Jelenlegi hely

Sült csirkecomb

Sült csirkecomb: az egyik legkönnyebben elkészíthető és legfinomabb szárnyas étel. Soha nem száraz, bőre ropogósra sütve csodás. Egy óra alatt elkészül, ha jó köretet választasz hozzá: isteni étel.

Elkészítési idő:

Előkészítés sütésre: 5 perc

Fűszerezés: 5 perc

Párolás, sütés: 50 perc

Összesen: 60 perc (ebből munka: 15 perc)

 

Sült csirkecomb recept

Hozzávalók

4 személyre

  • 4 db csirkecomb
  • 1 – 2 evőkanál sertés vagy baromfizsír
  • 1 teáskanál friss vagy 1 kávéskanál őrölt rozmaring
  • 1 teáskanál friss vagy 1 kávéskanál őrölt majoránna
  • 1 kávéskanál friss vagy 1mokkás kanál szárított kakukkfű

Csirkecombok előkészítése sütésre

  • A csirkecombokat nézd át. Ha találsz rajta toll-tokokat, kis tollakat, szedd ki. A végeken található sárga bőrdarabokat is távolítsd el. Ha szükséges, mártsd forró vízbe.
  • Mosd meg a húsdarabokat.
  • Ha nagyok, a mozgó résznél vágd be a húst annak érdekében, hogy jól átsüljön.
  • A friss fűszereket dörzsöld szét mozsárban. A kakukkfüvet ágacskák formájában is hozzá adhatod.

Sült csirkecombok elkészítése

  1. Tedd a combokat egy nagyobb tálcára, bőrös felükkel felfelé. Sózd meg és fordítsd meg a húsdarabokat.
  2. Fűszerezd be a bőr nélküli oldalakat rozmaringgal, majoránnával, kakukkfűvel. Ez utóbbit kis ág formájában is a hús mellé teheted. A fűszereket dörzsöld be a húsba. Sózd meg. (Ha előző nap készíted elő, akkor csak a fűszerezést végezd el. Közvetlenül sütés előtt sózd meg, mert különben levet ereszt és sok értékes anyag kifolyik a húsból.)

Csirkecombok fűszerezése

  1. Olvaszd fel a zsírt egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban. Forrósítsd fel. Tedd bele a combokat bőrös felükkel lefelé. Egy-két perc után, amikor a bőr már kissé megsült, fordítsd meg. Sülés közben mozgasd a serpenyőt, hogy a hús le ne ragadjon.

Csirkecomb lesütése

  1. Fordítsd meg. Néhány perc sülés után önts alá 1 evőkanálnyi vizet.

Csirkecomb lesütése

  1. Fedd le és párold 40 percig. Ellenőrizd, hogy megpuhult-e.

Csirkecomb párolása

  1. Ha puha, vedd le a fedőt és süsd le zsírjára.
  2. Fordítsd meg a húsdarabokat és süsd át a bőrös oldalát. Közben mozgasd a serpenyőt, hogy a hús ne süljön le az aljára.Néhány perc alatt kész. Fordítsd át ismét és a hús el is készült.

Csirkecomb zsírjára sütése

Megjegyzés:

Nagyobb mennyiséget már jobb sütőben készíteni sütőtálban. Ilyenkor a tálba helyezett csirkecombokat a forró zsírral le kell önteni. A párolást alufóliával lefedve lehet elvégezni. 4 db csirkecomb sütése sütőben nem lenne gazdaságos.

 

Tálalás

Néhány tálalási példa:

Sült csirkecomb párolt káposztával

  • krumplipürével, salátával

Sült csirkecomb krumplipürével, salátával

  • sütőtökös krumplipürével, narancsmártással

Sült csirkecomb sütőtökös krumplipürével

  • paradicsom csatnival

Sült csirkecomb paradicsom csatnival

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei.

Még több fortély Zsuzsától:

Húsgombóc ételek

Töltött káposzta - ahogyan neked is sikerülni fog!

Sütőtök krémleves

Háztartási napló

Környezetbarát mosás

Nagytakarítás

Húsvéti vacsora

Egyszerű bableves

 

Szerző: Pap Zsuzsa - http://www.haztartas-ma.hu/

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan ünnepelhetitek meg a hóemberek világnapját?

Hogyan ünnepelhetitek meg a hóemberek világnapját?

A hóemberek világnapját január 18-án ünnepelhetjük, és ez kiváló alkalom arra, hogy kreatívan és vidáman töltsük el a napot. Íme néhány ötlet, hogyan lehet ezt a napot emlékezetessé tenni:
Ünnepeld Te is a hóemberek világnapját!

Ünnepeld Te is a hóemberek világnapját!

A hóemberek világnapját január 18-án ünneplik. Azért esett erre a napra a választás, mert a 18-as szám vizuálisan emlékeztet egy hóember formájára: a "1" a kezében lévő seprűre, a "8" pedig a két hógolyóból álló testére.
Nem kérek sokat, csak hogy vigyázz rám! - Így vigyázz rám szilveszter éjjelén!

Nem kérek sokat, csak hogy vigyázz rám! - Így vigyázz rám szilveszter éjjelén!

Tudom hihetetlen, hogy én ennyire félek tőle…, persze, mert te tudod, hogy nem bánt, látod, hogy szép és színes, és fel is készülsz rá, de én nem! Én minden felkészülés nélkül kapom ezeket a hangokat, amire nem úgy reagálok, mint egy ember, hanem szaladok… hogy hová? Nem tudom!
Szilveszteri kényeztetés: házi likőrök egyszerűen

Szilveszteri kényeztetés: házi likőrök egyszerűen

Az ünnepi időszak tökéletes alkalom arra, hogy különleges finomságokkal lepjük meg magunkat és szeretteinket. Mi lehetne jobb, mint egy saját készítésű likőr, ami egyszerre melengeti a szívet és csempész egy kis luxust a mindennapokba? Négy egyszerű, de ínycsiklandó receptet hoztunk, amelyek garantáltan feldobják a szilvesztert – akár egy vidám összejövetel, akár egy meghitt, kanapén töltött este a terv.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére