Jelenlegi hely

Jön a Dallamos Villamos!

Idén ismét a Zeneszöveg.hu szervezésében kerül megrendezésre a korábban a Magyar Dal Napja előfutáraként indult Dallamos Villamos, amely immár önmagában is nagyszabású és magyar zenét támogató rendezvénnyé nőtte ki magát.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a 4-es villamos vonalán fut a nosztalgia szerelvény, melynek mindkét kocsijában más-más, összesen tizenhat előadóval, a legkülönbözőbb zenei stílusokkal találkozhatnak az utazók.

A szerelvény október 7-én, szombaton, kora délutántól késő estig folyamatosan jár majd, s érvényes jeggyel vagy bérlettel bárki felszállhat rá.

Múltidéző utazás a régi kocsikban és változatos, egyedi zenei élmény a fellépők által minden korosztály számára. "Legyen minden évben!" kérte az utazóközönség és ez a Zeneszöveg.hu csapatán nem múlik: idén is hallhatunk a rendezvényen fiatal, tehetséges csapatokat és már ismert és elismert előadókat is.

Elkészült a Dallamos Villamos dal és annak klipje is: Kiss Barna (Nem adom fel, Villion Trió, Pataky Művek) szerzeménye már elérhető a Zeneszöveg.hu Youtube csatornáján. A videóban a Quimby trombitása, „Dódi”, azaz Kárpáti József, valamint Torres Dani és zenél.

A korábbi években többször felmerült már Varga Viktor neve, idén valóban fel is lép a villamoson! A dalaival népszerűvé, tévészerepléseivel még ismertebbé váló énekes különleges zenei egyveleggel és produkcióval készül az utazóközönségnek. A korábban az Anti Fitness Club frontembereként, jelenleg pedig a Jetlag tagjaként, valamint termékeny dalszerző-szövegíróként is ismert Molnár Tomi teljes életművéből válogat az utazáshoz illő dalokat.

Kardos-Horváth János, akit a Kaukázus frontembereként ismert meg az ország, s aki jelenleg a Kafkazzal és gyerekeknek szóló zenekarával, a Hahó Együttessel dolgozik, törzsutasnak számít a Dallamos Villamoson, időben kell érkezni, hogy fel tudjunk szállni a kocsira, amelyben ő fog zenélni. A kisebb előadók és csapatok közül idén debütál a rendezvényen Kölyök, aki idén megnyerte a Fülesbagoly Tehetségkutatót, itt mutatkozik be először a korábban zenekari, most duó felállásban is fellépő Wakusztik, de ismét játszik a Nem adom fel, Babarci Bulcsú, Innergarden , Gyík zenekar és Dóka Attila is.

A DALLAMOS VILLAMOS MENETRENDJE

- Budapestimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Képregény, táblakép, futás... a közös pont: a Himnusz

Képregény, táblakép, futás, ismeretlen szerelmes ... a Himnusz és Kölcsey titkai

Gondolnád, hogy január 22-én ünnepeljük a Himnusz születésnapját? És azt tudtad, hogy képregény is készült belőle? Vagy azt, hogy Kölcsey nem is tartotta jó versnek?
23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére