Jelenlegi hely

DrogStop Budapest Egyesület

 
Cím: 1330 Budapest Pf.: 49
Telefon:80-50-56-78 (ingyenes!), +3620 2237253
E-mail: drogstop.chello@gmail.com, drogstop@chello.hu

Ingyenes zöld szám: 80-50-56-78

Várjuk hívását a következő időpontokban:

Hétfő: 11:00-19:30
Kedd: 10:00-18:00
Szerda: 10:00-18:00
Csütörtök:11:00-19:30 
Péntek: 10:00-18:00
Szombat: páros héten10:00-18:00
Vasárnap: 10:00-18:00
Éjjeli ügyelet: Páratlan heteken péntek 20:00 órától, szombat délután 14 óráig.

Decemberben az ünnepek alatt is, folyamatosan várjuk hívásaikat, az ország bármely területéről és hálózatáról! 

Szolgáltatások

ELTERELÉS, MEGELŐZŐ-FELVILÁGOSÍTÓ SZOLGÁLTATÁS

Az elterelés lehetőséget ad arra, hogy alkalmi, függőnek nem minősített droghasználók, akik ellen büntető eljárás indul kábítószerrel való visszaélés miatt, egy 6 hónapos életvezetési, önismereti jellegű programban vegyenek részt, és ezáltal mentesüljenek az esetleges büntetés, illetve megbélyegzés alól.

Egyesületünk 2003-óta végez elterelést, ezen belül megelőző-felvilágosító szolgáltatást alkalmi droghasználók számára. Drogambulancián végzett előzetes állapotfelmérés után, egy első interjús megjelenés keretében tájékoztatjuk a jelentkezőt az elterelés szabályairól, kereteiről, házirendünkről. Ezek után megtörténik a szerződéskötés, és kezdetét veszi a minimum 6 hónapig tartó program. Egyesületünk havonta két csoportos és egy egyéni foglalkozást tesz lehetővé a program keretén belül. Ezeket az alkalmakat szakképzett pszichológusok és szociális munkások tartják.
Az elterelést egy év alatt kell elvégezni, és ezalatt az egy év alatt 24 órát kell teljesíteni. A folyamat lezárása után igazolást állítunk ki, amit ezután a rendőrség eljuttat az ügyészségre, és ezzel lezárul a büntető eljárás.

A csoportos foglalkozások főként önismereti, tájékoztató jellegűek, szabad interakciós és tematizált beszélgetésekből állnak. Egyéni foglalkozás keretében a segítő leszerződik a klienssel, és meghatároznak egy elérhető célt a terápiás folyamat végére.
Ez a cél lehet a szerhasználat csökkentése, vagy teljes elhagyása, konfliktus kezelés segítése, életvezetési tanácsadás, munkahely keresés segítése és így tovább.
Egyesületünknél jelenleg három párhuzamos csoport folyik, amelyekhez folyamatosan lehet csatlakozni, attól függően, hogy melyik időpont megfelelő a jelentkező részére.

Ezen kívül még konzultációs tevékenységet végzünk a Rákospalotai Leánynevelő Intézetben, és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Budapesti Javítóintézetében, ahol egyéni konzultációra is van lehetőség.

PREVENCIÓS PROGRAMOK

Elsődleges célunk az adekvát információ nyújtás a szerekkel, függőségekkel kapcsolatban és lehetőséget teremteni arra, hogy a fiatalok biztos bázisai lehessenek saját maguknak. Élmény programokat (lovaglás, falmászás), élményterápiákat is használunk a csoport foglalkozásokon kívül, amelyeken még több tapasztalatot gyűjthetnek a résztvevők saját működési és döntési folyamataikról. Ismeretek szerzése önmagukról, a társaikról segít tudatosabban választani az élet különféle kérdéseiben. A kortárs hatások, az irreális vágyak, a sokszor teljesen alacsony önértékelés sokszor jelentenek akadályt az életvezetésben. Lehetőségekre, a pozitívumokra, a saját én erejük felhasználásának az optimális lehetőségeire szeretnénk rámutatni illetve együtt felfedezni azt a résztvevő fiatalokkal.

Igény esetén pedagógusok és nevelők számára is tartunk prevenciós foglalkozásokat.

Mire jó az önismereti csoport?

Mindarról szól, ami a Te lelkedet érinti: baráti és társkapcsolataid, szexualitásod, szüleiddel és tanáraiddal kapcsolatos problémák, kríziseid, drogokkal kapcsolatos élményeid, függőségeid stb.

Bármiről lehet beszélni, ami Téged az életedben most foglalkoztat, ami feszültséget okoz, érdekel vagy bánt. Segít abban, hogy felismerd mik azok a benned zajló konfliktusok, amelyek miatt szenvedsz és rossz a közérzeted. Segítünk gyenge pontjaid és erőforrásaid megismerésében. Így lehetőséged nyílik problémáid átértékelésére, új keretbe helyezésére.

Mire jó az életvezetési csoport?

Mindarról, ami mostanában változik körülötted és választás elé állít: képességeid kamatoztatása, kreativitásod kiaknázása, hatékony konfliktuskezelés, önállósodási törekvések támogatása, önérvényesítés elsajátítása, stb.

A Te életeden keresztül, saját lehetőségeid felfedezésében kívánunk segítséget nyújtani úgy, hogy Te magad kamatoztathasd a benned rejlő erőforrásokat, megoldásokat.

Fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy ezek a csoportok nem nevelő célzatúak, csupán teret szeretnénk adni arra, hogy őszintén elmondhasd véleményed, érzéseidet, problémáidat egy elfogadó közegben, ahol szakképzett pszichológusok vezetik a csoportokat.

Időpont: megfelelő létszám esetén egyeztetéssel.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Parázs a hó alatt

Parázs a hó alatt – Karácsonyi ének házasoknak

„Már a kezdeteknél elromlott valami. Vagy egyszerűen csak megfagyott az évek alatt.” Történet a reményről és újrakezdésről, egy különös lelki utazásról. „Minden hópehely olyan, mint egy meghozott döntés. Ezek a hópelyhek idővel egymásra rakódnak.” A házasságban is ez történik. Nyerd meg a Harmat Kiadó újdonságát nálunk!
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére