Jelenlegi hely

Gyereknap a Városligetben

A kétnapos gyerekünnepen több mint 40 helyszínen, két színpadon neves művészek, zenészek és egyéb közreműködők várják az érdeklődőket. Helikopterszimulátor, sportsziget, nemzetek utcája, interaktív játékok...

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 2024. május 25-én és 26-án szervezi meg a hagyománnyá vált Városligeti Gyermeknapot. 

Idén is sok ingyenes program lesz azért, hogy a hátrányos helyzetű, rosszabb anyagi körülmények között élő gyermekek is jól érezhessék magukat és önfeledten szórakozhassanak, sportolhassanak, tanulhassanak. A népszerű rendezvényre tavaly több tízezer gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe. 

A Gyermekmentő Nagyszínpadán mindkét nap neves művészek, zenészek és más fellépők várják az érdeklődőket változatos, minden korosztályt megszólító programokkal. Lesz internetsátor, benne a biztonságos internethasználattal kapcsolatos interaktív játékokkal. Sportsziget, ahol a Budapest Honvéd Sportegyesület Sportszázadának kiválóságai mozgatják meg a gyerekeket.

A Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége az eddigi évekhez hasonlóan szintén a horgászathoz kapcsolódó ügyességi játékokkal készül. A legaktívabb sportolni vágyó gyerekek idén sem hagyják el a Sportszigetet ajándékok nélkül. Nem marad el a Magyar Lovasterápia Szövetség lovasterápiás bemutatója sem. Nem hiányozhat a főtámogató, az OTP Bank kreatív és pénzügyi állomása. A Magyar Honvédség technikai bemutatói és kiképző pályái tavaly is nagy sikert arattak.

Idén komplex egészségügyi sarokkal is készülnek: kitelepül a Gyermekmentő fogászati busza, nőgyógyászati szűrőkamionja. A mozgó fogászati rendelő mellett lesz megtalálható a Dentál- és mentálhigiénia sátrunk, ahol az ingyenes mentálhigiénés oktatásainkról adunk felvilágosítást az érdeklődőknek. A prevenciós programot a Belügyminisztérium támogatja. A gyerekek a sátorban színezhetnek, tesztelhetik tudásukat, a legügyesebbek pedig ajándékcsomagot kapnak.

Kint lesz továbbá a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI) kardiológiai szűrőbusza és a Szív-Kör Egyesület is. Jelen lesz a Budapesti Vöröskereszt egy játék/prevenciós állomással. A Teddy Maci Kórház nevű programon pedig a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete játékmacikon mutatja be az emberi test legfontosabb szerveit és érdekességeit.

A HangolÓra – Interaktív hangszerkiállítás sátránál a gyerekek sok-sok hangszert próbálhatnak ki. A Reno X Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkatársai érzékenyítő foglalkozást tartanak majd az érdeklődőknek. A program során a látássérült embertársaink mindennapjaiba lehet bepillantást nyerni: ki lehet próbálni például a vakvezető kutyával való közlekedést. Szombaton a Braille-írással is megismerkedhetnek a látogatók. 

A nagyobb gyerekek helikoptert is vezethetnek a HappyCopter helikopterszimulátorában. 

Vasárnap a Nemzetek Utcájában a nagykövetségek, kulturális intézetek mutatják be országaik hagyományait, gasztronómiai sajátosságait, szokásait. A színes program idén is táncos, zenés műsorokkal egészül ki a nemzetközi színpadon.

 A Gyermekmentő idén is külön meghív 500 nehéz sorsú gyermeket magyarországi intézményekből, illetve a határon túlról.

MINDEN PROGRAM INGYENES!

Részletes program hamarosan...

Forrás: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére