeket. Kezdjük talán a hagyományosabb megoldással, a pizsamával. Előnyös, hiszen többségük igazán kényelmes viseletet eredményez, azonban nem túl szexi megjelenésűek. A kényelmes viseleten kívül fontos a higiéniai szempontot is figyelembe venni: ahogy azt sokan tudjuk, szűk bugyikban illetve tangában aludni nem igazán ajánlott. Ezzel szemben a pizsama alsó jó kompromisszum lehet, mivel a bugyinál jobb szellőzést biztosít.

Ha emellett teszed le a voksod, választhatsz rövid és hosszú nadrágos megoldást. Továbbá hosszú-, rövid ujjú vagy ujjatlan változatot is találhatsz. Természetesen ez az évszaknak megfelelően változhat. Fontos a kényelem szempontjából a megfelelő méret kiválasztása is. A túl kicsi méret szorítani és fülleszteni fog, amely megnehezíti a nyugodt alvást. A több számmal nagyobb választás azonban lógni fog rajtunk, valamint folyamatosan elcsúszik és elcsavarodik majd. Emiatt mindenképpen szánj időt a neked szükséges méret kiválasztására is.

Továbbhaladva a hálóingek felé, ezek mindenképpen szexibb választásnak bizonyulnak. Itt is változatos méreteket találhatunk, hosszú-, rövid ujjú vagy ujjatlan változattal találkozhatunk az üzletek polcain. Továbbá az egész hosszútól a szinte semmit sem takaró rövid megoldásig igazán széles a kínálat.

A tökéletes megjelenéshez akár egy hálóköntös is társítható. Ebből leggyakrabban szintén a szexibb megjelenésű, szatén, selyem vagy csipke anyagú darabokat találjuk meg az üzletekben. A tökéletes kinézet érdekében legjobb a hálóinghez illő színű és anyagú köntös kiválasztása.

Anyag

A fazonon túl talán még fontosabb szempont a megfelelő anyag kiválasztása. Mivel ez a pihentető alvás alapja, ezeket is nézzük át együtt!

Ha a kényelmet tartjuk szem előtt, ideális választás lehet a bambusz szálból készített anyag. Ezek a darabok légáteresztő és nedvszívó tulajdonsággal rendelkeznek, emiatt higiénikus és nagyszerű választásnak bizonyulnak nyári estékre. Továbbá, még egy előnye van, hogy nem irritálja a bőrt. Bónuszként pedig a környezettudatos vásárlók számára is ideális választás lehet.

Hasonlóan kényelmes és praktikus megoldás a pamut anyagból készült darabok választása, melyek remekül szellőznek és nem irritálják a bőrt. Hátrány azonban, hogy ezen darabok ritkán büszkélkedhetnek szexi kialakítással. A kínálatban könnyen találhatunk a téli hónapokra ideális, vastagabb szövet anyagot is. Ezek természetesen hosszú ujjú kialakítások.

A flanel pizsamák és hálóingek ideálisak lehetnek a fázósoknak, hiszen azon túl, hogy igazán kényelmesek, nagyon melegen is tartanak az éjszaka folyamán. Emiatt egyértelműen nem kimondottan ajánlott a nyári hónapokra.

A gyapjúból készült pizsamák ma már annyira talán nem népszerűek, ami nem is igazán meglepő. Ugyan melegen tartja viselőjét, viszont rossz légáteresztést eredményez – emiatt könnyen bele izzadhatunk. Ezen túlmenően pedig a durvább anyag gyakran okoz bőrirritációt is.

Szatén pizsamát és hálóinget mindenképpen a szexibb fazonok között találhatunk, melyek átlalában csipkével díszítettek. Ehhez hasonló változatokat találunk selyemből is, amely szintén nem a kényelmet helyezi előtérbe. Ezért cserébe azonban igazán csinos, egyedi darabokat találhatunk.

Hasznos tippek

A hozzánk leginkább illő darab kiválasztásakor érdemes a kinézeten túl a praktikusságot is szem előtt tartani. Egy selyem hálóing ugyan igazán csinos darab, mindennapi viselete azonban könnyedén megnehezíti a pihentető alvást.

Továbbá, érdemes figyelembe venni az egyéni igényeket és jellemzőket is. Azaz, hogy mennyire vagyunk fázósak vagy mennyire izzadunk – hiszen ez megkönnyíti a megfelelő anyag kiválasztását.

Továbbá figyeljünk oda arra is, hogy bizonyos jellemzők – például a szorosabb gumik, zsinórok vagy gombok – bizony igazán kényelmetlen éjszakákat tudnak eredményezni.

Összességében elmondható, hogy a számtalan fazon, anyag és minta között valóban nagyon könnyű elveszni. Emiatt érdemes minden szempontot figyelembe véve választani, nem kizárólag a kinézet alapján dönteni.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Pályázat típusa: makettépítő pályázatBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Tégy jót, varázsolj mosolyt! - országos kreatív pályázat gyerekeknek

Tégy jót, varázsolj mosolyt! - országos kreatív pályázat gyerekeknek

Pályázat típusa: kreatív pályázatBeküldési határidő: 2022. április 29.Korcsoport: óvodás, általános iskolás, középiskolás

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére