Jelenlegi hely

G. B. Pergolesi: Az úrhatnám szolgáló [Nyerj családi jegyet a Budapestimamin!]

Igazán szórakoztató előadást ígér minden korosztály számára a Filharmónia Magyarország "A muzsika világa" bérletének következő előadása.

Pergolesi Az úrhatnám szolgáló című vígoperája az olasz népi színjáték, a commedia dell’ arte stílusában jeleníti meg az idős agglegény, Uberto és nagyratörő szolgálója, Serpina történetét, mulatságos perceket kínálva a nézőknek.


››JÁTSSZ CSALÁDI BELÉPŐÉRT!‹‹

Az előadás időpontja: 2018. február 20., 14.30
Helyszín: Uránia nemzeti Filmszínház, 1088 Budapest, Rákóczi út 21.


G. B. Pergolesi: Az úrhatnám szolgáló

Az 1710-ben született olasz zeneszerző 23 éves korában írta az eredetileg az operák szüneteiben játszott darabot. A 18. századi történet az olasz népi színjáték, a commedia dell’ arte stílusában jeleníti meg az idős agglegény, Uberto és nagyratörő szolgálója, Serpina történetét. A csalafinta fiatal lány furfangjaival eléri, hogy a mulatságos darab végére szolgálólányból a ház úrnőjévé váljon – mindezt a színes, briliáns barokk muzsika körítésével tálalja a korhű hangszereken játszó Savaria Barokk Zenekar.

Az együttes az alapító fuvolaművész-karmester, Németh Pál vezetésével működik. Célja a 17-18. század zenéjének bemutatása korhű hangszereken, korabeli dokumentumok alapján. A vonós hangszerek a 18. századból valók, a fúvósok régi hangszerek pontos másolatai.

A kor fő zenei irányzatai (olasz, francia, német, angol) mellett fontos feladatának tekinti a magyar zenei múlt értékeinek bemutatását. Repertoárján a legkülönbözőbb műfajú és összeállítású zeneművek szerepelnek, szóló-, kamara-, zenekari művek, operák, oratóriumok egyaránt, a kora barokktól a klasszikusokig, Monteverditől Mozartig.

A Budapesti Kamaraopera előadása
Művészeti vezető: Németh Pál


Játék a képre kattintva!

Filharmónia - Közel hozzuk a zenét

Szinte az egész országot behálózva, 213 különböző helyszínen 1400 hangversenyt rendez. A szezonbérletek, az Ifjúsági bérlet és családi bérletsorozatok mellett nagy hagyományokkal rendelkező fesztiválokkal, szemináriumokkal és versenyekkel is színesítik a hazai komolyzenei palettát. A Filharmónia Magyarország küldetésének érzi, hogy közel hozza a zenét a gyermekekhez is.

A családi és az ifjúsági bérletek koncertjein különleges zenei csemegéket kínálnak. Moderátorok segítségével a legkisebb közönség aktív részese lehet a koncerteknek, így kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas, élményekkel teli ismerkedés ez a komolyzenével.

A Filharmónia "A muzsika világa" családi bérlet​ének következő előadása: G. B. Pergolesi: Az úrhatnám szolgáló​
Időpont: 2018. február 20., 14.30
Helyszín: Uránia nemzeti Filmszínház, 1088 Budapest, Rákóczi út 21.

NYERJ CSALÁDI JEGYET ›› ITT 

További részletek a darabról a Filharmónia oldalán
Online jegyvásárlás ›› ITT
Jegyek válthatók továbbá a Filharmónia Magyarország budapesti irodájában (Budapest, Páva u. 10-12., telefon: + 36 1 302 4961), valamint a helyszínen.
Az esemény FB oldala ›› ITT

- Budapestimami - 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére