Jelenlegi hely

Utcabál a Francia Intézetnél

Időpont: 2024. július 13., 18.00-24.00
Helyszín: Francia Intézet, 1011 Budapest, Pala utca 1.

A Francia Intézet ismét megrendezi hagyományos Utcabálját a francia nemzeti ünnep alkalmából.

 Az Utcabálra idén is színes programmal készülünk! Az est elején egy workshop keretében sajátíthatod el a 2024-es Párizsi Olimpiai Játékok új sportágának, a break táncnak az alapjait. Ezt követően tahiti táncbemutatón vehetsz részt, ahol megidézzük az olimpiai szörfversenyek idei helyszínének, Tahitinek szellemét. Az utcabál második felében az Ötödik Évszak világzenei és a Romano Glaszo európai cigány és magyar népdalfeldolgozásaira rophatod a táncot. Az estet Daniel Moritz fergeteges DJ-szettje zárja.

Program

18:00–19:00 Break tánc workshop
Franciaország a hip-hop fellegvára, nem véletlen, hogy a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokon hivatalos sportágként szerepel a break tánc.
Az Utcabálon kipróbálhatjátok ennek az akrobatikus sportágnak a mozdulatait! A Master Dance iskola egyik tanára egy egyórás workshop keretében mutatja be a sportágat.

19:15–19:45 Tahiti tánc- és dobshow
A tahiti tánc egy réges régi, vibráló, játékos, történetmesélő tánc, amely Polinézia szellemét és lelkét testesíti meg. A Manahiti Táncosok és Dobosok bemutatóján megelevenedő történetek túlmutatnak időn és kultúrákon, egyetemes, örök értékeket közvetítenek. A dobok erőteljes, érzéki ritmusának nem fogsz tudni ellenállni!

20:00–21:00 Ötödik Évszak
Zenéjük alapját a kárpát-medencei népzene adja, eredeti hangjukat pedig a dalszövegekben felbukkanó verseknek, a nem közismert népzenei elemek beemelésének és az improvizatív műfajok felé való nyitottságuknak köszönhetik.

21:15–22:15 Romano Glaszo
Az együttes zenei palettáján európai cigány, magyar, szerb, román, balkáni és zsidó népdalok feldolgozásai szerepelnek. Játékukkal nyitottságra és elfogadásra inspirálnak.

22:30–24:00 Daniel Moritz
Stílusa az underground zenei és a ballroom szcénában egyaránt gyökerezik, a house, a hard groove, a dark disco és a voguing ütemek egyedi keverékét hozza a tánctérre.

 A rendezvény ingyenes.

További infó

- Budapestimami -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletes főtt kukorica? Íme a tuti recept!

Tökéletessé teszi a nyarad ez a főtt kukorica recept, nem is kell hozzá a strandra menni! Sőt, mutatunk pár egyéb kukoricás receptet is!
Mosogatógép tabletta praktika

4+1 házi praktika mosogatógép tablettával

Mit tegyünk, hogy a mosott ruha illatos, a mosógépünk pedig hosszú életű legyen?
Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Piknik és egyéb receptek a nyári boldogsághoz

Jöhet egy nyári piknik? Piknikezni klassz dolog, olyan, mintha kivinnéd a vacsorát a parkba. Nem kell aggódni a morzsákért, a kézzel evés esetlegessége miatt az etikettért. Valahogy mindenki lazább, jókedvűbb és éhesebb is persze. Játszhattok, dumálhattok, kütyümentesen a zöldben... lehet csajos, romantikus, borozgatós vagy gyerekes, a jó hangulat és élmény garantált!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére