Jelenlegi hely

Krisztinavárosi Bölcsőde

 
Cím: 1122 Budapest, Ráth György utca 18-20.
Telefon: 06 1 355-0019

A XII. kerületben három önkormányzati bölcsőde működik, ebből a mienk a Krisztinavárosi Bölcsőde a Déli Pályaudvar forgatagától 5 percre található a Ráth György utca 18-20. szám alatt. Központi helyen vagyunk, a forgalom zajától mégis távol, árnyas fákkal övezett, védett területen.

A bölcsőde 1967-ben épült, eredendően bölcsődének tervezték, 3 bölcsődei egységgel 60 férőhelyesnek, de ma már 72 főre engedélyezett. A gazdasági helyzet és a munkahely elvesztésétől való félelem, sürgetőbbé teszi, hogy a szülők ne legyenek hosszan távol a munkahelyüktől, így egy éves kor betöltése után egyre többen igénylik a bölcsődei ellátást. A szülőnek érdeklődésnél, jelentkezésnél megmutatjuk a bölcsődét, hogy valójában legyen képe arról, hogy hova fog kerülni gyermeke, ha úgy gondolja, megbeszéljük a további teendőket. Sok esetben kérdezik, hogy mi az, amit tudnia kell a gyermeknek, hogy bekerülhessen a bölcsődébe. Megnyugtató a szülők számára, hogy nincs semmi olyan dolog, amit „tudni kell”, ugyanakkor kérjük, hogy őszintén mondják el, hogy hol tart, mit csinál gyermekük, s ha valamilyen gondjuk van, azt sem kell eltitkolni, együtt gondolkodva biztosan találunk megoldást

A csoportszobák tágasak, világosak, valamennyi szobának közvetlen kapcsolata van a terasszal és a kerttel. Egy-egy gondozási egységnek önálló terasza, illetve kertrésze van, a kertrészeket élő sövény és alacsony kerítés választja el egymástól. A gyerekek az időjárástól függően a lehető legtöbb időt aktív játékkal és mozgással a szabad levegőn töltik. A szabad levegőn alvás is biztosított a gyermekek számára.

A kisgyermeknevelők valamennyien szakképzettek, 91%-uk rendelkezik felsőfokú szakképesítéssel. Fontos szempont, hogy gyermekeket elfogadó, gyermekeket szerető emberek dolgozzanak ezen a pályán. A technikai dolgozóink is mindent megtesznek, hogy a gyermekek ellátása zavarmentes legyen.

Minden gyermek külön egyéniség, más-más környezetből kerülnek a bölcsődébe. Azon vagyunk, hogy megismerjük, elfogadjuk őket, s biztosítsuk, hogy jól érezzék magukat, testi, szellemi, szociális fejlődésüket támogassuk.

Intézményvezető neve: Molnár Magdolna

Intézményvezető emailcíme: molnar.magdolna@4bolcsode.bp12ker.hu

Forrás: http://www.krisztinavarosibolcsode.hu/rolunk/rolunk

 
 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére