Jelenlegi hely

Ingyenes szülőtámogató tanfolyamok – UNICEF Lélekemelő Program

Olyan támogató programot indított az UNICEF,  amely segít a családoknak, szülőknek, hogy a világjárvány negatív lelki hatásaival megküzdjenek. A novemberben induló csoportok a szülőknek adnak szakmai segítséget. 

Lélekemelő Program

Az UNICEF Lélekemelő Program része egy, az érintett szülőknek szóló lehetőség, amelyet az UNICEF Magyarország a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriával és a Kapcsolódó Nevelés Egyesülettel együttműködésben dolgozott ki és tesz elérhetővé.

A jelentkezők 5-7 alkalmas, szülőtámogató tréningen vehetnek részt, csoportos formában, tapasztalt szakemberek vezetésével. A szülőtámogató csoportok célja az általános szülői kompetencia fejlesztése, a szülők támogatása ebben a kritikus időszakban, hiszen a járvány  a családok nagyrészét megviselte. 

A cél az, hogy szakmai segítséget kapjanak a szülők akkor is, ha anyagi lehetőségeik egyébként nem engednék, hogy szakemberhez forduljanak, amikor gyermekük mentális állapota azt indokolná. A szülőcsoportokba ezért elsősorban olyanok jelentkezését várják, akiknek tényleges nehézséget jelent hogy megfelelően támogassák gyermekük mentális egészségét, önerőből nem jutnának megfelelő szakmai segítséghez.

A kiscsoportos, maximum 10 fős foglalkozások a szülők számára ingyenesek.

Foglalkozások:
6 alkalmas szülőcsoport kisgyermeket nevelők számára

Érd
Időpont: keddenként 17:00-19:30, első alkalom 2021. november 9.

Solymár
Időpont: szerdánként 16:30-19:00, első alkalom 2021. november 10.

Vadaskert Kórház és Szakambulancia
6 alkalmas szülőcsoport 12 év alatti és 12 év feletti gyermeket nevelők számára
Cím: Vadaskert Kórház és Szakambulancia, Budapest, Lipótmezei út 5, 1021
Időpont:
12 év alattiak csoportja: keddenként 17:00, első alkalom 2021. november 9.
12 év felettiek csoportja: szerdánként 17:00, első alkalom 2021. november 10.

Jelentkezés: szulocsoport@unicef.hu

A gyerekek és fiatalok mentális egészségéért

"Miközben a világ azon dolgozik, hogy kilábaljon a koronavírus-járvány okozta egészségügyi és gazdasági válságból, egy újabb katasztrófa kapujában állunk. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mekkora hatással van a pandémia a fiatalok mentális egészségére: ez a járvány egyik legsúlyosabb öröksége.

A magyar gyerekek egész generációjának jövőjét is befolyásolhatja az, ami az elmúlt hónapokban velük, a hozzájuk közel álló emberekkel és az egész társadalmunkkal történt. Az UNICEF Magyarország küldetésének fontos része a hazai családok lelki, mentális egészségének megóvása és ez a munka soha nem volt még olyan fontos, mint a jelenlegi helyzetben. Felmérjük a pontos helyzetet, felhívjuk a társadalom figyelmét erre a mindannyiunkat érintő kérdéskörre és megoldásokat keresünk.

A gyerekek a járvány csendes áldozatai. Bántalmazás, elszegényedés, durva lelki sérülések sújtják a legsérülékenyebbeket – de azokat is rengeteg negatív hatás éri, akik nem tartoznak a szélsőségesen kiszolgáltatottak közé. Nem hagyhatjuk, hogy egy elveszett nemzedék nőjön fel." – írják.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Jósoljunk magunknak férjet Luca napján!

Jósoljunk magunknak férjet Luca napján!

Szent Lucia a legenda szerint Jézus menyasszonya volt, ezért házasságszerző szentnek tartották. Igazi férjjóslásra alkalmas nap volt december 13-a, az év leghosszabb estéje. Van pár tippünk, hogyan kell csinálni!
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY 2021 - Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony egy kicsit más lesz, mint a többi: visszafogottabb, bensőségesebb, talán lassúbb is. Már most is érezzük, hogy nem zúdul ránk minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról boltra, programról programra.
Karácsonyfa legek

Karácsonyfa legek

A legmagasabb fa, a legnagyobb dísz, a legnagyobb szaloncukor, a legtöbb karácsonyfaégő... akadnak legek a karácsonyfa körül. Szépek, izgalmasak, de nem biztos, hogy mindegyik kellene otthonra!
Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére