Jelenlegi hely

Hogyan őrizzük meg a fürdőruha épségét a következő szezonra?

A legjobb, ha a kedvenc fürdőruha nem csak egy szezont bír ki, hiszen általában azért komoly igénybevételnek nincsen kitéve. Ugyanakkor az is igaz, hogy a strandon számtalan „veszély” fenyegetheti a textília épségét, amivel megéri egyrészt kalkulálni, másrészt jó ötlet előre felkészülni a szituációk orvoslására.

Naptej – a bőrön elengedhetetlen, a fürdőruhán kellemetlen!

A naptej használata néhány évvel ezelőtt erősen javasolható volt, mára azonban konkrétan kötelező. Annyira erős az UV-sugárzás, hogy negyed óra alatt már a délelőtti periódusban is garantálható a leégés. Ezzel nincs is semmi gond, viszont a női fürdőruha nem kifejezetten viseli jól, ha naptejjel érintkezik, mégpedig tartósan. Ez az egyik ok, ami miatt idő előtt tönkremehet a textília. A gyakorlat azt mutatja, hogy még nagy odafigyelés mellett sem kerülhető el a foltképződés. A kérdés már csak az, hogyan hozható ki a ruhából a naptej maradványa? Először is érdemes a folt észlelése után rögtön tiszta vízhez fordulni, és kimosni az árulkodó jeleket. Nagyon lényeges, hogy ezután még véletlenül se kerüljön ki az érintett szövet a napra, mert akkor biztos, hogy még jobban beleragad a naptej. Otthon jó ötlet kipróbálni a sütőport, vagy a szódabikarbónát, amik nagyjából minden folttal képesek felvenni a harcot, vagy a mosogatószer is bevált praktika, bármennyire is furcsának tűnik. A hagyományos mosás zárja a folyamatot, tehát a szódabikarbóna, a sütőpor vagy a mosogatószer behatása után következhet a mosógép. A nagy ténykedés közben nem érdemes megfeledkezni arról, hogy mit jelez a ruha címkéje, hány fokon mosható, mert ha ez az információ kikerül a figyelem célkeresztjéből, az a textília teljes roncsolódásához vezethet, úgyhogy nem éri meg ezt a szarvashibát elkövetni.

Még valamit azért ildomos mérlegelni naptejes balesetek esetén, ez pedig a prevenció. Például a férfi fürdőnadrág épsége megőrizhető akkor, ha a használt naptej a foltmentes címkével rendelkezik, mert ekkor semmi gond nem történik akkor, ha a készítmény nemcsak a bőrrel, hanem a textillel is érintkezik.

A szakadások, sérülések, rostroncsolódások megelőzhetőek?

Természetesen! A strandkendők alkalmazása pontosan erre való. Ha például a büfében íncsiklandó a lángos, vagy a kukorica, esetleg a bárban egy hűsítő koktél, akkor nem kell átöltözni, elég csak felkapni a kendőt, és már indulhat is a buli. Sokan ezt a lépést elfelejtik, és már csak akkor szembesülnek hibás döntésükkel, amikor a ruha megsérül. Ez pillanatok alatt megtörténhet, lévén a legtöbb textília roppantul vékony, tehát nincsen szükség extra erős fizikai behatásra ahhoz, hogy a szövet végül szakadjon. A strandruha mindennek tetejében határozottan trendi viselet, úgyhogy nem elég, hogy a segítségével egyfajta pajzs képezhető a fürdőruha köré, de még a stílusos fellépés is borítékolható.

Mi a helyzet a tárolással?

Végül, de nem utolsó sorban a téli pihenőidőt nem mindegy, hogy milyen körülmények között töltik a fürdőruhák. A ruhazsák nagyszerű megoldás, így esélye sincsen a porosodásnak, vagy éppen a molytalálkozónak.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére