Jelenlegi hely

A játék összeköt – Új befogadó játszótér nyílt Budapesten

Megnyitotta kapuit a megújult Tóth Ilonka téri játszótér, ahol ép és fogyatékkal élő gyerekek együtt tudnak játszani. A zöldségeskert tematikájú közösségi téren találtok akadálymentes házikót, trambulint, fészekhintát és kombinált homokozót is.

Átadták a mozgáskorlátozottak számára is használható befogadó játszóteret a XVI. kerületi Tóth Ilonka téren. Az eszközöket és a közlekedést is az akadálymentesítés szemléletében alakították ki. A játszótér a közös játék örömét teremti meg a fogyatékossággal élő és az ép gyermekek számára.

A befogadó játszótereken a játékok nemcsak akadálymentes élményszerzési lehetőségeket, hanem elfogadó látásmódot és nyitott hozzáállást is kínálnak már egészen fiatal kortól.
 

"Nem az fontos, ami elválaszt, hanem az, ami összeköt."

Játékelemek: akadálymentes házikó, fészekhinta, gyümölcsöt ábrázoló rugós játékok, speciális kialakítású trambulin, csúszda, kombinált homokozó, zöldségeskert tematikáról szóló játékos feladatok

A játszótér a Szerencsejáték Zrt. támogatásával valósult meg.

1162 Budapest, Tóth Ilonka tér

További befogadó játszóterek a fővárosban: Csepel, Béke tér  Józsefváros, Cifra palota

Forrás: bp16.hu

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére