Jelenlegi hely

Hogyan hat a játék gyermekünk képességeire? A játékkonyhák pozitív hatásai

Mielőtt a babakonyhákat egyszerű játékszernek minősítené, az ilyen készletek számos pozitív előnnyel járnak és megtanítják, oktatják gyermekét olyan fontos készségekre és személyiségjegyekre, amelyek segíthetnek és irányíthatják egész életükben. A továbbfejlesztett matematikai készségektől az élelmiszer-ismeretekig, íme néhány a legfontosabb előnyökről, melyekben a játékkonyhák segíthetnek a gyermekek fejlődésében.

Egységben az erő!

Milyen gyakran lát egy gyereket boldogabbnak és izgatottabbnak, mint amikor barátaival vagy testvéreivel játszik? A gyerekek szeretnek másokkal társalogni. A játszókonyhával gyermekei hajlamosak bizonyos szerepeket megosztani egymással, ami megjutalmazza őket egy képzeletbeli vacsora elkészítésével. Például, ha egy gyermek főzi, egy másik takarít, és egy másik mindent elrak, ez a csapatmunka fantasztikus példája lehet, amely készség az élet minden szakaszában velük marad.

Rend a lelke mindennek

Mint azt minden szülő tudja, a szervezési készségek elsajátítása az egyik legnehezebben tanítható tudás. A játszókonyhával azonban könnyű demonstrálni és példákat megosztani arra, hogy miért előnyös és hasznos a szervezés és a tervezés. Ebben az esetben minden eszközzel, tartozékkal és evőeszközzel együtt, ha gyermeke nem marad szervezett, hogyan fogja megtalálni azt, amit keres? Ha mindent a helyén tart, gyermeke pontosan tudni fogja, hol vannak eszközei ezzel elősegítve a szervezés értékét.

Megbecsülni, amink van

Amint belép egy játékboltba vagy webáruházba, kétkedve választ a játékok közül, mert sejti, hogy gyermeke hónapokon belül elhasználja és tönkreteszi azokat. A játékkonyha azonban a legtöbb gyerek számára az egyik legnagyobb játékkészlet és az sem kizárt, hogy egyben a legértékesebb játéka is. Ha elmondja gyermekeinek, hogy vigyázniuk kell az értékeire, az segíthet megtanítani nekik ezt az értékes leckét. Még a befejezés utáni takarítás apró részleteinél is, így a ‘következő alkalommal használatra kész’-készség egész életen át segíteni foga gyermekét.

Megosztás = törődés

Nem számít, hogy kicsi vagy nagy játékkonyhája van, a megosztás ugyanazt a hatást váltja ki. Akár gyermeke testvéreivel, akár barátaival játszik, mindig lesznek olyan idők, amikor meg kell osztania az ételeket és az eszközöket. Annak ellenére, hogy ez az egyik legnehezebben tanítható vonás, ez olyan fontos készség, amelyet gyermeke fiatalon megtanulhat és az élet végéig magával vihet, különösen a fiatalabb éveiben.

fotók: canva.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére