Jelenlegi hely

Ilyen egy jó álláshirdetés!

Álláskeresésnél rengeteg dologra oda kell figyelnünk. Mérlegelnünk kell a lehetőségeket, ugyanis számos szempontnak meg kell felelnünk. Elsősorban tisztában kell lennünk a képességeinkkel, hogy milyen munkát tudnánk elvégezni. Ezt követően találnunk kell egy olyan információforrást, ahonnan értesülni tudunk a meghirdetett lehetőségekről.

Az állásajánlatok Szegeden oldalon bármikor informálódhatunk különböző álláshirdetésekről. A portál egyik legnagyobb előnye, hogy nemcsak a vállalatok juthatnak szerephez, hanem mi, álláskeresők is. Ez azt jelenti, hogy az oldalon hirdethetjük magunkat, hogy milyen állást szeretnénk betölteni a közeljövőben. A honlap segítségével a munkáltatói és munkavállalói igények hamar egymásra találhatnak.

Álláskeresés alatt fokozottan olvassunk el minden olyan álláshirdetést, amely felkelti érdeklődésünket. Vannak olyan hirdetések, amelyek terjedelmesen vannak megfogalmazva. Érdemes szót ejteni arról is, hogy mikor beszélhetünk egy jó álláshirdetésről.

Minél több minden szerepel egy hirdetésben, annál megbízhatóbb lehet a vállalat. Egy jó álláshirdetésben az alábbiaknak kell szerepelnie: egy rövid felvezető szöveg magáról a vállalatról, hogy pontosan mivel is foglalkozik. Ha a cég marketingje megfelelő, akkor az összefoglaló szöveget úgyis össze lehet állítani, hogy az felkeltse érdeklődésünket. Ahhoz, hogy a meghirdetett állások betöltésre kerüljenek, a vállalatoknak fel kell állítaniuk egy elvárási listát. Ezeket általában felsorolásszerűen olvashatjuk a hirdetésekben. Az elvárások után szerepelnie kell az elvégzendő feladatoknak. Amennyiben figyelmesen végigolvassuk ezeket a sorokat, akkor már körvonalazódhat bennünk, hogy az állás valóban nekünk szól-e, avagy sem.

Végül egy megfelelő álláshirdetésben arra is kitérnek a vállalatok, hogy mindezek fejében mit tudnak nekünk kínálni. Fontos, hogy elérhetőséget is adjon meg a cég, mert ha bármi kérdésünk lenne a meghirdetett állással kapcsolatban, akkor el tudjuk érni az illetékes személyt. Másrészt pedig azért lényeges, hogy adjanak meg elérhetőséget, hogy el tudjuk küldeni önéletrajzunkat.

Még egy fontos dolog, amelyet érdemes megemlíteni, hogy a vállalatok nemcsak önéletrajzot kérhetnek tőlünk, hanem motivációs levelet is. A kettő között a különbség abban rejlik, hogy az önéletrajz vázlatosabb, míg egy motivációs levélben ki kell fejtenünk, hogy miért mi, lennénk a legideálisabb jelöltek az állás betöltésére. Ezért is érdemes alaposan elolvasni az álláshirdetéseket, mert ha nem csatoljuk a megfelelő dokumentumunkat az e-mailhez, akkor bukhatjuk is az állást. Műszaki területre mindig keresnek munkaerőt a vállalatok.

A munkaerőpiacon mindig van álláslehetőség mérnökök számára! A jelentkezőnek rendelkeznie kell jó kommunikációs képességgel mind írásban és szóban egyaránt. Vannak olyan munkaterületek ahol nemcsak egyedül, de csapatban is tudni kell együtt dolgozni. Amennyiben ezen a területen szeretnénk hosszútávon elhelyezkedni, akkor hajlandóságot kell mutatnunk a csapatszellemre, és együttműködésre való nyitottságra. A fix bérezés mellett akár egyéb juttatásokat is kaphatunk a vállalattól. Persze mindenhol más és más feltételek vannak, de ezek gyakran szoktak lenni azok az alapszemélyiségjegyek, amelyeket a HR szakemberek figyelembe vesznek!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Balesetbiztosítás a szünetekben is jár minden gyereknek! Tudod, hol kell igényelni?

Balesetbiztosítás a szünetekben is jár a gyerekeknek - avagy mi, mennyi, és hol kell igényelni

Jó ha tudjátok, hogy a tavaszi, nyári és az őszi szünetre is jár az ingyenes állami gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás a gyermekeknek, persze ne legyen rá szükség, de ha mégis, akkor mutatjuk, miért mennyit fizetnek és hogy kell igényelni. 
Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére