Jelenlegi hely

Körkörös utakon meseösvény – Mimó és Csipek az Almássy téren

Mimó, Csipek és barátaik mostantól a belvárosban is izgalmas öko-kalanddal várnak Titeket, körkörös utakon. A meseösvény játékos formában, érdekes feladványokkal, lesatírozható rajzokkal mutatja be a klímavédelem alapjait, és köti le a kisgyerekek figyelmét.

Mimó és Csipek két jóbarát, két környezettudatos mesehős, akik a mindennapi élet tevékenységein keresztül mutatják meg, a természeti értékek fontosságát és a Te cselekedeteid jelentőségét. A kedves karakterek játszva tanítják a gyerekeket a környezetvédelem aktuális tennivalóira, a jelen problémáinak lehetséges megoldásaira.

A VII. kerületi Almássy téren is találkozhattok velük.

Merre vezetnek Ficak nyomai az Almássy téren? Vajon körbe érnek? Milyen meglepetéssel készült Mityó macska a találkozóra? Klímatudatosság az Almássy téren?

A Mimó és Csipek Almássy téri kalandjáról szóló mese végigkísér az ösvényen, felfűzi az egyes állomásokat.

„Forró nyári nap volt. Mimó és Csipek izgatottan készülődött. Mityó macska levelében, amiben uzsonnára hívta barátait, csupán annyit árult el, hogy olyan meglepetéssel készül, aminek mindannyian, sőt még a bolygó is örülni fog. Szerencsére az eső elállt mielőtt elindultak, a felhők mögül kisütött a nap. A két jó barát és kutyusuk Ficak trolival utazott, míg elérték a Wesselényi utcát, s végül az Almássy teret. A 74-es troli lassított, majd megállt. A megállóban várakozó utasok fel, mások leszálltak. A távozó troli mögött Mimó, Csipek és Ficak kutyus bukkant fel. Mire biztonságosan átkeltek a legközelebbi zebrán az út túloldalára, Cserke róka is leparkolta biciklijét a park kapujánál. A sétáló utca felől Kupacs süni és Potyka béka közeledett. Már messziről integetve köszöntötték egymást…” A történet folytatása

Mimó és Csipek barátaikkal elindulnak, hogy megtudják, mit tehetnek ők maguk Földünk egészségéért. A városi fák és élővilág védelme, tisztelete, a környezettudatos életmód segít az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásban és a károk enyhítésében.

Csatlakozzatok ti is kis felfedezőkhöz, és ismerkedjetek meg klímabarát tanácsaikkal! Kalandra fel!

A meseösvény hossza kb. 150 méter, 15 perces sétával kényelmesen bejárható.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Nyári ötletelő – 67 tipp a szünidő túléléséhez

Nyári ötletelő – 67 tipp a szünidő túléléséhez

Mit csináljunk a gyerekekkel, amikor épp nincsenek táborban vagy a nagyinál és a családi nyaralás is messze van? Nem kell feltétlenül nyaralni menni ahhoz, hogy élményekben gazdag legyen a vakáció. Ehhez adunk inspiráló öteleteket!
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére