Jelenlegi hely

Hogyan hat a játék gyermekünk képességeire? A játékkonyhák pozitív hatásai

Mielőtt a babakonyhákat egyszerű játékszernek minősítené, az ilyen készletek számos pozitív előnnyel járnak és megtanítják, oktatják gyermekét olyan fontos készségekre és személyiségjegyekre, amelyek segíthetnek és irányíthatják egész életükben. A továbbfejlesztett matematikai készségektől az élelmiszer-ismeretekig, íme néhány a legfontosabb előnyökről, melyekben a játékkonyhák segíthetnek a gyermekek fejlődésében.

Egységben az erő!

Milyen gyakran lát egy gyereket boldogabbnak és izgatottabbnak, mint amikor barátaival vagy testvéreivel játszik? A gyerekek szeretnek másokkal társalogni. A játszókonyhával gyermekei hajlamosak bizonyos szerepeket megosztani egymással, ami megjutalmazza őket egy képzeletbeli vacsora elkészítésével. Például, ha egy gyermek főzi, egy másik takarít, és egy másik mindent elrak, ez a csapatmunka fantasztikus példája lehet, amely készség az élet minden szakaszában velük marad.

Rend a lelke mindennek

Mint azt minden szülő tudja, a szervezési készségek elsajátítása az egyik legnehezebben tanítható tudás. A játszókonyhával azonban könnyű demonstrálni és példákat megosztani arra, hogy miért előnyös és hasznos a szervezés és a tervezés. Ebben az esetben minden eszközzel, tartozékkal és evőeszközzel együtt, ha gyermeke nem marad szervezett, hogyan fogja megtalálni azt, amit keres? Ha mindent a helyén tart, gyermeke pontosan tudni fogja, hol vannak eszközei ezzel elősegítve a szervezés értékét.

Megbecsülni, amink van

Amint belép egy játékboltba vagy webáruházba, kétkedve választ a játékok közül, mert sejti, hogy gyermeke hónapokon belül elhasználja és tönkreteszi azokat. A játékkonyha azonban a legtöbb gyerek számára az egyik legnagyobb játékkészlet és az sem kizárt, hogy egyben a legértékesebb játéka is. Ha elmondja gyermekeinek, hogy vigyázniuk kell az értékeire, az segíthet megtanítani nekik ezt az értékes leckét. Még a befejezés utáni takarítás apró részleteinél is, így a ‘következő alkalommal használatra kész’-készség egész életen át segíteni foga gyermekét.

Megosztás = törődés

Nem számít, hogy kicsi vagy nagy játékkonyhája van, a megosztás ugyanazt a hatást váltja ki. Akár gyermeke testvéreivel, akár barátaival játszik, mindig lesznek olyan idők, amikor meg kell osztania az ételeket és az eszközöket. Annak ellenére, hogy ez az egyik legnehezebben tanítható vonás, ez olyan fontos készség, amelyet gyermeke fiatalon megtanulhat és az élet végéig magával vihet, különösen a fiatalabb éveiben.

fotók: canva.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Őszi bakancslista - pogramajánló

Bakancslista őszre: keressük a kalandokat!

Nehéz az őszre hangolódni egy ilyen ajándékba kapott csodálatos strandidővel szeptember elején. Őszi bakancslistánkra összegyűjtöttünk sok-sok kalandlehetőséget és ötletet. Kiránduljatok sokat, gyűjtsétek be az utolsó meleg napsugarakat!
Csak pozitívan - az osztályban! Ajándék letölthető plakátok iskolásoknak!

Csak pozitívan - az osztályban! Ajándék letölthető plakátok iskolásoknak!

Rosszabb pillanatokban sokat tud segíteni egy jó szó, kedves gondolat. Erősebbé tesz, ha tudjuk, hogy a felhők felett mindig kék az ég. Készítettünk Nektek egy kis ajándékot az iskolába, hogy ne felejtsétek el az ég színét a szürke napokon se!
Háromlépéses terv egy problémamentes tanévre, avagy hogyan készüljünk az előttünk álló évre?

Háromlépéses terv egy problémamentes tanévre, avagy hogyan készüljünk az előttünk álló évre?

Igaz, hogy az új év január 1-én kezdődik, és sokan akkor tesznek újévi fogadalmakat, de azoknak, akiknek iskolás gyerekük van, a szeptember elseje legalább olyan vízválasztó dátum, ha nem fontosabb. - Dezsőfi Beatrix írása.
Rajtam kívül mindenki nyaral – Társas összehasonlítás a közösségi médiában

Rajtam kívül mindenki nyaral – Társas összehasonlítás a közösségi médiában

„Mindenki boldog, mindenki nyaral… rajtam kívül.” – mondta egyik barátom. Szerinte „minden” ismerőse egzotikus helyeken vakációzik, amiket #hawaii, #dizsi, #napfény posztokkal mutat be, miközben ők „csak a Balatonra” mennek néhány napra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére