Jelenlegi hely

9 Mikulásváró program Budapesten

Hol találkozhattok a Mikulással? Vonaton, barlangban, színházban. Megmutatjuk:

Barlangi Mikulás a Szemlő-hegyi barlangban

Időpont: 2018. december 6-9., 10.30-15.30
Helyszín: Szemlő-hegyi barlang, 1025 Budapest, Pusztaszeri út 35.

A Szemlő-hegyi-barlangba is ellátogat a Mikulás. A szarvasok vontatta szán helyett kötélen ereszkedik le a barlang falán, és névre szóló ajándékokat ad a gyerekeknek. A krampusz náluk barátságos és kedves, mert szeretnék a kicsi gyerekkel érkezőket is megbarátkoztatni ezzel a különleges programmal.

Csak bejelentkezésre tudnak fogadni gyerekeket a Mikulás csomagok számát ugyanis tervezni kell. A program ára: 3900 Ft/gyerek (csomaggal), 1500 Ft/felnőtt. A szervezők kérése, hogy egy gyerekkel maximum egy felnőtt jöjjön, mert a barlangi Mikulás elsősorban a gyerekeknek szóló program. A csoportlétszám maximált, a csoportok óra harminc perckor indulnak 10.30-15.30 között. A gyerekek neve és életkora, illetve egy-egy dicsérő mondat a gyermekről a Mikulásnak címezve hasznos információ.

További információ

De hol van a Mikulás? - Marica Produkció

Időpont: 2018. december 2. 10.00-11.00
Helyszín: Bethlen Téri Színház, 1071 Budapest, Bethlen tér 3.

December! Végre itt az ünnepek hónapja! Mikulás, karácsony és a szilveszter. S ha még a hófelhők is mind ide gyülekeznek, szívünkbe költözik a csodák izgalmas érzése tele játékkal, vággyal, örömmel. Mese a szívünk álmairól, a hófödte dombok lakóiról. Mese arról, hogy mi a valódi ajándék, s hogy vajon miféle meglepetés lapul a dobozok mélyén.
Együtt minden, hidd csak el, Fazék, répa hóember, Doboz, masni és kalács, De hol van a Mikulács? Az előadás után kézműves foglalkozás várja a gyerekeket. A Mikulás keresése 4 éves kortól ajánlott.

További információ

Gryllus Vilmos: Nótás Mikulás koncert a Mézes-Bábos Mesefesztiválon

Időpont: 2018. december 6., 9.30 és 15.30
Helyszín: Buda Entertainment & Gastro, 1036 Budapest, 1036 Bécsi út 38-44.

Gryllus Vilmost Kossuth-díjas énekest ki ne ismerné. Dalait dúdolják óvodákban, iskolákban. Generációk nőttek fel vidám, kedves, megható muzsikáin s köszönhetik neki és a Kaláka tagjainak a verssel való első találkozásukat. Gryllus Vilmos ezúttal batyuját jól megpakolva Mikulás és Angyalváró nótákkal, téli muzsikákkal a Nótás Mikulás és a Karácsonyi angyalok c. lemezek repertoárjával érkezik közénk a Mesefesztiválra! Az előadás végén a Mikulás Meseházban várja a gyermekeket a Mikulás.

További információ

Mikulásország a Stefánián - Családi nap a Honvéd Kulturális Központban

Időpont: 2018. december 9. 10.00 - 15.00
Helyszín: 1143 Budapest, Stefánia út 34-36.

Mézeskalács birodalom: a kis manók segítségével és irányításával. Kézműves Ház: üvegfestés, csuhébáb készítés, gipszfestés, karácsonyi és mikulás díszek készítése, arcfestés, találkozás a Mikulással: 11.00 - 14 óráig (óránként 15 perces szünetekkel megszakítva) A színházteremben 10 órától Mikulás napi mulatság: A Tihanyi Vándorszínpad előadásában

További információ

Mikulás a Gyermekvasúton

Időpont: 2018. december 1-2., 8.00-18.00
Helyszín: Gyermekvasút, 1021 Budapest, Hűvösvölgy

Idén éppen 20 éve hogy a Mikulás és segítői együtt vonatoznak az utasokkal december első hétvégéjén Budapest legnépszerűbb gyermekprogramján a Gyermekvasúton. A Mikulás és segítői a krampuszok ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös éneklés, játékok és személyes találkozás a Mikulással, aki édességekből összeállított mikuláscsomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

A vonatok, mint hagyományosan a Hűvösvölgy állomásról indulnak, ahova az érkezőket a krampuszok gyermekprogramokkal és finomságokkal várják s invitálják közös táncra és játékra. Az esemény évről évre növekvő népszerűségnek örvend, a jegyek csak elővételben kaphatók. Igazi hagyományőrző program a város egyik legszebb kerületében.

További információ

Csiribiri Mikulásváró Családi délután

Időpont: 2018. december 1. 16.00
Helyszín: Klebelsberg Kultúrkúria, 1028 Budapest, Templom u. 2.

Az igazi Mikulás - az Ametist Bábszínház előadása: Az erdő kis lakói izgatottan várják a Mikulást. Igaz, hogy csak az embergyerekeknek hoz ajándékot? Vagy a kíváncsi állatkák is kapnak valamit? Sok-sok játék, kaland, móka, s végül hoppon marad a ravaszdi róka! A történet végén megérkezik az igazi Mikulás is...

- Suttog a fenyves - diafilmvetítés a Diafilmkuckóban
- Kézműves játszóház

További információ

Vál-völgyi Mikulásvonat

Időpont: 2018.12.6-9., 10.00-18.00
Helyszín: Vál-völgyi Kisvasút, Felcsút, Mozdony u. 1.

Egész napos vidám, ünnepi rendezvény kicsiknek és nagyoknak. A Vál-völgyi Kisvasúton egy csodálatos varázslatnak lehetsz részese, ugyanis lehetőséged nyílik arra, hogy személyesen beszélgess a Mikulással, hozd el neki leveledet, rajzodat, vagy csak lépj be a különleges Mikulás házikóba és cserébe édességet kapsz Tőle. Ez nem egy hétköznapi utazást jelent, hanem közel 1 órás, varázslatos kalandot a gyermekek részére a nagyszakállú télapóval, a felnőtteknek pedig kellemes kikapcsolódást nyújt. Emellett a Kisvasút különleges köntösben mutatkozik be, hiszen pompázó világítással lesz feldíszítve a mozdony és a vagonok, illetve rengeteg program vár a gyerekekre az utazás alatt és a Felcsút Vasútállomáson kihelyezett, fűtött sátorban.

  • kézműves foglalkozás a Manókkal
  • gipszfestés
  • virgácskészítés
  • dekupázsolás
  • karácsonyi képeslap készítés
  • karácsonyfadísz, szalmadísz készítés
  • arcfestés a Manókkalügyességi feladatok ajándékokkal

Minden vagonban Manók várják a gyermekeket, akik egy rénszarvas kvíz megválaszolásáért ajándékokat osztogatnak. Minden gyereket csokoládé és szaloncukor vár. Árak:  felnőttjegy: 1.500 Ft, gyerekjegy: 800 Ft, 2 éves kor alatt ingyenes

További információ

Mikulás a Hatszín Teátrumban

Időpont: 2018. december 8. 10.00
Helyszín: Hatszín Teátrum, 1066 Budapest, Jókai u. 6.

Manócska Társulat Mikulásváró bábelőadása után a gyermekek elkészíthetik a mesében látott krampuszkák egyik kistestvérét, amit természetesen haza is vihetnek ajándékba. A puha párnabábot a legkisebbek is el tudják készíteni, ugyanis az előre megvarrt bábot a gyerekeknek csak kitömni kell, és életre kelteni. Az arc részeit több sablon közül a gyerekek választják ki, ezeket pedig mi segítünk rögzíteni. 
Így nemcsak a mese élményével lesznek gazdagabbak a kicsik, hanem egy kézzel fogható ajándékkal is! 

Mesefalva lakói már nagyon várják a Mikulást, még ajándékkal is készülnek neki. Két kicsi krampusz, bizonyos Kram és Pusz viszont folyton kitalál valamit, és bajt bajra halmoz. Lehet, hogy a idén miattuk nem kap senki ajándékot, vagy egyáltalán eljön a Mikulás? Izgalmas Mikulásváró mese, sok dallal és mondókával, és persze sok sok nevetéssel.

Joulupukki az igazi finn Mikulás Budapesten

Időpont: 2018. december 6. 16.00-17.00
Helyszín: V., Vörösmarty tér

2018. december 6-án 16.00-17.00 között Budapesten lesz a finn Mikulás. Az eseményre a Vörösmarty téren várják az érdeklődőket. A részvétel ingyenes.

+1 Mikulás a Campona Játszóházban

Időpont: 2018. december 7. 16.30-17.30
Helyszín: Campona Játszóház, 1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.


2018. december 7-én, pénteken a Campona játszóházba is ellátogat a Mikulás!
-16:30-tól kézműves foglalkozás: ajándék sütemény díszítés Jelly Belly cukorkákkal!
-17:30-tól Misi bohóc Mikulás műsora, ajándék Jelly Belly kóstolóval! 

További információ

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére