Jelenlegi hely

Falmászó komplexum nyílt Kőbányán

MAG47 néven egy magtárból lett mászóközpont nyílt Kőbányán, ahol a falmászás világszínvonalon űzhető és nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas. 

A 2500 négyzetméteres sportkomplexum a Globus konzervgyár korábbi épületeinek átépítésével jött létre. A MAG47 mászóközpont a Maglódi út 47. szám alatt (korábban Dréher Sörgyár - később a Glóbus Konzervgyár) egykori telepén található.

A termet két korábbi ipari "magtár" épületből alakították ki, így a neve földrajzi helyére és az ipartörténeti hátterére is utal.

Az országban jelenleg ez az egyetlen olyan mászóterem, ahol az olimpiai sportággá vált falmászás - ill. mind a három szakág, a nehézségi, a gyorsasági és a boulder mászás is - világszínvonalon űzhető, és nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas. Itt mind a három sportágban fel lehet készülni a versenyekre. Emellett a létesítményben ipari alpin technikai oktatás is zajlik.

A galérián a mászók 9 és 11 méter magasságú utak közül választhatnak. A galérián és a fölötte található acélszerkezeteken épült meg az ipari alpinisták egyik gyakorló helye. A terem padlószintjétől számítva a "nagyfalak" 17 méter magasak, az áthajlásoknál 20+ méter is mászható. Az épület külső falain sportmászó utak, valamint via-ferrata gyakorló és oktató utakat is kialakítanak majd.

Budapest legmagasabb mászótermébe a kezdőtől a haladó szintig gyerek és felnőtt edzéseket is tartanak.

Nyitvatartás: Hétfő - Péntek: 08:00 - 22:30 Szombat-Vasárnap: 09:00 - 22:00

Cím: 1108 Budapest, Maglódi út 47.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

Mivel kössük le a gyerekeket a hosszú nyári napokon? Tablet, telefon és TV helyett próbáljatok ki valamit a listáról!
Relax

Miben rejlik a természet vonzereje? Újabb vitalitástipp a lendületes nyárkezdéshez

Mindannyian szeretünk a természetben kikapcsolódni. Valaki a sport kedvéért, gyorsan átsuhanva a vidéken, akár extrém élményekre is vadászhat. Mások csapatban a közösségélményért kirándulnak.
3 laktató leves akár 30 perc alatt?

3 laktató leves akár 30 perc alatt?

Több kardinális problémával szembesülhet napi szinten egy anyuka, ha a "mit együnk ma?" téma kerül szóba. Az első a „gyorsan valami meleget, laktatót” kérdése. A másik inkább a tálaláskor merül fel: a „már megint ez van? Tegnap is ezt ettük!” – felháborodott gyermekhangon szinkronizálva. Erre a két kérdéskörre alakult ki nálunk ez a „3az1ben” megoldás.
A legrövidebb éjszaka - Szent Iván-éj

A legrövidebb éjszaka – Szent Iván-éj

Idén június 21-én lesz az év leghosszabb napja, vagyis a legrövidebb éjszakája, melyet a hagyomány szerint Szent Iván-éjnek neveznek. A nyári napforduló ünnepe a kereszténységet megelőző korokból ered. A világ minden táján örömtüzeket gyújtanak, ami mutatja a fény és a világosság győzelmét a sötétség és a halál felett, ekkor kezdődik a csillagászati nyár is. A szerelem, szenvedély, a termékenység, örök megújulás és a megtisztulás varázslatos éjszakája is ez.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére