Jelenlegi hely

Hogyan válassz angol nyelvtanfolyamot a nyelvvizsga előtt?

A nyelvvizsgafelkészítő angol nyelvtanfolyam a legfontosabb választásod a nyelvtanulás során, mert a vizsga sikerét nagy mértékben befolyásolja, és néha sok múlik a sikeres nyelvvizsgán. Megnéztük, hogyan érdemes választani.

Sok tényezőtől függ, hogy mennyit fizetsz az angol nyelvtanfolyamért, ráadásul nem minden tanfolyam értéke egyforma, ezért érdemes alaposan körülnézni, mielőtt egy nyelvvizsgafelkészítő angol nyelvtanfolyam mellett elkötelezed magad. Az ár mellett több olyan tényező van azonban, amit fontos mérlegelni. Ezeket a szempontokat vesszük most sorra.

Ez nyilván pénz kérdése is, de a számok sokszor csalnak. Egy tanárral kizárólag a te fejlesztésed zajlik, ezért a tanulás hatásfoka sokszorosa egy tanfolyaménak. Alapvetően egy tanfolyamra majdnem ugyanannyit kifizetsz, mint egy magántanárra, csak hosszabb idő alatt. Emellett viszont van, aki csapatban szívesebben tanul, nekik jobb a tanfolyam.

Nyelvvizsga specifikus angol nyelvtanfolyamok

Vannak általános tanfolyamok és vannak olyanok, amik kifejezetten egy adott nyelvvizsgára készítenek fel. Ezek a nyelvi tartalom mellett a típusfeladatokat is gyakoroltatják veled, ezért jóval értékesebbek, mint egy szimpla tanfolyam. Ha már eldöntötted, hogy melyik vizsgát választod, akkor ennek megfelelően érdemes a tanfolyamot is kiválasztani.

Tanárok

Mielőtt leteszed a voksot a nyelvvizsgafelkészítő angol tanfolyam mellett, érdemes körbejárni, hogy kik lesznek a tanáraid. Kisebb nyelviskoláknál nincs nagy választék, de a nagyobb iskoláknál előfordulhat nagyobb szórás is a tanárok minőségében. Kérdezz utána, informálódj az iskolánál és a közösségi médiában, hogy mik a tapasztalatok. Sok múlik a tanáron is.

Intenzitás

Fontos felmérni, hogy az adott tanfolyam intenzitása alapján mikor fejeződik be és az elegendő-e a megcélzott nyelvvizsga időpont előtt. Érdemes nem közvetlenül a nyelvvizsga előtt befejeződő tanfolyamot választani. Ha menet közben kiderül az egyik készséggel kapcsolatban egy kiugró gyengeség, akkor legyen még idő korrigálni és célirányosan felkészülni.

Online-offline

Szerencsére már arra is van lehetőség, hogy online tanfolyam keretében végezzük az angol tanfolyamot. Ehhez természetesen megfelelő technikai háttérrel kell rendelkezni otthon, vagy az irodában, de rengeteg időt spórol meg, ha nem kell utaznunk a tanfolyam helyszínére. Ezt az időt szintén tanulásra lehet fordítani, tehát nem csupán kényelem kérdése.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

A férfiak sohasem fogják megérteni a nőket, és a nők sohasem fogják megérteni a férfiakat...
Pöttöm Fürdő Program - Újház Centrum

Pöttöm Fürdő Program - Újház Centrum

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2021. július 31.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére