Jelenlegi hely

Vedd elő a futócipőt! – 31 futópálya Budapesten

Budapesten szuper futópályák vannak, amiket érdemes kipróbálni! Összegyűjtöttük a rövidebb-hosszabb futóköröket Óbudától Csepelig.

A futás, a rendszeres testmozgás jótékony hatásait nem kell bemutatni. A futás által nő az energiaszint, csökken a stressz, felszabadító, felfrissítő érzés.

Futni sok helyen lehet, de a parkokon, zöldfelületeken túl rengeteg kiépített futókör, rekortánpálya létesült az elmúlt években a fővárosban. A futópályák egy része játszóterek, sportpályák, fitneszparkok mellett halad, tehát a futáson kívül akár családi sportprogramot is kínálnak. 

Margitsziget 

XIII. kerület
A budapestiek kedvenc futókörét nem kell bemutatni, itt egész évben szép környezetben lehet futni a Duna mellett. A gumiborítású (rekortán) pálya hossza 5285 méter. A Margit híd és az Árpád híd irányából is megközelíthető, a sziget északi és déli felén szabadtéri kondiparkot találtok.

Normafa

XII. kerület
A Normafától egészen a János-hegyi Erzsébet-kilátóig húzódik a csodaszép környezetben lévő gumiborítású futópálya, aminek teljes hossza 2040 méter. A Libegőtől a futók 300 méteren keresztül mintegy 20 méter szintemelkedéssel érkeznek fel a Jánoshegyi Erzsébet-kilátóig. A futóút mentén környezetkímélő, mozgásérzékelő világítás szolgálja a biztonságos használatot sötétedés után is.  

Városliget

XIV. kerület
Teljes hosszában kivilágított, 2 kilométer hosszú rekortán futóútvonal található a Városligetben, a Dózsa György út, Ajtósi Dürer sor, Hermina út és Zichy Mihály út között. A futókör mentén több kültéri edzőpark található, valamint sportpályák, mászófal, ping-pong asztalok, KRESZ-park és a Nagyjátszótér is várja a sportolni vágyókat. A futókör mellett ivókutakat és mosdót is találtok.

Városmajor

XII. kerület
A park jól megközelíthető, közel van a Széll Kálmán térhez, mégis  teljesen zöldövezeti területen fekszik. Az 586 méter hosszú kör ideális hely kezdőknek és haladóknak is. Az egyéb mozgásformák kedvelői is találnak kikapcsolódási lehetőséget: fitneszpark, street workout eszközök, játszótér, ping-pong asztalok

Orczy Park 

VIII. kerület
A fák alatt futó erdei terep, földes, salakos pálya, 800 méter hosszú. Megközelíthető: Orczy-park, a Klinikák és Nagyvárad tér metrómegálló között 

Kopaszi gát

XI. kerület
A Rákóczi-hídtól délre, a Lágymányosi öböl mellett a Hengermalom utcai oldalon egy 350 méteres, rekortán várja a futókat. Aki az egész gátat megkerüli, 2 kilométert tud futni a Duna mellett, oda-vissza 4 kilométert. A vízparti út mellett mosdók és ivókutak is vannak.

Római part

III. kerület
Az oda-vissza 10 kilométeres útvonal az Északi összekötő vasúti hídtól a Megyeri hídig tart. Az első két kilométeres szakaszon földúton lehet haladni, majd az út a gáton folytatódik közvetlenül a Duna mellett. Aki nagyobb távot szeretne futni, Szentendréig is folytathatja útját.

Holdudvar park

III. kerület
Óbuda parkját (Ágoston utca 4.) - ahol játszóteret, street workout eszközöket, pingpongasztalokat is találtok - egy 450 méteres futókör öleli körül.

Vérhalom tér

II.kerület
A Vérhalom tér közepén elhelyezkedő park köré építették a 400 méteres, zöld rekortán pályát. A parkban egy focipálya és egy játszótér is található.

Óhegy park 

X. kerület
A Kőbányán található parkban 1400 méter hosszú rekortán kör, egyenes és kanyargós szakasszak, kis szintemelkedéssel. Az Óhegy park egy szabadidős helyszín játszóterekkel, sportpályákkal, ping-pong asztalokkal, szabadtéri fitnesz-parkkal, egy óriási kutyafuttatóval és nagy zöldfelülettel.

Hármashatár-hegy

III. kerület
Közkedvelt futópálya a sportolók körében is, könnyen megközelíthető a városból, jó a levegő, és gyönyörű a környezet. Rengeteg útvonal kombináció létezik itt viszonylag kis területen. A futóútvonalak többsége a 65-ös buszvégállomástól indul.

Nyúldomb

IX. kerület
300 méter rekortán futókör, mellette széles, salakos futópálya és szabadtéri fitnesz-eszközök.

Sportliget 

X. ker
1200 méter hosszú futókör, szép környezetben. Tele van szabadtéri sportolási lehetőségekkel, lábtenisz pálya, teqball asztal, kosárpálya, focipálya, ping-pong asztalok, kültéri fitnesz park, petanque pálya, de van itt játszótér, szánkódomb is.

Kispest

XIX.kerület
250 méter hosszú, kanyargós futókör (Vak Bottyán utca), játszótérrel, közösségi kerttel, KRESZ-parkkal és szabadtéri kondigépekkel.

Népliget

X. kerület
A pálya váltakozóan aszfaltos és földes, több futókör közül lehet választani. A teljes nagykör 3600 méter hosszú.

Albertfalva

XI. kerület
A futókör hossza 420 méter, a Konodorosi úti Aldi és a Rácz László úti panelek fut, egy kondipark is van mellette.

Wekerletelep 

XX. kerület
A Cicás játszótér körüli 250 méter hosszú rekortán pálya, szabadtéri edzőgépekkel, és ivókúttal.

Omszki-tó 

Budakalászon található 1,67 km hosszúságú rekortán pálya. Csendes, nyugodt hely szép környezetben.

Rákos patak

XVII. kerület
A futóút hossza 3300 méter, osztott gyalog- és kerékpárút közvetlenül a Rákos-patak mentén, zöldövezetben, a Cinkotai út és a Rákoscsaba utca között. Az út mellett sportpályák és szabadtéri tornaeszközök találhatók.

Csepeli Duna part

XXI. kerület
A mintegy 10 kilométer hosszú útvonalon egészen Csepel déli határáig, jó minőségű talajon futhatsz közvetlenül a Duna mellett a Gubacsi hídtól.  

Bikás-park

XI, kerület
A futókör 800 méteres, rekortán borítású. Bemelegítéshez vagy levezetéshez használhatók a szabadtéri kondieszközök, ill. a parkban sportpályákat is találtok.

Feneketlen-tó 

XI. kerület
A futókör 540 méter hosszú, a tó partján fut körbe, street workout eszközök is vannak.

Ferenc tér

IX. kerület
A Ferenc teret futhatjuk körbe a 345 méter hosszú, rekortánborítású futópályán. A téren játszótér és ivókút is található.

Rákóczi Kert

XXI. kerület
Csepelen a Rákóczi Kertben egy 500 méter hosszú futópálya épült, melyet reggel 05.00-től este 22.00 óráig lehet használni. A hatalmas parkban a játszótér, a multifunkcionális sportpálya és a szabadtéri kondipark is jól felszerelt. Kávézó, mosdó is van itt.

Semsey Aladár park

IV. kerület
Újpest nagy parkjában több mint 340 méteres rekortán borítású futópálya áll rendelkezésre, mely szinte végig fák árnyékában halad. Van itt játszótér és sportpálya is.

Hajógyári-sziget

III. kerület
A sziget kedvelt kiránduló-, és utyasétáltató hely. A 3900 méteres körnek csak nagyon kicsiny része halad betonon, a többit pedig földúton.

Szilas-patak

XVI. kerület
A Szilas-patak mentén futó osztott gyalogos-kerékpárút tökéletes futóútvonal is egyben, 4300 méteres. A szakasz Hermina úti végén és a Simongát utca végétől nem messze lévő játszótéren szabadtéri fitness eszközökkel is átmozgathatod magad. A közeli Naplás tóig is elfuthatsz.

Kamaraerdő

A Kamaraerdő 6 km-es, 180 m szintemelkedéssel bíró köre alkalmas terepfutásra, kiindulópontja a Kamara-erdei Ifjúsági Központ parkolója, ahonnan  a piros kör jelzést kell követni.

Gellért-hegy

XI. kerület
A Citadelláról a fővárosra nyíló egyik legszebb látvány tárul a futók szemei elé.

Gesztenyés-kert

XII. kerület
A  gumiborítású pálya hossza 386 méter. A kör mellett egy játszótér is található.

Bókay-kert 

VIII. kerület
A faforgáccsal borított, erdei-hatású futópálya áthalad a kalandparkon és elhalad a műanyag sípálya mellett is. A Bókay-kertben sportpályák, uszoda is található.

Felh. forrás: mozgasvilag.hu

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

„Átalakítás miatt zárva „ - A modern kamasz nevelése, avagy mit kell tudni a szülő-kamasz konfliktusról és annak kezeléséről?

Statisztikák szerint kb. 1,2 millió kamasz él ma Magyarországon, életkoruk 12-20 év között van. Ez azt jelenti, hogy kb. két millió szülőt érint az ő életük és problémájuk.
"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

"Pesztonkának egy jegyet, legyen szíves!" avagy mozi a 21. században

Szombaton a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik. Vagyis a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében ülhetnek be a filmekre. Vagy tucatszor elolvastam ezt a két mondatot... na ne már!!!
Májusi bakancslista

Májusi bakancslista

Ebben a szép tavaszi hónapban új élmények, új lehetőségek, várnak: a szürkeséget megtöri a napfény, végre meleg van, virágillattal telik meg a levegő. A hosszú bezártság után jól esik kimozdulni, szabadtéri programokat tervezni, felfedezni természet szépségeit. Ehhez adunk néhány pofonegyszerű tippet!
Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Egyedülálló lehetőség óvodáknak, iskoláknak: Várépítő pályázat! Ezt kár lenne kihagynod!

Ha a Ti ovitokra is ráférne a felújítás, vagy az iskolai mosdót kellene rendbetenni, akkor itt a nagy lehetőség: pályázzatok! Az idei évben több, mint 20 vállalat és szervezet csatlakozott a Várépítő pályázat felajánlói közé. Ezzel összesen 13,6 millió forint + ÁFA értékű termékre, 1,9 millió forint készpénzre, és számokban ki nem fejezhető, önkéntes munkában felajánlott szolgáltatásra lehet pályázni. 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére