Jelenlegi hely

Advent az Állatkertben

Az adventi időszakban, illetve az ünnepek alatt is nagyszerű programot és sok-sok látnivalót kínál a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Az adventi időszak második felében örökbefogadási akció várja a nagyközönséget a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az Állatkerti Alapítvány standjával több budapesti bevásárlóközpontban is lehet majd találkozni. Az Állatkert maga az ünnepek alatt is nyitva lesz, csupán december 24-én és 31-én lesz rövidített nyitvatartás.

December 15-től 23-ig tart az Állatkerti Alapítvány karácsonyi örökbefogadási akciója. Egy-egy állat jelképes örökbefogadása az ajándékozott számára kedves karácsonyi meglepetés lehet, s egyúttal nemes célokat is szolgál. Éppen ezért sokan élnek is ezzel a lehetőséggel. Az Állatkerti Alapítvány díszes karácsonyi oklevelet állít ki az örökbefogadásról, s az akció keretében számos további kedvezményt és meglepetést is kínál. Emellett az alapítvány által fenntartott állatkerti ajándékboltban az ország legnagyobb plüssállat kínálatából lehet válogatni. December 11-től 23-ig három budapesti bevásárlóközpontban (Arena Plaza, Árkád, Mammut II.) kihelyezett standja is lesz az alapítványnak, és természetesen az interneten keresztül is örökbe lehet fogadni az Állatkert lakóit.

További lehetséges ajándékötletként az Állatkert az állatkerti éves bérletet is ajánlja, sőt, a bérletváltáshoz is kapcsolódik egy adventi akció. Azok ugyanis, akik december 1. és 23. között az Állatkerti Alapítvány irodájában idén lejárt, valamint frissen vásárolt új bérletüket együttesen bemutatják, egy állat jelképes örökbefogadását ajándékba kapják.

Az Állatkert – ahogy az év összes többi napján – az adventi időszakban és az ünnepek alatt is nyitva lesz. A legtöbb napon a szokásos téli nyitvatartási rend érvényes, csupán december 24-én és december 31-én lesz rövidített nyitvatartás. Ezen a két napon az intézmény a szokásosnál korábban, 13 órakor zár, ami azt jelenti, hogy a kapunál 12 óráig lesz lehetséges a belépés, az állatházak pedig 12:30-kor zárnak majd be.

Bővebb információval szolgál a Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére