Jelenlegi hely

Hogyan őrizzük meg a fürdőruha épségét a következő szezonra?

A legjobb, ha a kedvenc fürdőruha nem csak egy szezont bír ki, hiszen általában azért komoly igénybevételnek nincsen kitéve. Ugyanakkor az is igaz, hogy a strandon számtalan „veszély” fenyegetheti a textília épségét, amivel megéri egyrészt kalkulálni, másrészt jó ötlet előre felkészülni a szituációk orvoslására.

Naptej – a bőrön elengedhetetlen, a fürdőruhán kellemetlen!

A naptej használata néhány évvel ezelőtt erősen javasolható volt, mára azonban konkrétan kötelező. Annyira erős az UV-sugárzás, hogy negyed óra alatt már a délelőtti periódusban is garantálható a leégés. Ezzel nincs is semmi gond, viszont a női fürdőruha nem kifejezetten viseli jól, ha naptejjel érintkezik, mégpedig tartósan. Ez az egyik ok, ami miatt idő előtt tönkremehet a textília. A gyakorlat azt mutatja, hogy még nagy odafigyelés mellett sem kerülhető el a foltképződés. A kérdés már csak az, hogyan hozható ki a ruhából a naptej maradványa? Először is érdemes a folt észlelése után rögtön tiszta vízhez fordulni, és kimosni az árulkodó jeleket. Nagyon lényeges, hogy ezután még véletlenül se kerüljön ki az érintett szövet a napra, mert akkor biztos, hogy még jobban beleragad a naptej. Otthon jó ötlet kipróbálni a sütőport, vagy a szódabikarbónát, amik nagyjából minden folttal képesek felvenni a harcot, vagy a mosogatószer is bevált praktika, bármennyire is furcsának tűnik. A hagyományos mosás zárja a folyamatot, tehát a szódabikarbóna, a sütőpor vagy a mosogatószer behatása után következhet a mosógép. A nagy ténykedés közben nem érdemes megfeledkezni arról, hogy mit jelez a ruha címkéje, hány fokon mosható, mert ha ez az információ kikerül a figyelem célkeresztjéből, az a textília teljes roncsolódásához vezethet, úgyhogy nem éri meg ezt a szarvashibát elkövetni.

Még valamit azért ildomos mérlegelni naptejes balesetek esetén, ez pedig a prevenció. Például a férfi fürdőnadrág épsége megőrizhető akkor, ha a használt naptej a foltmentes címkével rendelkezik, mert ekkor semmi gond nem történik akkor, ha a készítmény nemcsak a bőrrel, hanem a textillel is érintkezik.

A szakadások, sérülések, rostroncsolódások megelőzhetőek?

Természetesen! A strandkendők alkalmazása pontosan erre való. Ha például a büfében íncsiklandó a lángos, vagy a kukorica, esetleg a bárban egy hűsítő koktél, akkor nem kell átöltözni, elég csak felkapni a kendőt, és már indulhat is a buli. Sokan ezt a lépést elfelejtik, és már csak akkor szembesülnek hibás döntésükkel, amikor a ruha megsérül. Ez pillanatok alatt megtörténhet, lévén a legtöbb textília roppantul vékony, tehát nincsen szükség extra erős fizikai behatásra ahhoz, hogy a szövet végül szakadjon. A strandruha mindennek tetejében határozottan trendi viselet, úgyhogy nem elég, hogy a segítségével egyfajta pajzs képezhető a fürdőruha köré, de még a stílusos fellépés is borítékolható.

Mi a helyzet a tárolással?

Végül, de nem utolsó sorban a téli pihenőidőt nem mindegy, hogy milyen körülmények között töltik a fürdőruhák. A ruhazsák nagyszerű megoldás, így esélye sincsen a porosodásnak, vagy éppen a molytalálkozónak.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére