Jelenlegi hely

9 pancsolós, vizes játszótér Budapesten

Sarazni jó! A gyerkőcöknek nagy öröm kis vödörbe vizet vinni, dagonyázni, fröcskölni, de a nagyobbak is felfrissülhetnek ezeken a vizes játszótereken, csobogós parkokban.

Bikás park, Kalóz játszótér
XI., Bártfai utca 45-51.

A felújított, nagy területű szabadidős parkban minden korosztály jól érzi magát: babák, tinik, kutyások, sportolók, idősek. Az ősfás parkban sétautak, futópályák, sportpályák, szökőkút, trambulin park, fagyizó is van. A Kalóz játszótéren extra széles csúszda, mászókák, homokozók, pörgők, pagoda is helyet kapott. Nyáron a gyerekek kedvenc helye a vizes-homokozós játék és a pancsoló.

Tündérkert
XIII., Molnár utca 118.

A Tündérkert Soroksár szívében található a Molnár-szigeten, gyönyörű zöld övezetben. 2021-ben adták át a vizes játszóteret.

Benczúr kert
VI., Benczúr u. 37.

A hangulatos mesejátszótéren fedett homokozó és vizes-pancsolós rész is helyet kapott. A mesék világát idéző színes, varázslatos kertben, az árnyas fák alatt kellemesen lehet kikapcsolódni.

Kispesti vizes játszótér
XIX., Berzsenyi utca

A XIX. kerületi Berzsenyi utcai vizes játszóteret 2018-ban adták át, a 4000 négyzetméteres területen 9 látványos vizes játék várja a gyerekeket. Van világítótorony, kalózhajó, csúszda, homokozó, mozaikkal díszített patakmeder zsilipkapukkal, elárasztható homokozó, tengeri csillag, ivókút. A játszóteret 2-14 éveseknek tervezték. Várhatóan június végén nyílik.

Szent Adalbert téri játszótér
XI., Szent Adalbert tér 1-7.

Vizes-pancsolós, homokozós játszóeszközzel felszelt játszótér, szép környezetben, főleg kisebb gyerekeknek (1-5 évesek) ajánlott, a nagyobbakat mini-kötélpálya (csúszóhinta) várja.

Tarzan Park - Placcs Placc
IV., Tábor u. 28.

A Placcs Placc nevű vizes játszótéren sokféle locsoló, spriccelő játékok és vízágyuk nyújtanak frissítő szórakozást minden korosztálynak. A homokbányában vizezni, sarazni, építeni lehet. A park területén fejlesztő játékeszközök, ugráló domb, mászókák, hajó, homokozók, ügyességi játékok találhatóak.

Szilas Családi Park Újpesten
IV., Hajló u.

Van itt minden: kosár-, és tengópálya, pingpongasztalok, mini Kresz-pálya, piknik park, kutyafuttató, zöld terület. Nyári hőségben élményt nyújt a gyerekeknek a vizes játszótér, ahol kis gátakon keresztül vezetik a vizet a kőből kialakított csatornákon keresztül. A teknősbékák és a dombok körül kis patak kanyarog. Itt lehet homokvárat építeni, kis hajót úsztatni, egyensúlyozni a farönk hídon, kipróbálni a különleges mászókákat.

Városligeti Nagyjátszótér
XIV., Városliget

Az 13.000 négyzetméteres játszótérén 50 különleges játékelemet állítottak fel. A városligeti gyermekbirodalomban minden korosztály számára külön csúszdarendszereket, fészek-, kör-, mérleg és függőhintákat, kötélpályákat, forgójátékokat, egyéni és páros rugós játékokat, trambulinokat, többféle homokozót és vizes játékokat is telepítettek. Egy zsilipekkel, vizes játékokkal felszerelt patak várja a pancsoló gyerekeket.

Olimpia Park
V. ker., a Kossuth tér és a Jászai Mari tér között

A Duna-parton fekvő park megközelíthető BKV hajóval, villamossal, kerékpárral. A pihenőhely teljesen körbekerített, több bejáraton is be lehet jutni. Nagy zöld terület, füves gurulós domb, csobogó, kosárpálya, ivókút, wc, pelenkázó, akadálymentes mosdó. A játszótéri rész mindenhol gumilapos.

A piciknek kirakó, tölcsérek, homokozó, rugós játékok, csúszda, baba-mama hinta. A nagyobbaknak egy nagyobb mászókás, hajós játszórészt alakítottak ki. A kutyákat pedig elkülönített kutyajátszótér várja. A park közepén felszökkenő csobogóban szaladgálhatnak a gyerekek.

Akácfa utcai játszótér
III., Akácfa utca

A Római-part közelében található játszótér központjában kapott helyet az óriási homokozó, melynek szomszédságában áll a játszóház és a csúszda, körülöttük pedig hinták, rugós játékok és egy hatalmas mászóka. A pihenőpark fő attrakciója az öt fúvófejes, nyáron párásítóként is üzemelő vízjáték.

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére