Jelenlegi hely

Függönyt a tetőablakra? Inkább használj fényzáró rolókat!

Hogyan válassz fényzáró rolót?

A tetőtéri lakások különleges életteret biztosíthatnak, de vannak apró hátrányaik is. Az egyik ilyen az ablakok ferde síkja, amire függönyt rakni elég bajos. Erre a problémára ad egy elegáns megoldást a fényzáró rolók használata.

A tetősíkba épített ablakok rengeteg fényt engednek be a lakásba, amitől sokan beleszeretünk a tetőtéri lakásokba. Ugyanakkor a ferde ablakokra lehetetlen klasszikus függönyt rakni. Idejétmúlt próbálkozás a tetőtéri sötétítésre az alul-felül rögzített rudas függöny, ezért ezektől inkább szabaduljunk. Modern és praktikus választás lehet a fényzáró rolók használata, ami amellett, hogy szép, még a lakás hűtéséhez is hozzájárul.

Többféle fényzáró roló kapható különféle a lakberendezési boltokban, amiket az ablak kávájára erősítve szabályozható a lakásba jutó fény mennyisége, ezáltal csökkenthető a felmelegedés is. Ezeknek az ára elég széles skálán mozog, de érdemes nem csak az ár alapján rendelni, hanem megkeresni az ablak gyártóját és onnan beszerezni az ablakhoz tökéletesen passzoló fényzáró rolót, vagy már eleve a beépítésnél ezzel a felszereléssel kérni az ablakot.

Erre azért van szükség, mert a gyári fényzáró roló egy olyan sínben van fut, aminek segítségével a roló fokozatmentesen állítható és tökéletesen zár, nincsenek az oldalak mellett beszökő napsugarak. Ezáltal lehetővé teszi, hogy pontosan szabályozzuk, mennyi fényt szeretnénk a lakásba engedni.

Milyen fényzáró rolók léteznek?

Attól függően, hogy mennyire sűrű anyagból van, többféle fényzáró rolót is választhatunk. Vannak olyanok, amik részben átengedik a fényt, így inkább csak árnyékolnak, de nem sötétítenek, és vannak olyanok, amik majdnem teljesen lesötétítik a lakást.

Választhatunk színes, mintás, vagy anyagában áttört fényzáró rolót is, ami játékossá teheti a belteret, és feldobja a lakás hangulatát, valamint színében harmonizál a berendezéssel.

Ha valami komolyabbat keresel

A fényzáró rolók mellett kapható tetőablakra készült hővédő roló is. Ez annyiban más, mint a fényzáró roló, hogy az anyaga fényvisszaverő bevonattal van ellátva, így a napfény egyáltalán nem jut el a lakásig és a felmelegedés mértéke is jóval alacsonyabb marad. Ennek a fajta rolónak a hátránya, hogy valóban elsötétíti a lakást, ezért a használata mellett nappal is világításra lehet szükséged.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Nyári ötletelő – 67 tipp a szünidő túléléséhez

Nyári ötletelő – 67 tipp a szünidő túléléséhez

Mit csináljunk a gyerekekkel, amikor épp nincsenek táborban vagy a nagyinál és a családi nyaralás is messze van? Nem kell feltétlenül nyaralni menni ahhoz, hogy élményekben gazdag legyen a vakáció. Ehhez adunk inspiráló öteleteket!
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére