Jelenlegi hely

Gyermekvasút nyomában 20 km – nappali teljesítménytúra

Időpont: 2023. március 15., rajt: 8.00 és 10.00
Helyszín: Gyermekvasút Széchenyihegy állomása, Budapest, XII.

2023. március 15-én szerdán ismét megrendezésre kerül a népszerű „Gyermekvasút nyomában 20 km” teljesítménytúra nappali változata.

A rendezvény szervezője a Gyermekvasút Múzeumáért Egyesület, programfelelőse a +3620 331 4011-es telefonszámon érhető el. (Ugyanezen a számon kérhető segítség – eltévedés, baleset stb. – a túra során is!)

A túra útvonalát Széchenyihegy állomástól Hűvösvölgyig, a Gyermekvasutas Otthonépületig jelölik ki. A teljesítendő táv 20 kilométer, melyet 7 óra szintidő alatt kell teljesíteni.

Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait – a Normafa-lejtő környékét, a János-hegyi Erzsébet-kilátót, a Nagy-Hárs-hegyi Kaán Károly-kilátót és a hűvösvölgyi Nagyrétet.

A túra célja a Budai-hegységen belül a Gyermekvasút, valamint a környékén lévő kirándulóhelyek és nevezetességek megismertetése, népszerűsítése, a fizikai állóképesség fejlesztése, a figyelem felhívása a környezet megismerésének, szeretetének és védelmének a fontosságára, továbbá találkozási lehetőség biztosítása a Gyermekvasutat és környékét kedvelő természetbarátok számára.

A túra egyik érdekessége, hogy az útvonalon felállított ellenőrzőpontokon egykori és jelenlegi gyermekvasutasok fogadják a résztvevőket.

Rajt

A teljesítménytúra rajtja 2023. március 15-én szerdán 8:00 és 10:00 között lesz Széchenyihegy állomáson.

A Gyermekvasút Széchenyihegy állomása a Svábhegyről induló 60-as busszal közelíthető meg (a fogaskerekű vasút nem közlekedik). A Svábhegy a Széll Kálmán tér, Déli pályaudvar felől a 21-es és 221-es busszal, a Boráros tér, BAH csomópont felől a 212-es busszal érhető el.  Ugyanezeknek a busz-járatoknak az Ordas úti megállójától is pár perces sétára található a kisvasút Széchenyihegy állomása. Parkolóhely csak nagyon korlátozott számban áll rendelkezésre az állomás közelében.

Nevezni induláskor a rajtnál lehet. Előnevezésre idén sincs lehetőség. Csoportok előre bejelentése sem kötelező, de a könnyebb rajtoltatás  érdekében célszerű (a fusti328@gmail.com email címre).

A túrán bárki részt vehet, aki az indítás során a rész­vé­teli szándékát (pl. ráutaló magatartással) jelzi, és az egyesületi támogatás összegét befizeti. A befizetéssel a részt vevő elfogadja a részvételi szabályokat.

A nevezők a rajtnál ellenőrzőlapot és tájékoztató füzetet kapnak. A füzet részletes, szöveges túraleírást és térképvázlatot is tartalmaz.

A résztvevők az időjárási körülményekhez igazodva, melegen és rétegesen öltözve, a sáros erdei úton való túrázásra alkalmas cipőben jöjjenek! Hasznos lehet még a Budai-hegység legfrissebb turista­térképe, iránytű, szappan/kézfertőtlenítő, elsősegély-csomag, esőkabát, (a lassan haladóknak zseblámpa és láthatósági mellény), továbbá feltöltött mobiltelefon a segélykéréshez (és esetleg a tájékozódáshoz).

További infó

- Budapestimami -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ásd bele magad!

Ásd bele magad!

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 15.Korcsoport: 9. - 12. osztályos diákoknak

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére