Jelenlegi hely

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kávézóasztalt?

A fal mellé tegyük, esetleg inkább a szőnyegre?

Amikor egy nappalira gondolunk, nehéz elképzelni ülőgarnitúra, de legalábbis egy kényelmes kanapé nélkül, ahova a nap végén leheveredhetünk olvasni, tévét nézni. Éppen ennyire hozzátartozik a képhez az is, hogy akad egy asztal, amire a pakolászhatunk távirányítót, magazint, mindenfélét, ahol társasjátékozhatunk a családdal, amin felszolgálhatjuk az italokat a vendégeinknek. Több lehetőség között is válogathatunk, kisasztal, dohányzóasztal vagy sarokasztal? Ez csak rajtunk áll.

A dohányzóasztal például nem csak a tévémagazinok és chipses zacskók állandó lakhelye, hanem stabil alapkelléke az otthonunk egyik legforgalmasabb helyiségének. Kiválasztása könnyű feladatnak tűnhet: beugrunk bármelyik bútoráruházba, kiválasztunk egy asztalt és hazavisszük. Ennél azért tanácsos kicsit több időt szentelni az ügynek, és átgondolni néhány kérdésre a válaszunkat, hogy biztosan jól válasszunk. Először is nézzük, hogyan fussunk neki – típustól függetlenül – a beszerzésnek.

Mennyi az annyi?

Nem kell túlgondolni az ilyen kérdéseket, mégis szerencsésebb elsőre jó döntést hozni, mint otthon rájönni, hogy elszúrtuk a vásárlást. Éppen ezért az olyan alapvető paraméterekkel legyünk tisztában, minthogy milyen magas, milyen méretű és mekkora tárolórésszel rendelkező asztal illik a nappalinkba. Illik majd az életmódunkhoz? Kellően gyerekbarát? Elég tárolófelületet biztosít? Mi lenne a legjobb: dohányzóasztal, kisasztal vagy esetleg sarokasztal? Mert habár megakadhat a szemünk az üzletben egy gyönyörű példányon, ha az nem passzol a már meglévő berendezéshez, csak egy felesleges vétellé válna.

Kerek, lyukas, töltött?

Magasság szempontjából az ideális, ha a kanapé párnáival egy vonalban van az asztal, hosszra pedig az ülőrész kétharmada legyen, hogy kényelmesen elférjenek a holmik rajta. Fontos az is, hogy milyen forma mellett döntünk, ehhez célszerű megmérni a tévé és a kanapé közötti távot, és úgy választani, hogy az előzőek mellett annak is megfeleljen az asztal, hogy a tévétől 60-70, míg az ülőrésztől 30-40 centiméterre legyen.

Ha az előbbi megoldás nem tetszik, és inkább a kanapé mellé szeretnénk egy kisasztalt, akkor ennél elsődlegesen a magasságra figyeljünk, illetve arra, hogy rendelkezik-e külön tárolófelülettel, ha a tetején esetleg állandó jelleggel egy lámpát, valamilyen dekorációt tartunk, alulra is tehessük például a magazinjainkat. A https://www.butor-mirjan24.hu oldalra ellátogatva stílustippeket is találunk a széles kínálat mellett.

Egyensúlyban a környezettel

Fontos szabály még, amivel látványos eredményeket érhetünk el, ha figyelembe vesszük a többi stílusát, azaz hogy mennyire masszívak, tömörek. A légies, karcsú, külön lábbal emelt kanapékhoz az egyensúly megtartásának érdekében jobb választás egy erősebb darab, ami vaskos kialakításával teremti meg az összhangot. Ez érvényes fordított helyzetben is.

Személyre szabva

A legfontosabb persze, hogy az életmódunkhoz, szokásainkhoz passzoló példányt vigyünk haza, hogy amikor a meccset nézzük szotyival és sörrel, amikor a gyerekekkel dominózunk, illetve amikor egy csésze tea mellett felrakott lábbal olvasunk, akkor is jó választásnak tűnjön az asztalunk.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Őszi bakancslista - pogramajánló

Bakancslista őszre: keressük a kalandokat!

Nehéz az őszre hangolódni egy ilyen ajándékba kapott csodálatos strandidővel szeptember elején. Őszi bakancslistánkra összegyűjtöttünk sok-sok kalandlehetőséget és ötletet. Kiránduljatok sokat, gyűjtsétek be az utolsó meleg napsugarakat!
Csak pozitívan - az osztályban! Ajándék letölthető plakátok iskolásoknak!

Csak pozitívan - az osztályban! Ajándék letölthető plakátok iskolásoknak!

Rosszabb pillanatokban sokat tud segíteni egy jó szó, kedves gondolat. Erősebbé tesz, ha tudjuk, hogy a felhők felett mindig kék az ég. Készítettünk Nektek egy kis ajándékot az iskolába, hogy ne felejtsétek el az ég színét a szürke napokon se!
Háromlépéses terv egy problémamentes tanévre, avagy hogyan készüljünk az előttünk álló évre?

Háromlépéses terv egy problémamentes tanévre, avagy hogyan készüljünk az előttünk álló évre?

Igaz, hogy az új év január 1-én kezdődik, és sokan akkor tesznek újévi fogadalmakat, de azoknak, akiknek iskolás gyerekük van, a szeptember elseje legalább olyan vízválasztó dátum, ha nem fontosabb. - Dezsőfi Beatrix írása.
Rajtam kívül mindenki nyaral – Társas összehasonlítás a közösségi médiában

Rajtam kívül mindenki nyaral – Társas összehasonlítás a közösségi médiában

„Mindenki boldog, mindenki nyaral… rajtam kívül.” – mondta egyik barátom. Szerinte „minden” ismerőse egzotikus helyeken vakációzik, amiket #hawaii, #dizsi, #napfény posztokkal mutat be, miközben ők „csak a Balatonra” mennek néhány napra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére