Jelenlegi hely

Gyermekvasút nyomában 20 km – nappali teljesítménytúra

Időpont: 2023. március 15., rajt: 8.00 és 10.00
Helyszín: Gyermekvasút Széchenyihegy állomása, Budapest, XII.

2023. március 15-én szerdán ismét megrendezésre kerül a népszerű „Gyermekvasút nyomában 20 km” teljesítménytúra nappali változata.

A rendezvény szervezője a Gyermekvasút Múzeumáért Egyesület, programfelelőse a +3620 331 4011-es telefonszámon érhető el. (Ugyanezen a számon kérhető segítség – eltévedés, baleset stb. – a túra során is!)

A túra útvonalát Széchenyihegy állomástól Hűvösvölgyig, a Gyermekvasutas Otthonépületig jelölik ki. A teljesítendő táv 20 kilométer, melyet 7 óra szintidő alatt kell teljesíteni.

Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait – a Normafa-lejtő környékét, a János-hegyi Erzsébet-kilátót, a Nagy-Hárs-hegyi Kaán Károly-kilátót és a hűvösvölgyi Nagyrétet.

A túra célja a Budai-hegységen belül a Gyermekvasút, valamint a környékén lévő kirándulóhelyek és nevezetességek megismertetése, népszerűsítése, a fizikai állóképesség fejlesztése, a figyelem felhívása a környezet megismerésének, szeretetének és védelmének a fontosságára, továbbá találkozási lehetőség biztosítása a Gyermekvasutat és környékét kedvelő természetbarátok számára.

A túra egyik érdekessége, hogy az útvonalon felállított ellenőrzőpontokon egykori és jelenlegi gyermekvasutasok fogadják a résztvevőket.

Rajt

A teljesítménytúra rajtja 2023. március 15-én szerdán 8:00 és 10:00 között lesz Széchenyihegy állomáson.

A Gyermekvasút Széchenyihegy állomása a Svábhegyről induló 60-as busszal közelíthető meg (a fogaskerekű vasút nem közlekedik). A Svábhegy a Széll Kálmán tér, Déli pályaudvar felől a 21-es és 221-es busszal, a Boráros tér, BAH csomópont felől a 212-es busszal érhető el.  Ugyanezeknek a busz-járatoknak az Ordas úti megállójától is pár perces sétára található a kisvasút Széchenyihegy állomása. Parkolóhely csak nagyon korlátozott számban áll rendelkezésre az állomás közelében.

Nevezni induláskor a rajtnál lehet. Előnevezésre idén sincs lehetőség. Csoportok előre bejelentése sem kötelező, de a könnyebb rajtoltatás  érdekében célszerű (a fusti328@gmail.com email címre).

A túrán bárki részt vehet, aki az indítás során a rész­vé­teli szándékát (pl. ráutaló magatartással) jelzi, és az egyesületi támogatás összegét befizeti. A befizetéssel a részt vevő elfogadja a részvételi szabályokat.

A nevezők a rajtnál ellenőrzőlapot és tájékoztató füzetet kapnak. A füzet részletes, szöveges túraleírást és térképvázlatot is tartalmaz.

A résztvevők az időjárási körülményekhez igazodva, melegen és rétegesen öltözve, a sáros erdei úton való túrázásra alkalmas cipőben jöjjenek! Hasznos lehet még a Budai-hegység legfrissebb turista­térképe, iránytű, szappan/kézfertőtlenítő, elsősegély-csomag, esőkabát, (a lassan haladóknak zseblámpa és láthatósági mellény), továbbá feltöltött mobiltelefon a segélykéréshez (és esetleg a tájékozódáshoz).

További infó

- Budapestimami -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére