Jelenlegi hely

SZÁMHÁZAK fejlesztőjáték

Figyelmeztető üzenet

Az űrlap le van zárva, ezért nem lehet kitölteni.

Örömmel hirdetjük a nyertest!

Takács Noémi​

Nyereménye:

Numberforest - Számházak
matematikai fejlesztőjáték


LEHET JÁTÉK A TANULÁS!

www.numberforest.com

Sorsolási videó

MI FÁN TEREM A SZÁMHÁZAK JÁTÉK?

A Számházak matektársas egy olyan komplex fejlesztőeszköz, amellyel játékos formában fejleszthetjük a gyerekek
- logikai gondolkodását,
- kommunikációját,
- kézügyességét,
- memóriáját.

A játék óvodás kortól (akár már 4 éves kortól) ajánlott.

KINEK AJÁNLJUK?

- Óvodás korú gyerekek szüleinek, akik szeretnék játékos formában felkészíteni gyermeküket az iskolára.
- Elsősök szüleinek, akik szeretnék hozzásegíteni gyermeküket, hogy már kisiskolás kortól szeressék a matematikát.
- Diszkalkulia gyanús gyerekek szüleinek, akik szeretnék fejleszteni, felzárkóztatni gyermekeiket.
Szakembereknek, óvoda-és fejlesztőpedagógusoknak.

Saját tapasztalatból tudjuk, hogy az elvont, új ismereteket leghatékonyabban attól a személytől fogadják be a gyerekek, aki hozzájuk közel áll, akivel szeretetkapcsolatban állnak, vagyis, leginkább tőlünk, szülőktől. Így hát nekünk is igen nagy szerepünk van abban, hogy gyerkőcünk felkészülten vágjon neki az iskolának, illetve az első osztályban minél több sikerélményben legyen része. Nagyon meghatározó a későbbi tanulási kedv szempontjából, hogy milyen élmények érik őt az első időszakban. 

ÍGY MŰKÖDIK

A játék a hagyományos oktatási módszerre épül, de sokkal ingergazdagabb. Interaktív formában vezeti a gyerekek figyelmét!  

Óvodásoknak - Ismerkedés a számokkal, mese és színező

A játék egy bevezető mesével indul...
A mese lehet saját kitaláció - legjobb, ha a gyerkőccel együtt találjuk ki a történetet -, vagy tetszőlegesen továbbfűzhetjük a játék mellé ajánlott mesét. 

"Messze-messze volt egy kis erdő, ahova alig jártak kirándulók. Nem lehetett itt különleges hegyeket, érdekes, évszázados fákat találni. Egy egészen hétköznapi erdő volt. Mígnem...
Barátaim! Köszönöm, hogy mindannyian eljöttetek. Egy fontos nap ez a mai a jó öreg erdőnk történetében. Szeretnénk lakóhelyünket érdekesebbé, vonzóbbá tenni a látogatók számára. Arra gondoltunk, hogy egy erdei iskolát hozunk létre. A legszebb részen egy különleges utcát nyitnánk meg, ahol olyan házak állnának, amik igazán segítségek lennének minden kisdiák számára, hogy a számokat jól megtanulja és többet ne keverje össze."

A cél tehát egy erdei iskola megépítése...

Minden házikó mellett egy almafa csücsül, a megfelelő számú almával és egy mesefigurával, aki az adott házikó lakója. A fák leválaszthatók, így a gyerkőc a játék során maga párosíthatja össze a megfelelő számú almát az egyes házikóhoz -ezzel szép sorban megismerkedik a számokkal. A mesefigurákat pedig segítségül hívhatjuk beszédkészségének fejlesztésében.

Végül a játékhoz tartozó színezőfüzetben ki is színezheti gyerkőcünk a meséből megismert képeket. 

Iskolásoknak - műveletek, gyakorlás a számokkal

Első osztályos gyerekeknél sokat segíthetünk azzal, hogy a házi feladat elkészítésnél illusztráljuk a feladatokat, együtt gyakorlunk a gyermekkel. Az iskolai feladatokhoz hasonló műveleteket a játékhoz tartozó koronglerakó kártyán könnyedén, játékos módon tudjuk gyakorolni. Az alapműveletek mellett a relációs jel használatát is könnyen megismerhetik a gyerekek, a dobozban levő 108 db korong használatával. Emellett a növekvő és csökkenő sorozatok, és a kombinatorika gyakorlására is kiválóan alkalmas a társasjáték.

Diszkalkulia esetén - hatákony fejlesztési eszköz

Sokszor a számolási zavar nem is olyan egyértelmű, elsőre tűnhet akár figyelmetlenségnek, vagy rosszalkodásnak. A Számházak játék közben minderre könnyeben fény derülhet, mint egy nagy létszámú osztályban. A különböző feladatok elvégzésekor meggyőződhetünk róla, hogy valóban kialakult-e a gyermeküknél a számfogalom. Diszkalkulia gyanús gyermeknél mindig nagyon fontos, hogy a szülő is részt vegyen a fejlesztésben, ha lehet minél több játékos módszerrel segítse gyermekét. Ehhez barátságos segítséget nyújt a Számházak játék!


A nyereményjáték időtartama: 2017. szeptember 7. - szeptember 24.
Sorsolás: 2017. szeptember 25.
A nyeremény értéke: 7 000 Ft

Iskolakezdési akció szeptember 15-ig ››› 1 db rendelése estén: 6 000 Ft, 2 db rendelése esetén: 11 000 Ft
További információ a numberforest.com weboldalon.

›››Részletes játékszabály‹‹‹

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére