Jelenlegi hely

XVI. Kerti Vasutak Találkozója

Időpont: 2022. szeptember 24-25., 10:00 – 18:00
Helyszín: Vasúttörténeti Park, 1142 Budapest, Tatai út 95.

XVI. EURÓPAI KERTI VASUTAK TALÁLKOZÓJA ÉS KIÁLLÍTÁSA

Ritkán látott kisvonat különlegességek a Vasúttörténeti Parkban

Idén szeptember 24-25-én a Vasúttörténeti Park ismét otthont ad a Kerti Vasutak Találkozójának, amely tavalyi jubileuma után 16. alkalommal kerül megrendezésre. Ez alkalommal a hazai kerti vasút-építők különleges szerelvényeire kerül a hangsúly, de természetesen külföldi kiállítók modelljei is szép számmal képviselik alkotóikat.

Interaktív programok ezen a napon:

 • Kerti vasutazás
 • Utazás gőzmozdonyon
 • Utazás Csajka sínautóval
 • Vasútmodell vezetés
 • Kézihajtányozás

A Vasúttörténeti Park idén is megszervezi azt a tematikus bemutatót, melynek alkalmával ameddig a szem ellát, a megszokott vasúti járműveknél kisebb, ám annál különlegesebb mozdonyokat és vasúti kocsikat vonultat fel.

Szeptember utolsó hétvégéjén, 24-25-én nem csupán nézelődni érdemes az egyik legnépszerűbb éves eseményen, a Kerti Vasutak Találkozóján, hanem kipróbálni is azokat, hiszen a közel 1 km hosszú pályán, tóval és alagúttal tarkított úton bárki részese lehet utasként is az egyedülálló élménynek.

Az idei találkozón a magyar kerti vasút-építők szerkezetei kapják a főszerepet, de ahogy ez már hagyomány, az esemény nemzetközi jellegét erősítik osztrák, szlovén és horvát kiállítók is. A Park kedvenc interaktív programjai két megálló között ugyancsak gondoskodnak a szórakozásról: aki még nem próbálta a kézi hajtányt, vagy nem utazott lóvasúttal, Csajka sínautóval vagy 1026-os gőzmozdonyon, idén is lesz lehetősége tenni egy próbát.

Ha pedig további vonatkülönlegességekre kíváncsi, az Orient csarnokban számos modul asztal kap helyet, melyeken a legkülönlegesebb modellvasúti járművek sorakoznak majd. Többek között egy Magyarországon egyedülálló modulrendszerű terepasztalon, kétvágányú vasútvonalon 4-6 vonat közlekedését láthatják egyszerre, melyek között amerikai, német, osztrák és svájci járművek modelljei szelik a síneket.

  További infó

  - Budapestimami -

   

  Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
  Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

  Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

  Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Neked ajánljuk!

  A népmese napja és apró történetek a meséről

  A népmese napja és apró történetek a meséről

  Idén 17 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
  3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

  3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

  Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
  Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

  Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

  Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
  Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

  Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

  Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.

  Partnereink

  Ugrás az oldal tetejére