Jelenlegi hely

3 új kiállítást ajánlunk nyár közepére

Legendás mozdonyok, izgalmas műzeumpedagógiai foglalkozások, családbarát sportprogramok, szabadtéri tárlatok... Strandolás előtt vagy után töltődj kulturális élményekkel!

Volt egyszer egy Északi... – a Közlekedési Múzeum új időszaki kiállítása az Északi Járműjavítóban

Új otthonában, az Északi járműjavító Dízelcsarnokában nyitott időszaki kiállítást Volt egyszer egy Északi... a történet folytatódik címmel a Közlekedési Múzeum, bemutatva többek között az épület múltját és az ott egykor megfordult járműveket is.

Mielőtt a felújítási munkák elkezdődnek, szeretnének bepillantást engedni mindenkinek a varázslatos vasúti csarnokba, bemutatni annak történetét és jövőjét, az itt létesítendő új Közlekedési Múzeum terveit, az itt gyakran megfordult járműveket és a környék kötődését Magyarország közlekedéstörténetéhez.

A tárlaton a XX. század ikonikus és meghatározó vasúti járműveit is bemutatják, látható pl. egy nevezetes 424-es gőzmozdony, a vasútvillamosítás kiemelkedő alakja, a Kandó Kálmán által tervezett, már 1932-ben forgalomba állt V60-as villanymozdony, egy a Szellem becenévre hallgató 242-es, amely a gőzmozdonyok sebességrekordját tartja Magyarországon.

Látható továbbá két M44-es tolatómozdony, egy Cmn személykocsi és az 1935-ös Árpád gyorssínautóbusz, amely Budapest és Bécs között közlekedett. A járművek szorosan kötődnek a helyszínhez, hiszen többségüket itt javították az Északiban.

A nagyszabású, 2000 m2-es kiállítás számos kísérőprogrammal együtt valósul meg. Minden korosztály számára izgalmas múzeumpedagógiai foglalkozásokkal és rendezvényekkel készülnek.

A nyári szünet idején hetente változó tematika mentén játékos módon ismerkedhetnek a kiállítással a gyerekek. A múzeumpedagógusok a színes témát kreatív alkotó folyamatok, játékok során dolgozzák fel a kicsikkel és nagyokkal.

Látogatható: 2021. július 16-tól október 31-ig.
A kiállítás nyitva csütörtöktől vasárnapig, déltől 19 óráig.

Kőbányai út 30., bejárat az Opera Eiffel Műhelyház parkolóján keresztül.
A helyszín a 9-es autóbusszal és a 28-as villamossal vagy kerékpárral kényelmesen megközelíthető.

További infó

39. Magyar Sajtófotó Kiállítás – szabadtéren, a Városligetben

Rendkívüli idők kreatív megoldásokat kívánnak. A 39. Magyar Sajtófotó Pályázat anyagából rendezett 39. Magyar Sajtófotó Kiállítást szabadtérre költöztették szervezői, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Capa Központ.

A körülményekhez így alkalmazkodva, a megszokott színvonalon, mindenki biztonságára ügyelve mutathatják be a tavalyi esztendő legjobb, legérdekesebb sajtófotóit. A Műcsarnok segítő szándékát elfogadva, az ország legnagyobb kiállítási csarnoka mellett, a Hősök teréről indítva, az Olof Palme sétány elejére telepített új installáción nézhetik meg – ezúttal az összes díjazott fotográfiát – az érdeklődők.

1146 Budapest, Műcsarnok, Hősök tere, Olof Palme sétány
A kiállítás szabadtéren, 2021. augusztus 15-ig látható.

További infó

Világraszóló Bajnokaink – Interaktív kiállítás a Millenárison

Az idén 20 éves, megújuló Millenárison, Világraszóló Bajnokaink címmel olimpiatörténeti kiállítás nyílik július 21-én. Az egyedi sporttörténeti kiállításon egy térben mutatják be az eddigi olimpiák magyar eredményeit, bajnokait, és olyan ereklyéket, mint pl. az ’52-es olimpia vízilabda döntőjének labdája, Kolonics György hajója, vagy az ’56-os olimpia legendás magyar szurkolói zászlója, melyet korábban ritkán láthatott a közönség. 

Az egyedülálló, interaktív kiállításon főszerepet kapnak a kiemelkedő sportolók, kivételes sportteljesítményeik és a sport közösségformáló ereje. A 177 mesés győzelem egyenként megismerhető a helyszínen.

A parkban nyár végéig ingyenes, családbarát sportprogramok, filmvetítések, illusztris vendégek, sportközvetítések, szakmai beszélgetések és közönségtalálkozók kísérik a kiállítást. Interaktív eszközökkel, sport tematikájú szabadulószobával és ismeretterjesztő kvízekkel várják az egész családot.

1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.
2021. július 21.-október 10.

Nyitvatartás:
Hétfő-csütörtök: 11:00-19:00
Péntek-szombat: 10:00-20:00
Vasárnap: 11:00-19:00

További infó

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

A férfiak sohasem fogják megérteni a nőket, és a nők sohasem fogják megérteni a férfiakat...
Pöttöm Fürdő Program - Újház Centrum

Pöttöm Fürdő Program - Újház Centrum

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2021. július 31.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére