Jelenlegi hely

KRESZ-parkok Budapesten

Kismotorral, futóbiciklivel, rollerrel és bringával is tudjátok használni a Kresz-pályákat, ahol a gyerekek könnyedén és játékosan megtanulják a közlekedési szabályokat. Mutatjuk a címeket.

Mini utak, mini zebrával: itt az utak és a táblák méretét is a kicsikhez szabták. Könnyen megjegyzik, mikor szabad átmenni az úttesten, hol kinek van elsőbbsége, hogyan használjuk a körfogalmat, merre kanyarodhatunk.

Az óvodások, iskolások játékos körülmények között megtanulják a közlekedési szabályokat. Ha a szabálykövetésben profik lesznek, a gyermekbalesetek száma is csökkenni fog.

Az iskolában megtanulják a KRESZ alapjait, de azt gyakorolni is kell a valóságban. A számítógépes programok kiválóan modellezik a világot, de a számítógép előtt ülve nem fogják megtanulni, hogyan kell például szabályosan és biztonságosan karjelzést adni, az előírások szerint kanyarodni, vagy épp figyelmetlen gyalogos miatt hirtelen megállni.

Budapesti tanpályák

Fenyves park, Pasarét
II. ker., Nagy Lajos tér 

A park alsó, Pasaréti út melletti, ligetes, árnyékos részén épült a pálya, az útvonal a fák között vezet, így a gyerekek árnyékban játszhatnak a nyári hőségben is. A tervezők sokféle közlekedési helyzetet szimuláltak, a tanpályán játszva elsajátítható néhány KRESZ-szabály. A gyalogátkelőhelyet, a jelzőlámpát, a körforgalmat és az útkereszteződést is KRESZ-tábla jelöli.

Zsigmond tér, II.ker.

Kispest
XIX.ker., Hunyadi utca-József Attila utca sarok

A játszótér mellett, egykori sportpálya helyén alakították ki a bekerített kerékpáros parkot, ahol nyomógombos közlekedési lámpa, 10-15 Kresz tábla található.

Gazdagrét
XI. ker., Bükköny utca

Szilas családi park
1048 Budapest, Óceánárok u. 29.

Vizezős játszóteret is találtok itt.

Regélő Játszótér
1118 Budapest, Rétköz utca

Szilas-patak 
1162 Budapest, Hermina út 107.

Óhegy park 
1103 Budapest, Kőér u. 27.

Újbuda
XI., Cirmos utca

Városliget
1146 Budapest, Zichy Mihály út 14.

Az ország talán legrégebbi közlekedési parkja. 

Csepel
XXI. Iskola tér

Pestszentlőrinc
XVIII. Teleki utca

A pályán olyan közlekedési szituációkat modelleztek, amelyek megtalálhatók a kerületben.

Törökbálint, Hegyalja utca

Budafok
1221 Budapest, Május 1. tér

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY 2021 - Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony egy kicsit más lesz, mint a többi: visszafogottabb, bensőségesebb, talán lassúbb is. Már most is érezzük, hogy nem zúdul ránk minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról boltra, programról programra.
Karácsonyfa legek

Karácsonyfa legek

A legmagasabb fa, a legnagyobb dísz, a legnagyobb szaloncukor, a legtöbb karácsonyfaégő... akadnak legek a karácsonyfa körül. Szépek, izgalmasak, de nem biztos, hogy mindegyik kellene otthonra!
Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére