Jelenlegi hely

Így is kinézhet egy mai modern konyha!

Okos eszközök, letisztult, átlátható berendezés, minimalista megvalósítás – valahogy így summázható a konyhában megtestesülő modernitás. Az enteriőr kialakítása két irányba is elvihető, de valójában ez a kettő kiegészíti egymást. Funcionalitás, és szépség. A lakberendezés egészéről elmondható, hogy akkor megfelelő, ha ez a harmónia adott, de a konyhában mindez minimum duplán fontos.


A fotó forrása: Photographee.eu - stock.adobe.com

Melyek azok a bútorok, amik kihagyhatatlanok?

A gasztronómiai alkotás legfőbb helyszíne a konyha. Vagyis azok a bútorok a legfontosabbak, amik ezt a kulináris kalandozást nemcsak megszépítik a jelenlétükkel, hanem meg is könnyítik.

A beépített vagy szabadon álló konyhai szekrények például nélkülözhetetlenek. A beépíthető variációk a legpraktikusabbak, ráadásul a közbenjárásukkal határozottan sok hely takarítható meg. Ugyanakkor nem mindegyik konyhai kialakítás alkalmas ennek a típusú bútorfajtának a befogadására. A szabadon álló alternatívák ekkor igazi megmentőkké válhatnak. Több részből állnak, így mindenki úgy válogathatja össze az egyes elemeket, ahogy az az egyéni elvárásainak leginkább megfelel. A szekrénysor jó, ha a falat fentről és lentről is övezi, a pult pedig ötvözhető a konyhabútorral, bár manapság óriási divat az úgynevezett pultsziget kiépítése, ami ellenben csak kellően tágas helyiségekben mutat jól. Ott viszont vitathatatlanul arat!

Ahol a hely szűke rendesen behatárolja a lehetőségek számát, ott a kinyitható étkezőasztalok duplán jó szolgálatot tehetnek. Egyrészt pultként is bevethetőek szükség esetén, másrészt a kis és a nagy család is leültethető köréjük. Így amikor épp nyugalom honol odahaza, akkor összecsukott állapotban kifejezetten helytakarékos megoldás.

Mi mihez passzoljon?

Ez egy folyton felmerülő dilemma. A konyhabútor az asztalhoz, vagy az asztal a székekhez, esetleg a székek a járólaphoz, csempéhez? Soha véget nem érő körforgásnak tűnik ez így, pedig a megfejtés pofonegyszerű. Az összhatás a lényeg. Jó, ha akad egy rendező elv, mint például a minimalista modernitás, ami letisztultságáról és a szó nem pejoratív értelmében vett egyszerűségéről híres.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére