Jelenlegi hely

Ezért tökéletes ajándék egy absztrakt akril festés élmény

Egy absztrakt festmény láttán sokakban felmerül a kérdés: "Ez vajon mit ábrázolhat?" "Mit akart mondani a festő?" Illetve kitör néhányunkból: "Ilyet én is tudok!" Az elvont műalkotások egy külön kategóriát alkotnak, ezért "értelmezni", szemlélni is egy más szemüvegen keresztül kell őket. Próbáltunk már valaha közelebb kerülni ezekhez az alkotásokhoz? Vajon ha mi is megtapasztaljuk az absztrakt akril festés élményét, máshogy fogunk gondolkodni róluk? Egyáltalán mit adhat az absztrakt akril festés élménye, amiért sokan ezt ajándékozzák szeretteiknek? Megkérdeztük azoktól, akik igazán jártasak a témában. Lássuk a FessNeki konkrét véleményét az absztrakt akril festés élményéről!

Mit nevezhetünk absztrakt festménynek?

A nem konkrét, valóságtól elvonatkoztató festményeket, melyek nem a reális ábrázolásra töreksznek, sokkal inkább a festő belső érzelemvilágának kivetülései, vagy a valóság egy értelmezési lehetőségének vászonra vitt változatai.

Funkciójuk eltér a hagyományos festményekétől, melyek a valóság, vagy annak karikatúrázott ábrázolására törekszenek. Ezért kell az a másik szemüveg, amikor szemléljük őket. Ilyen képekkel főleg a 19. század végétől találkozhatunk, amikor a világ maga is szürreálisabbá kezdett válni, mint az addig megszokott. A mai modern művészet egészére is jellemzőek az absztrakt alkotások, a festészettől kezdve a szobrászaton át, a táncművészetig egyaránt.

Az absztrakt festmények nem értelmetlen ecsetvonások, de “megszületésükhöz” a befogadóra is szükség van. Értelmezésük ezért sokakat frusztráltsággal tölt el, mert nehezen tudják kezelni azt, ami nem konkrét. Valószínű ha korábban már ők is megtapasztalták volna az absztrakt akril festés élményét, másként tekintenének ezekre az alkotásokra.

Mit adhat az absztrakt akril festés élménye?

Érezted már úgy, hogy azt ami benned van, nem tudod szavakba önteni?Felmerült benned már a szabad, kötetlen alkotás vágya, amikor nem kell semminek és senkinek megfelelni? Szívesen kiadnád néha magadból a benned bujkáló stresszt, frusztráltságot?

Ha legalább az egyik kérdésre igen a válaszod, már érdemes közelebb kerülnöd az absztrakt akril festés élményvilágához. Egy ilyen absztrakt élményfestés alkalmával instruktorok segítségével, a kiválasztott technikával, a festőeszközök színes tárházából válogatva, szabadon alkothatsz. Egy igazi gyerekkori álom válhat valóra egy absztrakt akril festés élménye alkalmával! Ne bánd, ha már csak felnőtt fejjel tapasztalhatod meg ezt a kreatív, izgalmas érzést! A festést soha nem késő elkezdeni!

Az absztrakt akril festés élménye kikapcsol és felszabadít. Végre a szürkeállomány kreatív oldalát használhatod anélkül, hogy bármilyen követelménynek meg kelljen felelned! Játszhatsz a színekkel, formákkal, az anyagok egymásra hatásával; előhívhatod a benned rejlő gondolatokat, érzéseket és megtapasztalhatod, mennyire tudsz egy másik nyelven megnyilvánulni.

Ne támassz nagy elvárásokat magaddal szemben, hiszen az absztrakt festés lényege, hogy nem egy konkrét elvárásnak akar megfelelni; hanem csak kifejezni szeretne. Gyakran ez a legnehezebb: engedni a maximalizmusunkból. Egy absztrakt akril festés élménye alkalmával engedjük el elvárásainkat magunkkal szemben; csak hagyjuk, hogy jól (f)essen!

Milyen technikákat alkamaznak absztrakt akril festéskor?

A festőtechnikák és kombinációs lehetőségeik száma határtalan. Ahogy a vegyipar és a technológia fejlődik, a festészetben egyre többféle technika terjed el és válik népszerűvé.

Ha egy igazán “önkifestő” absztrakt akril festés élményre vágyunk, akkor érdemes lehet előbb néhány jól bejáratott technikával megismerkedni egy-egy szervezett élményfestés alkalmával, ahol instruktorok segítségével ismerkedhetünk meg a festőtechnikákkal, módszerekkel, hogy utána magabiztosabban és megfelelően alkalmazva azokat, sikerüljön önmagunk kifejezése.

Ilyen technikák például: többek között a folyatásos, a sokoldalú, a sokfoltos és a márvány.

Érdemes mindegyikkel legalább egy teljes élményfestés alkamat eltölteni (közel 3 óra), de az a tapasztalat, hogy a nagyszerű élmény miatt nehezen váltanak az emberek, mert rögtön beleszeretnek mindegyik módszerbe. Pontosabban az absztrakt akril festés élményébe!

Együtt jobban fest!

Ezt a FessNeki csapata is így gondolja, ezért is szervez elsősorban csoportos élményfestő foglalkozásokat. De ott nem kell mindenkinek ismeretlennek lennie! Ha téged már csak az absztrakt akril festés élményének gondolata feldobott valószínű, hogy barátaidban és szeretteidben is elindítana valamit! Menjetek együtt! Lepd meg szeretteidet születésnapján, Húsvétkor vagy a fenyőfa alatt egy absztrakt akril festés élménnyel, és gazdagodjatok együtt egy-egy igazán egyedi és saját képpel.

Az absztrakt akril festés élménye mindenkinek jól (f)es(t)het!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére