Jelenlegi hely

Egy cseppnyi mediterrán hangulat – citromültetvényre látogathatunk el Lajosmizsén

Aki járt már Lajosmizsén a Szőrös és Kisjuhász kertészetben, annak nem kell mondanom mennyire különleges élményben lehet ilyenkor november végén, december elején része.

Kisjuhász Éva és Szőrös András kertészetében olyan látványban lehet részünk, ami azért ritkán adatik meg egy ember életében, mennyei illatok, édesen savanyú ízek, szemet gyönyörködtető színharmónia és egy leheletnyi mediterrán életérzés fogad minket.  

Fotó: Szőrös és Kisjuhász kertészet (Magyar Mezőgazdaság Kft.)

Lajosmizsén, 2500 m2 ültetvényen fűtött fóliákban, fürtökben csüng a meyer citrom, ami csak arra vár, hogy új tulajdonosuk kiválassza őket, és haza vigye a saját háztartásába. Egyelőre december 17-éig lesz lehetőség ellátogatni a kertészetbe szombaton délelőttönként és szedni a szinte narancssárgára érett citromból. A termés bio közeli, nagyon jó lédús, kellemesen savanyú, fűszeresen ízletes gyümölcs, ráadásul nincs semmiféle anyaggal kezelve, így a héja is felhasználható.

A citromszüretre szombatonként délelőtt várják az érdeklődőket. 10 órakor egy-másfél órás tanya túrára invitálják a látogatókat, majd ennek keretén belül lehetőség van, hogy Ti magatok szedjétek le a számotokra legszebb citromokat a fákról! Ehhez viszont készülnötök kell metszőollóval, hiszen kézzel nem lehet szedni, illetve kosárkával, vagy ládával, amibe szedni szeretnétek. Családokat is várnak nagy szeretettel, egy kis sár néhol persze előfordulhat. Kutyával is lehet látogatni az ültetvényt, de csak pórázon lehet őket a kertészeten belül sétáltatni.

Fotó: Szőrös és Kisjuhász kertészet (Magyar Mezőgazdaság Kft.)

A citrom ára pedig 2500 Ft/kg, egy kiló 10-16 darab citromot tartalmaz, nagyságtól függően. Természetesen lehetőség van a már leszedett citromból is vásárolni (ugyanazon az áron). Hűtőszekrény alsó fiókjában tárolva egy hónapig biztosan, de tovább is eltartható.

A túra után vásárolhattok különböző kézműves lekvárokból is.

Fotó: Szőrös és Kisjuhász kertészet

Akkor nézzük hol is van pontosan

A GPS nagyon jól odatalál a a Szőrös és Kisjuhász kertészet nevére, de Lajosmizsén a Bem utca 83. utáni földúton a legutolsó ház lesz jobbra.

- Makai Marianna -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Ünnepet csalogató mesevilág vár a gödöllői Karácsonyházban, ahol a legidősebb felnőtt is gyerekként érezheti magát, a rengeteg színben tündöklő karácsonyi paradicsomban. 22 éve minden évben novembertől Gödöllőn egy csodálatos ház karácsonyi díszbe öltözik, és nyitja meg kapuit és hangulatos adventi vásárát.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére