Jelenlegi hely

Hogyan válassz angol nyelvtanfolyamot a nyelvvizsga előtt?

A nyelvvizsgafelkészítő angol nyelvtanfolyam a legfontosabb választásod a nyelvtanulás során, mert a vizsga sikerét nagy mértékben befolyásolja, és néha sok múlik a sikeres nyelvvizsgán. Megnéztük, hogyan érdemes választani.

Sok tényezőtől függ, hogy mennyit fizetsz az angol nyelvtanfolyamért, ráadásul nem minden tanfolyam értéke egyforma, ezért érdemes alaposan körülnézni, mielőtt egy nyelvvizsgafelkészítő angol nyelvtanfolyam mellett elkötelezed magad. Az ár mellett több olyan tényező van azonban, amit fontos mérlegelni. Ezeket a szempontokat vesszük most sorra.

Ez nyilván pénz kérdése is, de a számok sokszor csalnak. Egy tanárral kizárólag a te fejlesztésed zajlik, ezért a tanulás hatásfoka sokszorosa egy tanfolyaménak. Alapvetően egy tanfolyamra majdnem ugyanannyit kifizetsz, mint egy magántanárra, csak hosszabb idő alatt. Emellett viszont van, aki csapatban szívesebben tanul, nekik jobb a tanfolyam.

Nyelvvizsga specifikus angol nyelvtanfolyamok

Vannak általános tanfolyamok és vannak olyanok, amik kifejezetten egy adott nyelvvizsgára készítenek fel. Ezek a nyelvi tartalom mellett a típusfeladatokat is gyakoroltatják veled, ezért jóval értékesebbek, mint egy szimpla tanfolyam. Ha már eldöntötted, hogy melyik vizsgát választod, akkor ennek megfelelően érdemes a tanfolyamot is kiválasztani.

Tanárok

Mielőtt leteszed a voksot a nyelvvizsgafelkészítő angol tanfolyam mellett, érdemes körbejárni, hogy kik lesznek a tanáraid. Kisebb nyelviskoláknál nincs nagy választék, de a nagyobb iskoláknál előfordulhat nagyobb szórás is a tanárok minőségében. Kérdezz utána, informálódj az iskolánál és a közösségi médiában, hogy mik a tapasztalatok. Sok múlik a tanáron is.

Intenzitás

Fontos felmérni, hogy az adott tanfolyam intenzitása alapján mikor fejeződik be és az elegendő-e a megcélzott nyelvvizsga időpont előtt. Érdemes nem közvetlenül a nyelvvizsga előtt befejeződő tanfolyamot választani. Ha menet közben kiderül az egyik készséggel kapcsolatban egy kiugró gyengeség, akkor legyen még idő korrigálni és célirányosan felkészülni.

Online-offline

Szerencsére már arra is van lehetőség, hogy online tanfolyam keretében végezzük az angol tanfolyamot. Ehhez természetesen megfelelő technikai háttérrel kell rendelkezni otthon, vagy az irodában, de rengeteg időt spórol meg, ha nem kell utaznunk a tanfolyam helyszínére. Ezt az időt szintén tanulásra lehet fordítani, tehát nem csupán kényelem kérdése.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 17 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére