Jelenlegi hely

Erőforrásaim, mit tehetek én a változásért? – önismereti tréning 2 órában

„Az vagyok, aki vagyok. Úgysem lehetek más: miért féljek hát felfedezni, ki vagyok?” /Szophoklész/

Minden ember életét bizonyos pszichológiai szükségletek irányítják. Akkor érezzük lelkileg is egésznek, egészségesnek magunkat, ha ezeket a szükségleteket ki tudjuk elégíteni – ha az életünkben jelen van az öröm, az önmegvalósítás, az összetartozás, a hit, az érték, a szabadság és a tudás élménye. Applegate, amerikai pszichológus szerint ahelyett, hogy folyamatosan a körülöttünk élőket próbálnánk megváltoztatni – például a szüleinket, a gyerekeinket, a főnökünket vagy a barátainkat – saját magunkba kell néznünk, és nem mások viselkedésétől várni a boldogságot. A boldogság a saját gondolatainknál kezdődik.

Mit fogunk csinálni?
A workshop alkalmával az életünk egyes területeit, pszichológiai szükségleteinket fogjuk körbejárni célzott önismereti feladatok segítségével. A folyamat során az életünkre egyre inkább, mint kiaknázható lehetőségek tárházára fogunk tekinteni, a figyelmünk pedig a saját gondolatainkra és tetteinkre kezd irányulni.

A workshopot vezetik: 
A HumanHub Innovációs Közösség vezetői: Sebestyén Lilla, pszichológus és Demeter Lilla, karrier tanácsadó, írásanalitikus szaktanácsadó.

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére