Jelenlegi hely

Függönyt a tetőablakra? Inkább használj fényzáró rolókat!

Hogyan válassz fényzáró rolót?

A tetőtéri lakások különleges életteret biztosíthatnak, de vannak apró hátrányaik is. Az egyik ilyen az ablakok ferde síkja, amire függönyt rakni elég bajos. Erre a problémára ad egy elegáns megoldást a fényzáró rolók használata.

A tetősíkba épített ablakok rengeteg fényt engednek be a lakásba, amitől sokan beleszeretünk a tetőtéri lakásokba. Ugyanakkor a ferde ablakokra lehetetlen klasszikus függönyt rakni. Idejétmúlt próbálkozás a tetőtéri sötétítésre az alul-felül rögzített rudas függöny, ezért ezektől inkább szabaduljunk. Modern és praktikus választás lehet a fényzáró rolók használata, ami amellett, hogy szép, még a lakás hűtéséhez is hozzájárul.

Többféle fényzáró roló kapható különféle a lakberendezési boltokban, amiket az ablak kávájára erősítve szabályozható a lakásba jutó fény mennyisége, ezáltal csökkenthető a felmelegedés is. Ezeknek az ára elég széles skálán mozog, de érdemes nem csak az ár alapján rendelni, hanem megkeresni az ablak gyártóját és onnan beszerezni az ablakhoz tökéletesen passzoló fényzáró rolót, vagy már eleve a beépítésnél ezzel a felszereléssel kérni az ablakot.

Erre azért van szükség, mert a gyári fényzáró roló egy olyan sínben van fut, aminek segítségével a roló fokozatmentesen állítható és tökéletesen zár, nincsenek az oldalak mellett beszökő napsugarak. Ezáltal lehetővé teszi, hogy pontosan szabályozzuk, mennyi fényt szeretnénk a lakásba engedni.

Milyen fényzáró rolók léteznek?

Attól függően, hogy mennyire sűrű anyagból van, többféle fényzáró rolót is választhatunk. Vannak olyanok, amik részben átengedik a fényt, így inkább csak árnyékolnak, de nem sötétítenek, és vannak olyanok, amik majdnem teljesen lesötétítik a lakást.

Választhatunk színes, mintás, vagy anyagában áttört fényzáró rolót is, ami játékossá teheti a belteret, és feldobja a lakás hangulatát, valamint színében harmonizál a berendezéssel.

Ha valami komolyabbat keresel

A fényzáró rolók mellett kapható tetőablakra készült hővédő roló is. Ez annyiban más, mint a fényzáró roló, hogy az anyaga fényvisszaverő bevonattal van ellátva, így a napfény egyáltalán nem jut el a lakásig és a felmelegedés mértéke is jóval alacsonyabb marad. Ennek a fajta rolónak a hátránya, hogy valóban elsötétíti a lakást, ezért a használata mellett nappal is világításra lehet szükséged.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Ünnepet csalogató mesevilág vár a gödöllői Karácsonyházban, ahol a legidősebb felnőtt is gyerekként érezheti magát, a rengeteg színben tündöklő karácsonyi paradicsomban. 22 éve minden évben novembertől Gödöllőn egy csodálatos ház karácsonyi díszbe öltözik, és nyitja meg kapuit és hangulatos adventi vásárát.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére