Jelenlegi hely

Apró Csodák Bölcsőde

Cím: 1105 Budapest, Zsivaj u. 1-3.
Tel/Fax: 261-6396
E-mail: zsbolcsi@enternet.hu
Web: www.kobanyaibolcsodek.hu/apro-csodak-bolcsode/

Bemutatkozás

72 férőhelyes bölcsődénk pavilon rendszerű, három egységből áll. Minden egységhez tartozik átadó, fürdőszoba és két világos, színes gyermekszoba.

Csoportok:

 • Mici mackó csoport
 • Hupikék Törpikék csoport
 • 101 kiskutya csoport

A szobák közvetlenül az udvari játszótérre nyílnak. A bölcsőde udvara tágas, füvesített, bőséges lehetőséget kínál a gyermekeknek a mozgásra, a különböző játéktevékenységekre és ismeretszerzésre. Jól felszerelt, mozgásfejlesztő eszközökkel ellátott játszóudvaron játszhatnak, és nyáron a pancsolás örömeit élvezhetik a gyermekek.
Mivel életkorukból adódóan a gyermekek legalapvetőbb tevékenysége a játék, ezért a folyamatos napirendjüket úgy alakítjuk ki, hogy erre jusson a legtöbb idő. Úgy, hogy a szabad játék tevékenységüket a legrövidebb időre kelljen megszakítani, kizárólag csak a gondozási műveletek alatt.
Minden csoportnak a gyermekek szükségletéhez igazított, folyamatos és rugalmas napirendje van, amely biztosítja a nyugodt gondozó-nevelő munka feltételeit, az aktivitás és az önállósodás lehetőségét.

A bölcsődébe kerülő gyermekek beilleszkedését a “saját gondozónő” elv segíti. A gyermeket a saját gondozónő szoktatja be és a bölcsődébe járás egész időtartama alatt ő a gondozónője . A derűs, nyugodt légkör, a gyermekekre figyelő gondozónői bánásmód lehetőséget ad arra, hogy a gyermek a fejlődéséhez szükséges sokféle változatos tevékenységet biztonságban végezze, napja derűs és boldog legyen.
Az újonnan felvett gyermek a szülővel közösen ismerkedik a bölcsődével a beszoktatás folyamán. A beszoktatás fokozatosan a gyermek igényeihez alkalmazkodva történik. A szülő és az otthonról hozott játék megkönnyítheti ezt a folyamatot.
A gyermek érdekében kiemelt fontosságú a család és a bölcsőde jó együttműködése. A szülőnek lehetősége van arra, hogy betekinthessen a mindennapi munkánkba.

A kapcsolattartás formái:

 • Családlátogatás: a beszoktatás előtt a gyermek és a szülők otthonukban ismerkednek meg a gondozónővel
 • Szülői értekezletek, csoportos beszélgetések
 • Egyéni beszélgetés, segítségnyújtás
 • Szervezett programok

Nagy gondot fordítunk a korszerű, egészséges táplálásra. A táplálkozási problémákkal, ételallergiával küzdő gyermekek ellátását is feladatunknak tekintjük. Saját főzőkonyhánk hozzáértő élelmezésvezetővel, orvosi ellenőrzés, rendszeres ÁNTSZ ellenőrzés mellett működik.
Szem előtt tartjuk a családias jó hangulatú munkahely megteremtését, ahol nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek is jól érzik magukat. Bölcsődénk szellemisége azon alapszik, hogy munkatársaimmal együtt szakmai felkészültségünk, hivatástudatunk, emberi magatartásunk, valamint egész személyiségünk a legmagasabb fokon szolgálja a gyermek érzelmi, értelmi és testi fejlődését.
Bölcsődénk az év folyamán nyáron 5 hétre, télen pedig a két ünnep között szünetet tart.
A szünet alatt ügyeletes bölcsődében való elhelyezés lehetséges.

Ünnepeink

Hétköznapjainkba színt visznek az ünnepek, melyek a szülők számára nyitottak. Ezeken a rendezvényeken lehetőség van arra, hogy a család minden tagja együtt játsszon, együtt örüljön.

 • A farsangot jelmezbe öltözéssel, jó hangulatú mulatozással ünnepeljük.
 • Húsvétra tavaszváró dekorációval készülnek a gondozónők. Az ünnep hangulatának megfelelően díszítik a csoportszobákat, a gyermekekkel együtt tojásfestést készítenek. A gyermekeknek ajándékkal kedveskednek a gondozónők.
 • Anyák napjára a gyermeke kisebb ajándékot készítenek az édesanyjuk számára és versekkel kedveskednek nekik.
 • Gyermeknapot tartunk melyen a szülők és gyermekek együtt szórakoznak. Bohóc, ugrálóvár, lufi hajtogatás és arcfestés szinesíti a programot. A rendezvény ideje alatt kézműves foglalkozás is zajlik. Étellel, innivalóval és különböző nyalánkságokkal kínáljuk a résztvevőket.
 • Mikulás ünnepségen a télapó minden csoportban kiosztja a gyermekek kezébe a csomagokat. A gyermekek énekekkel, versekkel várják a Mikulást.
 • Évzáró kerti parti keretében búcsúzunk el az óvodába menő gyermekeinktől, ahol közösen énekelnek és mondókáznak a gondozonókkel.

Alapítványunk

Alapítvány neve és címe:
Zsivaj Bölcsi Alapítvány
1105 Budapest Zsivaj utca 1-3

Alapítvány célja:
Óvodáskorúnál fiatalabb gyermekek személyiségének és képességeinek kibontakoztatása, valamint egészségének megóvása érdekében oktatási, képességfejlesztési (1997. évi CLVI Tv. 26.§ C/4. pont) illetve betegségmegelőző (1997. évi CLVI Tv. 26.§C/1. pont) célokat szolgál, 0-6 éves korú fogyatékos gyermek gondozása, fejlesztése, rehabilitációja és e körben közhasznú tevékenységet folytat.

Adószám:
18164361-1-42-1

Bankszámlaszám:
OTP BANK NYRT.
11710002-20083423

Köszönjük támogatóinknak az eddigi segítséget!
Forrás: www.kobanyaibolcsodek.hu/

Hozzászólások

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére